Resultaten voor typische zomersoepen
Zelf frituursnacks maken: de enige echte Mexicano | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/zelf-frituursnacks-maken-de-enige-echte-mexicano
... n stukjes. Doe alles in een cutter. Mix fijn. Vorm tot rechthoekige plakken. Maak met een vierkante handgreep van een pollepel de typische inkepingen. Wikkel in folie. Kook ze eerst even. Frituur daarna op 180°C. Serveren met ketchup en frieten. voor meer recepten ga naar VTMKoken.be ...
Doperwtensoep met garnalen - My Food Blog
https://myfoodblog.nl/recipe/doperwtensoep-met-garnalen/
... Doperwtensoep met garnalen Soep is zeker niet alleen iets voor in de winter of voor als het guur weer is. Er zijn tal van lekker lente- en zomersoepen. Wat dacht je van deze doperwtensoep? Traditionele snert wordt met spliterwten gemaakt. Daar blijven we in de dit recept ...
Snel en simpel: pasta pesto | VTM Koken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/snel-en-simpel-pasta-pesto
... n hakken. Voeg daarbij de kaas toe en verwerk alles tot een egaal sausje. Is de pesto te dik, voeg olijfolie ...
Pasta pesto | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/pasta-pesto
... n hakken. Voeg daarbij de kaas toe en verwerk alles tot een egaal sausje. Is de pesto te dik, voeg olijfolie toe. Kook de trofie (typische pasta uit Ligurië) en meng in een kom met de pesto. Garneer met enkele basilicumblaadjes. Ingrediënten 20 gr pijnboompitten 25 gr parmigiano kaas 250 gr pecorino kaas 1 teen look 5 bossen basilicum grof zeezout 100 ml olijfolie extra vergin ...
Thaise curry met vis en aardappel (gaeng leuang pla) - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/curry/thaise-curry/thaise-curry-vis-aardappel-gaeng-leuang-pla
... kingGele currypasta is een van de mildste soorten en lijkt het meest op de Indiase curry omdat er kurkuma in verwerkt wordt. Deze typische viscurry lijkt op de vele curry’s van de westkust van India, die uit Goa of Kerala. Vanuit die gebieden vertrokken veel handelaren richting Thailand en namen een keur aan culturele en culinaire invloeden mee. KookboekHet recept 'Thaise curry met vis en aardappel (gaeng leuang pla)' is afkomstig uit het kookboek... Thaisdiverse auteursMet behulp van dit boek kunt u die typische en heerlijke gerechten met chilipeper, citroengras en koriander in uw eigen keuken maken, zelfs als u nog nooit Thais heeft... lees verder© De Lantaarn. ...
Kerst mocktail met cranberry's en rozemarijn - My Food Blog
https://myfoodblog.nl/recipe/kerst-mocktail-cranberry/
... it dat het in diverse Michelin-sterren restaurants wordt geserveerd. De kleuren van kerst In deze kerstcocktail wilde ik graag de typische kerstkleuren: rood en groen. Daarnaast wilde ik typische ingrediënten gebruiken die ook het eten goed complementeren. Cranberry en rozemarijn zorgen voor een frisse smaak en iets licht-kruidigs. Om het te balanceren meng je er een beetje simpele suikersiroop doorheen. Dit maak je door 100 gram witte kristalsuiker te mengen met 100 ml water en op te lossen in een steelpannetje op het vuur. Het hoeft niet te koken, enkel op te lossen. Als alternatief kun je ook een limonadesiroop gebruiken, bijvoorbeeld aardbeiensiroop. Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn over deze lekkere kerst mocktail als ik! Laat je weten in de comments als je het hebt gemaakt? Of beter nog, deel op instagram je resultaat en tag mij :-)! Alle kerstrecepten vind je hier. Instructies Meng in een hoge beker de suikersiroop, cranberrysap, NONA June en tonic en roer met een barlepel g ...
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/kaastaart-met-speculoos
... Kaastaart met speculoos - Speculaas is een typische lekkernij van bij ons. Je kan niet alleen bij de koffie smullen van deze koekjes. Je kan ze ook gebruiken door er een heerlijk dessert van te maken. Het bewijs? Deze kaastaart met speculaas. - Verwarm de oven voor ...
Jeroen Meus - Focaccia - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/focaccia
... ewone bloem en semolina en gekruid met typisch Italiaanse kruiden. Na het rijzen strooit Jeroen er polenta over om het brood zijn typische structuur te geven.Brood maken is niet zo moeilijk, maar het vraagt tijd. Begin er dus niet te laat aan. Serveer het bijvoorbeeld met een frisse salade van rucola, gekonfijte tomaten en pecorino. - 0. Los het blokje gist op in het lauwe water. Laat even s ...
Jeroen Meus - Preskop en gestampte aardappelen met karnemelk en mosterd - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/preskop-en-gestampte-aardappelen-met-karnemelk-en-mosterd
... appelen met karnemelk en mosterd - Karnemelk en hoeveboter uit Jabbeke, mosterd uit Torhout ... Kaantjes en een stuk preskop zijn typische ingrediënten voor een fantastische West-Vlaamse maaltijd! - 0. Kook de aardappelen in de schil gaar in gezouten water. 1. Snijd de preskop in blokjes. Doe ...
Aardbeien met geitenkaas | Culinette: Cornette's Culinaire Weblog
http://www.culinette.nl/aardbeien-met-geitenkaas/
... n. En wat een plezierige vergissing was dat! Een aanrader. Want de zoete smaak van de aardbeien en de chocoladesaus en dan die zo typische zachte geitenkaas gaan geweldig samen. Hou je van geitenkaas? Laat die suiker dan achterwege. Hou je niet van geitenkaas? Kies dan een ander dessert. Leuk? Delen dan: ...