Resultaten voor alle recepten van jeroen meus irisch koffie
Jeroen Meus - Broodpudding met koffie en speculaas - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/broodpudding-met-koffie-en-speculaas
... e bij de warme melk en meng het geheel onder elkaar tot een straffe koffie verkeerd.Giet de koffie verkeerd bij het brood en meng alles goed onder elkaar tot een mooi beslag.Verkruimel de speculaas en voeg de koekjes toe aan het beslag. Meng de verkruimelde speculaas onder het beslag tot een mooi geheel.Stort het beslag in de ovenschaal met het boterpapier en bedek met een dun laagje bruine suiker.Bak de broodpudding 40 minuten tot 1 uur in een voorverwarmde oven van 170°C.Haal de broodpudding uit de oven en verdeel in porties. ...
Jeroen Meus - Pasta alle vongole - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pasta-alle-vongole
... Pasta alle vongole - Een onvervalste pasta alle vongole maak je à la minute klaar. In geen tijd staat er een geurige pot genot op de tafel. Gebruik wel verse venusschelpjes! - 0. Zet een ruime pot water op het vuur, om straks de pasta te koken. 1. Snipper de sjalotten ...
Flan caramel van kokos en koffie | Jeroen Meus
https://koken.vtm.be/met-meus-en-vork/recept/flan-caramel-van-kokos-en-koffie
... Flan caramel van kokos en koffie - Suiker en koffie tot een caramel laten worden. De caramel uitstorten in soufflépotje en laten stollen. De kokosmelk, gewone melk, suiker, eieren, dooiers, batida samen mengen en op de caramel gieten. Stomen op 100°C gedurende 16-18 ...
Jeroen Meus - Luikse koffie met kattentongen - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/luikse-koffie-met-kattentongen
... Luikse koffie met kattentongen - Voor café Liégeois of Luikse koffie heb je in de eerst plaats koffie van topkwaliteit nodig. Bewaar gemalen koffie altijd in het oorspronkelijke zakje en doe er een elastiekje rond. Als de korrels te veel met lucht in aanraking komt, ...
Tiramisu met peperkoek, mokka-ijs en karamel op basis van koffie en Amaretto | Jeroen Meus
https://koken.vtm.be/met-meus-en-vork/recept/tiramisu-met-peperkoek-mokka-ijs-en-karamel-op-basis-van-koffie-en-amaretto
... Tiramisu met peperkoek, mokka-ijs en karamel op basis van koffie en Amaretto - Klop de dooiers met de suiker tot een schuimig mengsel. Voeg 4 eetlepels Amaretto toe en roer er de mascarpone onder. Klop het eiwit stijf en roer het er voorzichtig onder. Meng 2 eetlepels ...
Jeroen Meus - Peer in koffie en vanilleijs - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/peer-in-koffie-en-vanilleijs
... peer. Een peer heeft een klein klokhuis, dus hou zoveel mogelijk vruchtvlees over. 3. Giet de koffie in een ruime pot en verwarm alles op een matig vuur. 4. Om er een smakelijke koffiemarinade van de maken, voeg je de kaneelstok en het steranijs toe. 5. Voeg de bruine suiker toe en schik de peertjes in de koffiemarinade. Breng het mengsel heel kort aan de kook. 6. Neem aansluitend de pot van het vuur. Leg een plat bord in de pot, zodat de peren kopje onder doen in de koffie. 7. Laat de peren in koffie eerst afkoelen in een hoekje van de keuken. 8. Plaats het mengsel nadien in de koelkast en laat de peren koud worden. Dat heeft z’n tijd nodig… 9. Zet een pan om een matig vuur en strooi de amandelschilfers op de bodem. Laat de stukjes ...
Jeroen Meus - Kaastaart met koffie-aroma - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kaastaart-met-koffie-aroma
... Kaastaart met koffie-aroma - De oude Grieken schreven al over de kunst van het maken van kaastaart. Tegenwoordig wordt ze wereldwijd gegeten. Het is een eenvoudige taart die heerlijk smaakt als dessert of bij een kopje koffie of thee. jeroen geeft de taart wat extra ...
Jeroen Meus - Parfait van koffie, ganache van chocolade en orangettes - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/parfait-van-koffie-ganache-van-chocolade-en-orangettes
... jven.Giet de ganache over de bevroren parfait. Smeer de ganache uit over de randen. Strooi er wat fijngehakte orangettes over.Zet alles eventueel nog even in de diepvriezer of serveer meteen ...
Jeroen Meus - Peer in vervangkoffie (of koffie) met palmier koekjes en vanille-ijs - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/peer-in-vervangkoffie-of-koffie-met-palmier-koekjes-en-vanille-ijs
... Peer in vervangkoffie (of koffie) met palmier koekjes en vanille-ijs - Deze zacht gepocheerde peertjes in koffiemarinade lenen zich uitstekend als afsluiter van een gezellige avond. Als klap op de vuurpijl maakt jeroen er krokante bladerdeegkoekjes bij. Heerlijk bij ...
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/chocolademousse-met-koffie-vanillesaus-met-amaretto-en-amandelkoekjes
... een kom en klop hem half op.Klop het eiwit stijf.Giet de gesmolten chocolade bij de ruban, gevolgd door de straffe koffie en meng alles goed onder elkaar. Spatel er vervolgens eerst het eiwit onder. Doe dit voorzichtig en spatel er ook voldoende lucht onder voor een mooi luchtig eindresultaat. Tot slot spatel je er nog de half opgeklopte room onder. Meng alles een laatste keer goed onder elkaar.Stort de mousse in een kom, dek hem af met folie en laat hem opstijven in de koelkast.Vanillesaus met amaretto Doe de melk in een steelpan. Snijd de vanillestok in twee en schraap de zaadjes eruit. Voeg de zaadjes van de vanillepeul, de peul zelf en de Amaretto toe aan de melk en breng het geheel aan de kook.Klop de dooiers met de suiker tot ruban.Haal de peul uit de melk en giet een deel van de melk bij de ruban. Roer even alles los en giet de ruban bij de r ...