Resultaten voor wat is fond
Jeroen Meus - Fond - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/fond
... odem van de ovenschaal, zodat alle vastgebakken deeltjes loskomen - dat geeft de beste smaak. 4. Voeg het roerbaksel en het koude water bij de schenkels tot ze onder water staan en zet de fond op een heel zacht vuurtje. 5. Voeg de peperbollen, look, tijm en laurier toe. 6. Laat rustig trekken en koken gedurende 7 tot 8 uur. 7. Zeef het geheel en laat nog eens inkoken. 8. Blanke kalfsfond wordt op bijna precies dezelfde manier gemaakt als bruine fond, met dat verschil dat je de beenderen vooraf niet aankleurt in de oven. 9. Lamsfond maak je op dezelfde manier klaar als bruine fond. Gebruik dan wel lamsschenkels i.p.v.runderschenkels. ...
Jeroen Meus - Blanke fond - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/blanke-fond
... mel ook de peperbollen, de halve bol look, de takjes tijm en de blaadjes laurier. 1. Doe de kalfsbeenderen en afsnijdsels in koud water en breng samen met de groenten aan de kook. 2. Laat gedurende 5 minuten blancheren. 3. Giet af en spoel. Zet de bouillon opnieuw onder met koud water, doe de peperbollen, de halve bol look, takjes tijm en blaadjes laurier erbij en laat tot 8 uur pruttelen op een zeer zacht vuur. Schep tussendoor drijvende onzuiverheden en schuim weg. 4. Zee ...
Jeroen Meus - Bruine fond - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/bruine-fond
... nde een halfuur.Schep het vlees en de geroosterde groenten in de soepketel. Zet de lege ovenschaal op een matig vuur en schenk er wat rode wijn in. Roer alle smaakvolle aanbaksels van het vlees en de groenten los, terwijl de alcohol verdampt (of gebruik een beetje water).Giet de ingekookte wijn in de ketel en voeg veel water toe.Doe de peperbollen, de halve bol look, takjes tijm en blaadjes laurier erbij. Laat de bouillon tot 8 uur pruttelen op een zeer zacht vuur. Schep tussendoor drijvende onzuiverhedenen schuim weg. Hoe langer de gaartijd, hoe geconcentreerder en gelatineuzer het resultaat wordt.Zeef de bouillon en laat hem desgewenst verder inkoken. Sterk ingekookte bru ...
Recept voor gehaktballetjes | njam!
http://www.njam.tv/recepten/gehaktballetjes
... bereiden: Kneed alles behalve de fond en de boter door elkaar. Draai 15 gehaktballetjes van het mengsel. Laat een half uurtje rusten in de koelkast (zo behouden de balletjes straks tijdens het bakken hun vorm). Doe een klontje boter in de pan. Bak hierin de balletjes ...
http://www.omasrecepten.com/recepten/Soepen/Kervelsoep.html
... class="recipe">Kervelsoep Ingrediënten :60 g gehakte kervel (vers/blik)60 g ajuinen selder1 stuk prei900 ml blanke fond aardappelen20 g margarine of boter20 g soeppoeder voot kervelsoep zout en peper erwtjes Bereiding : De groenten reinigen, wassen er in stukken ...
Recept voor bruine kippenfond van peter goossens | njam!
http://www.njam.tv/recepten/bruine-kippenfond-van-peter-goossens
... Zet nog 20 minuten in de oven. Haal alles uit de oven en doe de karkassen en groenten in een snelkookpan. Voeg de kruiden en het water toe. Breng aan de kook en schuim af met een schuimspaan. Sluit het deksel van de snelkookpan en laat alles 90 minuten op een medium vuur garen. Haal de snelkookpan van het vuur, zet ze 10 minuten onder koud stromend water en open het deksel. Zeef de fond en plaats een nacht in de koelkast. (Wanneer je geen snelkookpan hebt, kan je ook kippenfo ...
Recept voor bruine kalfsfond van peter goossens | njam!
http://www.njam.tv/recepten/bruine-kalfsfond-van-peter-goossens
... en op 180°C. Haal alles uit de oven en doe de kalfsschenkel en groenten in een snelkookpan. Voeg de kruiden, selder, look en het water toe. Breng aan de kook en schuim af met een schuimspaan. Sluit het deksel van de snelkookpan en laat alles ca. 3 uur op een medium vuur garen. Haal de snelkookpan van het vuur, zet ze 10 minuten onder koud stromend water en open het deksel. Zeef de fond en plaats een nacht in de koelkast. (Wanneer je geen snelkookpan hebt, kan je ook kalfsfond maken in een klassieke ko ...
Lamsbout met rozemarijn en look | Jeroen Meus
https://koken.vtm.be/met-meus-en-vork/recept/lamsbout-met-rozemarijn-en-look
... Lamsbout met rozemarijn en look - Haal het been uit het vlees. Doe rozemarijn, look salie, zout en peper in een vijzel en maal fijn. Besmeer er de binnenkant van het vlees mee en ook een beetje graanmosterd en bind het dicht. Pikkeer de buitenkant met stukken look, ...
Aspergetagliatelli met parmezaan | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/aspergetagliatelli-met-parmezaan
... de asperges en snij ze in slierten op de mandoline. Stoof ze daarna in solo. Kook ondertussen de tagliatelli en spoel ze in koud water. Voeg de tagliatelli bij de asperges, doe er ook de fond en de room bij en warm goed op. Serveer met parmezaan, kervel en olijfolie. Ingrediënten 4 el geraspte parmezaan k ...
Duifje Clamart met munt en pommes fondantes | VTM Koken
https://koken.vtm.be/masterchef/recept/duifje-clamart-met-munt-en-pommes-fondantes
... lemaal op het einde, de julienne van sla en en de munt, afkruiden. Gaar de erwtjes kort en krachtig in een pannetje met boter met wat blanke fond. Wanneer gaar, mixen in de kenwood met peterselie (kleur) en warm houden. Serveer de saus apart. Ingrediënten 1 duifje 4 vastkokende aardappelen 2 sjalotten 1 wortel 100 ml rode wijn 1 groot stuk Breydelspek (250gr) 200 ml blanke fond 100 gr boter en olijfolie 1 kropsla 250 gr verse erwtjes 100 gr dragon, peterselie, munt 1 bundel fijne ajuinpijpjes 1 doosje erwtenscheuten ...