Resultaten voor plat prefere jeroen meus toon hermans

Jeroen Meus - Plat special met kroketten en witloofsla - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/plat-special-met-kroketten-en-witloofsla

... jker Terry maakte dit gerecht toen er in de dorpen nog jaarlijks een varken werd geslacht en pensenkermissen werden gehouden. Een plat special met een toef nostalgie. - Snijd de varkensspiering en het kalfsvlees in blokjes en breng het op smaak met peper en zout.Smelt een klont boter in een grote stoofpot en kleur de stukken vlees erin aan.Pel de uien en snipper ze fijn.Snijd de champignons in kwar ...

Jeroen Meus - Een gelakt stukje varkensgebraad met nasi goreng - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/een-gelakt-stukje-varkensgebraad-met-nasi-goreng

... Een gelakt stukje varkensgebraad met nasi goreng - jeroen haalt zijn inspiratie deze week bij twee gerechten die hij ooit maakte voor plat Préféré: de glazed ham van Johnny Cash en de nasi goreng van toon Hermans.De ham vervangt hij door een stuk varkensgebraad ...

Jeroen Meus - Appelmoes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/appelmoes

... en matig vuur en smelt hierin een klontje boter. Voeg ook een scheutje water toe. 2. Stoof de appelstukken tot ze helemaal ‘plat’ gegaard zijn. Strooi tussendoor wat suiker over de appels. Roer af en toe eens in de sudderende appels. Let erop dat het vuur niet te hevig is. ...

Jeroen Meus - Zwarte pens met appel/pruimenmoes en gekookte aardappel - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zwarte-pens-met-appelpruimenmoes-en-gekookte-aardappel

... de appels nog wat kleiner.Snijd ook de pruimen in stukken en verwijder de pit. Stoof de stukjes appel en pruim tot ze helemaal ‘plat’ gegaard zijn. Strooi er intussen wat suiker over en kruid met een snuif kaneel. Roer goed en laat sudderen onder deksel. Let erop dat het vuur niet te hevig is.Smelt een klontje boter in een pan. Bak de pensen op een zacht vuur.Plet de stukjes pruim en appel nog wat verder tot moes met een pureestamper.Giet de aardappelen af.Serveer de zwarte pensen met de aardappelen en de appel/pruimenmoes. Werk af met een toef mosterd op het vlees. ...

Jeroen Meus - Zwarte en witte pensen met groentestoemp en appelmoes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zwarte-en-witte-pensen-met-groentestoemp-en-appelmoes

... appelen erin aan. Voeg de suiker, een kaneelstokje en een scheut water toe en zet een deksel op de pan.  Laat de appelen plat stoven en laat de appelmoes afkoelen.Snijd de uien en de look grof. Laat een flinke klont boter smelten in een grote pot en stoof er de ui en de look in aan.Kuis, was en snijd de groenten grof: selder, prei, wortelen, knolselder en de pastinaak. Voeg de gesneden groenten toe aan de ui en de look.Schil tot slot de aardappelen, snijd ze in stukken en voeg ze toe. Voeg er een scheut water, enkele takjes tijm, 2 blaadjes laurier, nootmuskaat, selderzout en peper aan toe en zet een deksel op de pot. Laat de groenten minstens 30 minuten garen, tot ze gaar en zacht zijn.Laat een klon ...

Jeroen Meus - Wortel-pastinaaksoep met rijstballetjes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/wortel-pastinaaksoep-met-rijstballetjes

... tje. Voeg er 250 ml water aan toe (steeds het dubbele van de hoeveelheid rijst) en een snuif zout. De rijst mag redelijk plat gekookt worden.Schil de gember en pel de look. Snijd een deel van de gember fijn en voeg hem toe aan de groenten. Bevochtig de groenten met de groentebouillon en breng aan de kook.Rasp de rest van de gember en de look bij de rijst. Snijd een halve chilipeper fijn zonder de zaadlijsten en voeg hem ook toe aan de rijst, de andere helft mag grof gesneden bij de soep. Voeg er de kokosmelk aan toe en kruid de soep tot slot met de kurkuma, de koriander en de kardemom en laat ze 40 minuten koken.Zet de gare rijst af en laat hem even afkoelen. Meng de rijst met een dooier, een ei en de bloem tot je een soort van deeg krijgt. Laat een scheut olie heet worden in een pan, rol balletjes van het verkregen rijstdeeg en bak ze goudbruin in de olie.Mix de soep ...

Jeroen Meus - Havermoutkoekjes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/havermoutkoekjes

... papier of leg er een siliconenmatje op. 6. Vorm balletjes ter grootte van een golfbal en leg ze op de bakplaat. Duw ze een beetje plat en zorg dat de koekjes niet te kort tegen elkaar liggen. 7. Bak 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de koekjes uit de oven, neem ze voorzichtig van de bakplaat met een paletmes en laat ze afkoelen. ...

Jeroen Meus - Havermoutkoekjes en verse kaas met banaan en noten - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/havermoutkoekjes-en-verse-kaas-met-banaan-en-noten

... . Doe de havermout, de bloem, de suiker en de malse boter in de mengbeker van je keukenmachine. 1. Druk de vanillestok eerst even plat en snij hem daarna overlangs in twee. Schraap met een mespunt alle zwarte zaadjes uit de peulen en doe ze zorgvuldig in de mengpot. 2. Voeg tenslotte het ei toe. 3. Monteer de klopper op de machine en laat het toestel rustig draaien. Na een dikke minuut ontstaat er al een homp koekjesdeeg. 4. Neem de vlakke ovenplaat erbij en leg er een vel bakpapier op of een bakmat van siliconen. 5. Verwarm de oven voor op 175°C. 6. Rol kleine porties deeg tot balletjes van zo’n 2 centimeter diameter. Leg ze op het vel bakpapier (of het bakmatje) en druk ze plat tot dunne ronde koekjes van zo& ...

Jeroen Meus - Gebakken kaastaart met rabarber, appel en gember - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gebakken-kaastaart-met-rabarber-appel-en-gember

... bij.Laat een klont boter smelten in een pan en stoof er de rabarber en de appel in aan. Voeg de suiker eraan toe. Laat het fruit plat stoven, tot het meeste vocht verdampt is en je een stevige compote overhoudt. Laat de compote nadien even afkoelen.Laat de boter smelten in een pannetje of gebruik heel malse boter.Verkruimel de koekjes en meng ze met een snuif grof zout en het amandelpoeder onder de boter. Meng het mengsel tot een stevig deeg.Bedek een springvorm met wat bakpapier en verdeel het koekjesbeslag over de bodem. Duw alles goed aan en laat de bodem opstijven in de koelkast.Doe de ricotta met de plattekaas, de zure room, de eieren, de suiker en de zaadjes van de vanilles ...

Jeroen Meus - Goudbrasem met Provençaalse saus en geitenkaaspuree - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/goudbrasem-met-provencaalse-saus-en-geitenkaaspuree

... er en zout. Geef het vel van de vis enkele inkepingen en bak de vis met het vel naar beneden in de pan. Duw de vis met een spatel plat zodat het vel krokant bakt en de vis niet opkrult. Schep vervolgens de vis uit de pan en hou even apart.Pel de sjalot en snijd fijn. Stoof aan in de pan van de vis. Pel en plet ook de look en voeg toe.Snijd een kleine kruiselingse inkeping in de tomaten en emondeer ze in het water van de aardappelen. Spoel vervolgens de tomaten onder koud water en pel ze.Schil de paprika’s en de aubergine, snijd in blokjes en stoof mee aan. Snijd ook de courgette en de venkel in blokjes en voeg toe.Doe de blaadjes van de tijm en de rozemarijn samen met een snuif gr ...