Resultaten voor us makengrootmoeders wijze van jeroen meus

Jeroen Meus - Varkensschenkel op Luikse wijze - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/varkensschenkel-op-luikse-wijze

... ruid het vlees aan beide kanten met peper en zout.Schroei het vlees aan beide kanten dicht in de boter.Pel en snipper de uien. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes.Haal het vlees uit de kookpot. Stoof de uien en de knoflookpulp in dezelfde vetstof.Strooi er de bloem over (singeren). Laat even mee bakken.Deglaceer met de rode wijnazijn. Schraap de aanbaksels los met een houten lepel. Doe er het tafelbier en de mosterd bij. Breng aan de kook.Bind de tijm, laurier en rozemarijn samen met keukentouw tot een bouquet garni. Leg het in de kookpot.Voeg er de Luikse siroop en de bruine suiker aan toe. Meng goed.Leg het vlees in de saus. Zet de kookpot in de voorverwarmde oven en laat 2 uur garen.De aardappelpuree Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.Giet d ...

Jeroen Meus - Bloemkoolsoep op Oosterse wijze - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/bloemkoolsoep-op-oosterse-wijze

... namelijk te danken aan een flinke lepel gele currypasta en flink wat kokosmelk. Wie als basis groentebouillon gebruikt en de vissaus vervangt door sojasaus, kookt een soep die vegetarisch is. - 0. 1. 2. Ontdooi en verhit een ruime hoeveelheid verse groente- of k ...

Jeroen Meus - Asperges op Vlaamse wijze - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/asperges-op-vlaamse-wijze

... aan het kookpunt, laat het heel even bubbelen en zet de pot vervolgens weg van het vuur. 5. Laat de asperges nog enkele minuten rusten in het kokend water. Reken 5 tot 10 minuten voor een flinke portie. 6. Proef even, en controleer of ze de juiste garing hebben: nog knapperig maar toch voldoende knabbelzacht. Schep de asperges uit het water. Laat ze uitlekken op een propere keukendoek. 7. Leg de hoeveboter in een pot en laat ze rustig smelten op een zacht vuur. 8. Om de boter te klaren, schep je de witte melkresten voorzichtig met een kleine pollepel of eetlepel uit de gesmolten boter. Een deeltje van het residu zakt naar de bodem. Ook dat gebruik je niet. 9. Giet de geklaarde boter over in een andere pot en hou de boter warm op een zeer zacht vuur. 10. Breng een pot of een pannetje met water aan de kook. 11. Spoel de peterselie, laat het groen uitlekken en knip er de steeltjes af. Snipper de peterselieblaadjes fijn. 12. Kies voor kwalitatieve verse eieren. Leg de eieren in het kokende water en kook ze hard in zo’n 9 à 10 minuten. Koel ze nadien in koud water. 13. Pel de eitjes en doe ze in een mengschaal. Plet ze met een vork of pureestamper tot ‘mimosa’. Maak er geen puree van, maar behoud fijne stukjes ei. 14. Schep de geprakte eieren in de warme geklaarde boter. Voeg er ook een f ...

Jeroen Meus - Asperges op Vlaamse wijze - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/node/10482

... op een zacht vuur. Breng het water tot het kookpunt en zet vervolgens meteen het vuur af. 4. Laat de asperges nog enkele minuten rusten in het warme water. Reken 5 tot 10 minuten voor een flinke portie asperges. 5. Proef even en controleer of ze de juiste garing hebben: nog knapperig maar toch voldoende knabbelzacht. Schep de asperges uit het water. Laat ze uitlekken op een propere keukendoek. 6. Leg de hoeveboter in een pot en laat ze rustig smelten op een zacht vuur. 7. Voor dit gerecht heb je geklaarde boter nodig. Dat wil zeggen dat de witte melkbestanddelen uit de gesmolten boter verwijderd moeten worden. Zodra de boter gesmolten is, zullen de melkresten bovendrijven. Schep ze voorzichtig weg met een kleine pollepel of een eetlepel. 8. Hou de geklaarde boter warm op een zeer zacht vuur. 9. Breng een pot of een pannetje met water aan de kook. 10. Spoel de peterselie, laat ze uitlekken en knip er de steeltjes af. (Die kan je later nog gebruiken voor een bouquet garni.) Snipper de peterselieblaadjes fijn. 11. Kies voor kwalitatieve, verse eieren. Leg de eieren in het kokende water en kook ze hard in zo’n 9 à 10 minuten. 12. Pel de eitjes en doe ze in een mengschaal. Plet ze met een pureestamper tot mimosa. Maak er geen puree van, maar zorg ervoor dat je fijne stukjes ei overhoudt. 13. Schep de geprakte eieren in de warme geklaarde ...

Jeroen Meus - Asperges op Vlaamse wijze - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/asperges-op-vlaamse-wijze-0

... pot op een zacht vuur. Breng het water tot het kookpunt en zet vervolgens meteen het vuur af.Laat de asperges nog enkele minuten rusten in het warme water. Reken 5 tot 10 minuten voor een flinke portie asperges.Proef even en controleer of ze de juiste garing hebben: nog knapperig maar toch voldoende knabbelzacht. Schep de asperges uit het water. Laat ze uitlekken op een propere keukendoek.De geklaarde boter Leg de hoeveboter in een pot en laat ze rustig smelten op een zacht vuur.Voor dit gerecht heb je geklaarde boter nodig. Dat wil zeggen dat de witte melkbestanddelen uit de gesmolten boter verwijderd moeten worden. Zodra de boter gesmolten is, zullen de melkresten bovendrijven. Schep ze voorzichtig weg met een kleine pollepel of een eetlepel.Hou de geklaarde boter warm op een zeer zacht vuur.De mimosa van ei en peterselie Breng een pot of een pannetje met water aan de kook.Spoel de peterselie, laat ze uitlekken en knip er de steeltjes af. (Die kan je later nog gebruiken voor een bouquet garni.) Snipper de peterselieblaadjes fijn.Kies voor kwalitatieve, verse eieren. Leg de eieren in het kokende water en kook ze hard in zo’n 9 à 10 minuten.Pel de eitjes en doe ze in een mengschaal. Plet ze met een pureestamper tot mimosa. Maak er geen puree van, maar zorg ervoor dat je fijne stukjes ei overhoudt.Schep de geprakte eieren in de ...

Kabeljauw op Vlaamse wijze

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/kabeljauw-op-vlaamse-wijze

... in schijven.Boter een ovenschotel en schik de stukken vis erin. Leg de tomaatjes naast de vis en schik er enkele plakjes citroen tussen zodat die zijn smaak kan afgeven.Verdeel de gekruide panko over de stukjes vis en gaar in de voorverwarmde oven gedurende 10 à 12 minuten zijn de haasjes iets dikker plaats dan maximum 16 minuten in de oven.Serveer met puree. ...

Asperges op Hollandse wijze | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/asperges-op-hollandse-wijze

... kook of stoom ze gaar. Mix de azijn, de Vitelmaolie & olijfolie, yoghurt en Alpro Soja Cuisine en kruid dit mengsel met nootmuskaat, peper en zout. Hak het eiwit en het eigeel van de hardgekookte eieren apart. Snijd de ham in julienne. Meng de vinaigrette, de ham, de eieren en de peterselie en serveer dit rijkelijk bij de asper ...

Bretontaart op Grootmoeders wijze | VTM Koken

https://koken.vtm.be/glamour-puds/recept/bretontaart-op-grootmoeders-wijze

... Bretontaart op Grootmoeders wijze - Doe de boter en de suiker in een kom en klop met een handmixer romig; voer daarbij geleidelijk aan de snelheid op. Voeg de eierdooiers, de bloem en de rum toe. Strijk de helft van het mengsel uit in de beboterde bakvorm. Schik ...

Oesters op Oostendse wijze - Recept | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/oesters-op-oostendse-wijze

... de helft. Werk op met de boter en kruid met peper. 2. Hak het wit en geel van het ei apart. Voeg het ei en de peterselie aan de saus toe. 3. Doe de oesters in de saus en serveer ze in de schelp (zet de schelpen rechtop met grof zout opdat de saus er niet uit loopt). ...

Sinaasappel op Turkse wijze | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/sinaasappel-op-turkse-wijze

... de poedersuiker stijf (= chantillycrème), vul er een spuitzak met getand spuitmondje mee en plaats in de koelkast. Schil ondertussen de sinaasappels rauw (à vif). Snijd ze in gelijkmatige plakjes, schik ze in een vlakke schaal en besprenkel ze rijkelijk met sinaasappellikeur. Overgiet ze met de gekruid ...