Resultaten voor messen

Hobbykok Pluis: Mijn messen: Zwilling Four Star

http://hobbykokpluis.blogspot.be/2010/10/mijn-messen-zwilling-four-star.html

... Mijn messen: Zwilling Four Star Toen ik het vlees voor de Boeuf Bourguignon aan het snijden was bedacht ik me ineens weer hoe fijn goede messen zijn. Ik herinnerde me dat mijn moeder laatst aangaf blaren te hebben van het snijden (ze had een stoofpot gemaakt en als ...

Eetplezier: Global messen

http://eetplezier.blogspot.be/2012/08/global-messen.html

... Global messen In de loop der jaren is mijn bestand aan goed keukengereedschap aardig uitgedijd. Begon ik ooit met aardappelschilmesjes van de Hema en een pan van de Blokker, na talloze diepe sneeën in diverse vingers en voedsel dat alleen door hardnekkig schrapen ...

Aan tafel met Tanja: Au!

http://aantafelmettanja.blogspot.be/2008/10/au.html

... olders meer heeft om in te kijken komt ook niet in de verleiding om toch te gaan.Nu ben ik al heel lang echt ontevreden over mijn messen van Sabatier (ligt niet meer lekker in mijn hand, ooit niet goed geslepen, butsen, lelijk) en ik heb gemerkt dat ik liever snij met Global. Zoiets is natuurlijk domweg persoonlijk, maar een te robuust mes ligt mij minder dan de lichtgewichtjes van Global. Om meteen weer alles te vervangen vind ik dan ook weer zo wat en bovendien een rib uit het lijf. Maar zie daar bij de Kookzaak: vier messen in een leuke doos zeer fors tijdelijk afgeprijsd. Eenmaal thuis meteen gebruikt en ja hoor: au! Kortom, ik was dus echt dringend aan goede en vlijmscherpe messen toe. Maar de echte boodschap van het verhaal: wie wa ...

Hobbykok Pluis: Microplane raspen

http://hobbykokpluis.blogspot.be/2011/01/microplane-raspen.html

... eld er absoluut voor over. Ze zijn echt heel erg scherp waardoor het raspen een fluitje van een cent is. Het is net als met goede messen, je hoeft gewoon minder kracht te zetten om het gewenste resultaat te bereiken. Bovendien gaan dit soort producten jaren mee. De rasp is eenvoudig schoon te maken. Ik geloof dat ze gewoon in de vaatwasmachine mogen, maar zelf was ik ze, net als mijn messen, altijd met de hand af om te voorkomen dat ze minder scherp worden. Naast de verschillende soorten raspen zijn er ook verschillende productlijnen: Professional, Gourmet, Home en Classic. Mijn voorkeur gaat uit naar de Professional en Gourmet serie. De Home serie heeft een kunststof behuizing wat ik minder prettig vind en de vormgeving van de Classic serie vind ik minder geschikt. Microplane raspen zijn te koop bij kookwinkels. De hierboven gebruikte afbeelding komt van de officiële website van Microplane. Geplaatst door Pluis ...

Kerst borrelplank recept - Allerhande | Albert Heijn België

https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R1196026/kerst-borrelplank

... de geitenkaas, boerenbrie, parmaham, chips, het blikje sardines en de scrocchi tussen de kommetjes op de plank. Serveer met (kaas)messen, servetten, vorkjes en/of kleine prikkers. 120 g koelverse gegrilde artisjokharten, 100 g Kalamata-olijven, 75 g rookamandelen, 250 g oude geitenkaas, 165 g boerenbrie, 90 g parmaham, 100 g groentechips, 120 g sardines in olijfolie met citroen in blik, 100 g scrocchi toast met zeezout ...

Recept voor knapperige crumble van rabarber, appel en gember | njam!

http://www.njam.tv/recepten/knapperige-crumble-van-rabarber-appel-en-gember

... t in een bakvorm. Meng voor de kruimellaag de bloem, de rest van de suiker, het amandelpoeder en de klontjes boter. Door met twee messen de mengeling te versnijden bekom je een mooie kruimellaag. Strooi de kruimellaag over het mengsel en bak 30 minuten in het midden van de oven. serveren: Serveer met yoghurt of zure room. Ingrediënten voor 6 personen 500 grabarber 2 appels 100 grietsuiker 1 vanillestokje 2 tlgember, geraspt 1 limoen 150 gbloem 12 ...

Uit de keuken van Levine: Hasselback aardappelen

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2010/10/hasselback-aardappelen.html

... ed afwassen en droogmaken volstaat. 2 houten eetstokjes zijn handig bij het snijden, in plaats daarvan kan je ook de heften van 2 messen of vorken gebruiken. De eetstokjes zorgen ervoor dat je de aardappel niet tot helemaal onderaan kan doorsnijden.Hasselback aardappelen Recept printen4 grote aardappelen olijfolie ongezouten roomboter zout en versgemalen peper gedroogde kruiden, bijvoorbeeld oregano of Provençaalse kruiden eventueel wat geraspte kaas, bijvoorbeeld Gruyère of Parmezaan (mijn toevoeging) Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappels in de lengte door, snijd ook een dun plakje van de onderkant af dan blijven ze beter staan. Leg eetstokjes (of messen/vorken) aan weerskanten van een halve aardappel. Snijd met een scherp (koks)mes de aardappel in hele dunne en zo gelijkmatig mogelijke plakjes. De eetstokjes zorgen ervoor dat je de aardappel niet tot helemaal onderaan kan doorsnijden. Herhaal dit kunstje met de andere helften. Leg de aardappelen in een ingevette ovenschaal of op aluminiumfolie op een bakplaat. Druppel wat olijfolie over de bovenkant, bestrooi met de kruiden en maak op smaak met zout en versgemalen peper. Verdeel er kleine klontjes boter over en zet de schaal in het midden van de oven. Bak de aardappelen in 45 - 60 minute ...

Briochetaart met aardbeien & pruimen

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/briochetaart-met-aardbeien-pruimen

... zout in een kom. Voeg dan de geleidelijk de boter toe. Het gemakkelijkste gaat het als je de boter door de bloem snijdt met twee messen of in een keukenrobot met de kneedhaak. Voeg er dan beetje bij beetje het ijswater aan toe. Rol het deeg tot een bal en laat in plasticfolie een half uur rusten in de koelkast.Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de mascarpone met het ei poedersuiker en vanille-essence.Rol het deeg uit op een bakplaa ...

Sas Kookt!: Kippenburgers met feta en munt

http://saskookt.blogspot.be/2012/08/kippenburgers-met-feta-en-munt.html

... tjes van maken als je dat liever hebt. Dit heb je nodig voor 2 personen als hoofdgerecht: 2 kipfilets, zeer klein gesneden (met 2 messen tegelijk) 50 g feta, verkruimeld een bosje muntblaadjes, fijngesneden 2 tenen knoflook, fijngesneden 1 theelepel korianderpoeder een snufje pili pili peper zout 1 ei een half kopje paneermeel Meng de kip met de feta, de munt, de knoflook, het korianderpoeder, de pili pili, peper, zout, het ei en het paneermeel. Kneed er 4 kleine burgers van en bak ze traag in olijfolie. Lekker met tzatziki. Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op ...

Crumble van aardbei en rabarber

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/crumble-van-aardbei-en-rabarber

... poeder en hazelnotenpoeder. Snijd de boter in stukjes. Voeg de stukjes beetje bij beetje toe (niet met de hand best met twee messen zo kan je het deeg tot kruimels “snijden”of maak het in de keukenrobot) toe tot je een kruimelig resultaat bekomt. Meng er de geschaafde amandelen door.Strooi het deeg luchtig over de rabarber en aardbeien. Maak de laag niet te dik.Zet de ovenschotel gedurende 15 à 20 minuten in de oven of tot de crumble goudbruin kleurt. Serveer lauw lekker met een toefje slagroom of een bolletje vanille-ijs. ...