Resultaten voor wat serveren bij kaaskroketten

Kaaskroketten | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/kaaskroketten

... kaaskroketten - Warm 1 liter melk op samen met 1 dl room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Breng aan de kook. Bedek een ovenschaal met plastiekfolie. Doe 6 eitjes in een kom en klop lichtjes los. Smelt 200 gram boter en voeg de bloem toe aan de gesmolten boter. ...

Kaaskroketten van Sofie Dumont | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/kaaskroketten-van-sofie-dumont

... Bereiding Warm 1 liter melk op samen met 1 dl room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Breng aan de kook. Bedek een ovenschaal met plastiekfolie. Doe 6 eitjes in een kom en klop lichtjes los. Smelt 200 gram boter en voeg de bloem toe aan de gesmolten boter. Roer ...

Kaaskroketten van Sofie Dumont | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/kaaskroketten-van-sofie-dumont

... Bereiding Warm 1 liter melk op samen met 1 dl room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Breng aan de kook. Bedek een ovenschaal met plastiekfolie. Doe 6 eitjes in een kom en klop lichtjes los. Smelt 200 gram boter en voeg de bloem toe aan de gesmolten boter. Roer ...

Kaaskroketten met Brugge oud en zuurdesembrood

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/kaaskroketten-met-brugge-oud-en-zuurdesembrood

... - Doe het oud zuurdesembrood in een blender en hak tot fijne kruimels. Leg opzij.Laat de gelatine weken in een kommetje met koud water.Smelt de boter in een kookpot voeg 100 g bloem toe en roerbak 1 minuut. Voeg geleidelijk aan de melk toe en blijf kloppen met de garde.Laat de roux al roerend indikken.Zet de pan van het vuur en voeg de kaas gelatine 4 eidooiers en room toe en roer goed door. Kruid ...

Jeroen Meus - Champignon-kaaskroketten met witloofsalade - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/champignon-kaaskroketten-met-witloofsalade

... Champignon-kaaskroketten met witloofsalade - Smeuïge kaas met een krokant korstje, dat is wat een klassieke kaaskroket zo onweerstaanbaar maakt. Deze versie met stukjes champignon zijn mogelijks nóg lekkerder als we Jeroen mogen geloven. Maak ineens een flinke portie ...

Kaaskroketten | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/kaaskroketten

... d roeren. Doe er de geweekte gelatine bij. Doe room en dooiers in een potje en klop los. Voeg deze bij het mengsel (eventueel nog wat citroensap). Vet de schotel in en stort de kaasmassa erin (niet te dik!). Zet een nacht in de koelkast. Snij de kaasmassa in gelijke vierkanten. Zet 3 schalen klaar: bloem, losgeklopte eigelen en paneermeel. Haal de kroketjes eerst door de bloem, dan eigeel en vervolgens paneermeel. Daarna dubbel paneren, opnieuw door het eigeel en het paneermeel. Zet de friteuse op 180° en leg voorzichtig 4 kroketten in het mandje. Niet meer dan 4, want anders ...

Griekse kaaskroketten en salade | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/griekse-kaaskroketten-en-salade

... 180 graden.  Frituur de kroketten goudbruin. Haal voorzichtig uit. Laat uitlekken op keukenpapier. Leg op de schotel. Strooi er wat honing over en serveer. Ingrediënten voor de kroketjes 500 g haloumi kaas zwarte peper een scheutje Griekse olijfolie om te paneren 250 g sesamzaad bloem eiwit voor de salade 1 komkommer 2 coeur de boeuf tomaten 200 g gele kersttomaten 1 rode ui 2 rode jalapeno ¼ bot dille ¼ bot munt 2 el kalamata olijven (zwarte) zeezout opgelegde groene pepers 2 el sherry-azijn 1 el verse oregano ...

Jeroen Meus - Kaaskroketten - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kaaskroketten

... een smeuïg mengsel krijgt. 9. Proef en kruid de basis voor de kaaskroketten met een beetje zout en peper. Voeg (naar smaak) ook wat versgeraspte nootmuskaat toe. Roer een laatste keer. 10. Neem een ruime rechthoekige ovenschaal en wrijf de binnenkant in met een scheut olijfolie. Zo haal je het afgekoelde krokettenbeslag achteraf makkelijk uit de vorm. 11. Stort de dikke saus in de vorm en strijk de bovenzijde glad. Snijd een vel bakpapier ter grootte van de ovenschaal (of ietsje groter) en leg het bovenop het beslag. Strijk met je handen over het papier, zodat er geen lucht onder zit. Nu zal er geen droog korstje gevormd worden tijdens het afkoelen. 12. Zet de schaal in de koelkast en laat het beslag voor de kroketten gedurende enkele uren volledig afkoelen en opstijven. 13. Wanneer het beslag opgesteven is kan je de kroketten afwerken. Alles begint met het paneren. Voorzie drie schoteltjes met daarin een royale hoeveelheid bloem, losgeklopte eieren en het paneermeel. 14. Voorzie een potje met warm water om het mes telkens in onder te dompelen terwijl je vierkantjes uit het beslag snijdt. 15. Draai de schotel met het afgekoelde beslag om en stort het voorzichtig uit op je werkplank. 16. Snij het krokettenbeslag in vierkantjes van ongeveer 5 X 5 cm. Let op: hoe groter je de kroketten snijdt, hoe langer ze moeten bakken. Ook de kans op barsten vergroot. Verwarm regelmatig je mes even in het warme water, zodat het als door boter glijdt tijdens het snijden van de vierkantjes. 17. Haal elke zijde van de kroket eerst door de bloem en klop de overtollige bloem er voorzichtig af. 18. Haal ze vervolgens door het ...

Recepten - Gefrituurd krokantje van Brugge kazen

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Gefrituurd_krokantje_van_Brugge_kazen

... an door het paneermeel. Rol tot een kroket. Frituur de kaaskroketten enkele minuutjes. Serveer met een fris kruidig slaatje. Voeg wat pesto en schilfers Brugge kazen toe ter versiering. Recept : Deelnemer 'Mijn Restaurant!' - Pieter ...

Jeroen Meus - Garnalencocktail, bisque, varkenswangen en gebakken uier - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/garnalencocktail-bisque-varkenswangen-en-gebakken-uier

... l en roer tot je een smeuïg mengsel krijgt.Proef en kruid de basis voor de kaaskroketten met een beetje zout, peper en eventueel wat nootmuskaat. Roer een laatste keer.Neem een ruime rechthoekige ovenschaal en wrijf de binnenkant in met een scheut olijfolie. Zo haal je het afgekoelde krokettenbeslag achteraf makkelijk uit de vorm.Stort de dikke saus in de schaal en strijk de bovenzijde glad. Bedek met een vel bakpapier, zorg dat er geen lucht onder zit, en laat enkele uren afkoelen en opstijven in de koelkast.Voorzie drie schoteltjes met daarin een royale hoeveelheid bloem, losgeklopte eieren en het paneermeel.Draai de schotel met het afgekoelde beslag om en stort het voorzichtig uit op je werkplank. Rol balletjes van het beslag en haal ze eerst door de bloem en klop de overtollige bloem er voorzichtig af. Haal ze vervolgens door het schoteltje met de losgeklopte eieren en tenslotte door het paneermeel.Verzamel de gepaneerde kaaskroketten op een vlakke schaal.Fruit de peterselie in een hete friteuse, laat de peterselie ev ...