Resultaten voor spoelen

Recepten - Verloren brood met rog en spinaziemousse

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Verloren_brood_met_rog_en_spinaziemousse

... Bereidingswijze De rog spoelen in ijswater om alle onzuiverheden te verwijderen, laten uitlekken en drogen. De rogvleugels aan de kook brengen in licht gezouten melk met het paprikapoeder en ongeveer 10 minuten laten afkoelen in de melk, uithalen en ontgraten. De spinazie ...

Recepten - Pladijs met een knapperig korstje en zeevruchten

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Pladijs_met_een_knapperig_korstje_en_zeevruchten

... de room toevoegen en eventueel indikken met een beetje maïzena. De kokkels en de mosseltjes bij de saus voegen. De pladijsfilets spoelen, droogdeppen en kruiden met peper en zout. Kort in hete olijfolie aan beide zijden dichtschroeien, aan 1 zijde met het broodkruimmengsel instrijken en ongeveer 8 minuten in de oven op 180°C verder garen.  De saus met garnituur over de borden verdelen en de pladijsfilets erop schikken. Serveren met spinaziepuree. ...

Recepten - Lauwe salade van gestoomde vis

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Lauwe_salade_van_gestoomde_vis

... Bereidingswijze De visfilets spoelen, droogdeppen en in reepjes van 1 cm breed en  5 cm lang snijden. Koel wegzetten. De groenten wassen en schoonmaken. Ze in een grove julienne versnijden, beetgaar koken in gezouten water, laten uitlekken en warm houden. De filets ...

Aspergesoepje met cantharellen | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/aspergesoepje-met-cantharellen

... de look bij. Snijd het barbecuespek in blokjes en doe het erbij. Voeg de cantharellen (als je gedroogde cantharellen neemt, eerst spoelen en dan even in water laten staan) erbij. Zet alles juist onder water, voeg de groentenbouillon en nog een beetje room toe. Laat opkoken, breng op smaak met peper en zout en wat citroensap. Versier met kervel. Ingrediënten 200 gr cantharel ...

Groentenburgers | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/groentenburgers

... Groentenburgers - Versnij alle groenten in julienne en stoom ze. spoelen in koud water. Meng ei, bloem en wat water, voeg er de gekookte groenten bij tot je een gebonden geheel hebt. Bak de groentenburgers langs beide kanten bruin aan in een pan in wat boter. Bak de burgers ...

Pladijs met zeevruchten

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/pladijs-met-een-knapperig-korstje-en-zeevruchten

... room toevoegen en eventueel indikken met een beetje maïzena. De kokkels en de mosseltjes bij de saus voegen.De pladijsfilets spoelen droogdeppen en kruiden met peper en zout. Kort in hete olijfolie aan beide zijden dichtschroeien aan 1 zijde met het broodkruimmengsel instrijken en ongeveer 8 minuten in de oven op 180°C verder garen.De saus met garnituur over de borden verdelen en de pladijsfilets erop schikken. Serveren met spinaziepuree. ...

Kabeljauw met prei | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/kabeljauw-met-prei

... uten op 180°. Stoom de prei 2 minuten op 105°, bak hem kort aan in wat bakboter (als je geen stoomoven hebt, 6 minuten koken en spoelen onder koud water of in een stoommandje). Als de prei mooi aangebakken is doe je er een scheut olijfolie bij als smaakmaker. Voeg wat azijn in de pan, roer en zet de pan van het vuur. Meng de jus van de vis met de vinaigrette. Serveer de vis op een bedj ...

Tajine met kip, groene olijven en gekonfijte citroenen | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/tajine-met-kip-groene-olijven-en-gekonfijte-citroenen

... giet over in een tajine en laat verder garen in een oven van 180° voor 45 min. Snij de gekonfijte citroen in partjes. (wel goed spoelen om het overtollige zout te verwijderen) Voeg deze toe. Olijven in 2 snijden en ook toevoegen. Overstrooien met grof gesneden blad ...

Zelf ketchup maken | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/zelf-ketchup-maken

... noflookpers drukken. Rode paprika wassen en in 4 snijden, zaadjes en lijstjes verwijderen en in blokjes van 1 cm snijden. Tomaten spoelen en in 4 snijden. Breng in een pan de tomaten, de paprika, de ui en de look en laat dit alles op een laag vuur sudderen met deksel voor een 40 minuutjes, af en toe roeren. Pureren met de mixer en ze ...

Conchiglie rigate gevuld met een mediterraanse tartaar | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/conchiglie-rigate-gevuld-met-een-mediterraanse-tartaar

... . Schud de conchiglie rigate Barilla® erin en laat 10 minuten koken. Roer af en toe. Laat de pasta uitlekken en afkoelen door te spoelen met koud water.  Vul elke conchiglie rigate Barilla®  met wat tartaar. Bestrooi met wat blaadjes vers basilicum en serveer koud (dit gerecht kan ook warm worden geserveerd).  voor meer recepten ga naar VTMKoken.be ...