Resultaten voor darmkanaal verwijderen van ongepelde gamba's

Gamba's diabolique met Griekse pasta | VTM Koken

https://koken.vtm.be/sofie-in-de-keuken-van/recept/gambas-diabolique-met-griekse-pasta

... reiding Voor de gamba’s: Pel de gamba’s gedeeltelijk. Laat een deel van het staartje eraan. Verwijder langs de onderkant het darmkanaal.  Kruid de gamba’s met peper en zout. Verhit olijfolie in een pan. Bak ze kort op. Lees: een tweetal minuten aan elke kant. Haal u ...

Gegrilde gamba's met citroengras | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/gegrilde-gambas-met-citroengras

... het buitenste blad van het citroengras en hak het witte gedeelte zo fijn mogelijk, ook de look zo fijn mogelijk hakken. Haal het darmkanaal uit de gamba's. Doe de look, het citroengras, de vissaus, suiker en zout in een kommetje en meng goed. Doe deze mengeling in de rug van de gamba. Maak de pan goed heet, d ...

Gamba's à la plancha | Start to Cook

https://koken.vtm.be/start-cook/recept/gambas-la-plancha

... €™. Bak de gambas 3 à 5minuten op de twee kanten. Bak zeker niet te lang want anders gaan ze rubberachtig worden. Haal zeker het darmkanaal uit de gamba’s want dat zorgt voor een vervelende smaak in je mond. Het darmkanaal is dat zwarte sliertje dat je altijd ziet bij gamba’s. Blus de gambas met de citroensap en dresseer. Als je blust komt het aanbakstel los en dat geeft smaak. Ingrediënten 16 gamba's olijfolie 1 teentje knoflook 2 el gehakte basilicum cayennepeper zout citroensap ...

Gamba’s met look | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gambas-met-look

... Gamba’s met look - Op zoek naar een lekker hapje? gamba's in look is een klassieker onder de Spaanse tapas. Helemaal niet veel werk en supereenvoudig! Doe flink wat olijfolie in een pan. Warm op. Meng de gamba’s met fijngehakte peterselie en fijngehakte look. Bak kort ...

Recept voor gevulde tomaten met gamba's en basilicum | njam!

http://www.njam.tv/recepten/gevulde-tomaten-met-gambas-en-basilicum

... van de onderkant van de tomaten en lepel de zaadjes eruit. Snijd het topjes in kleine blokjes. Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal. Houd 2 gamba’s met de kop er nog aan apart voor de afwerking. Geef ze een inkeping in de rug zodat ze straks mooi krullen bij het bakken. Snijd de rest van de gepelde gamba’s in stukjes die even groot zijn als de tomatenblokjes. Snipper de blaadjes van 4 takjes basilicum fijn. Verhit een scheut olijfolie in de pan en bak hierin de gambablok ...

Sangria en gegrilde gamba’s à la plancha | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gegrilde-gambas-la-plancha

... e gegrilde gamba's, een van de favoriete recepten van Christoff! Perfect voor een zomerse avond! Snij de gamba's open en haal het darmkanaal uit de gamba's.  Snij de look en de chilipeper fijn. Doe in een kom met olijfolie, peper en zout. Meng de gamba’s met de marinade. Maak de mayonaise. Snij alle ingrediënten fijn: augurkjes, kappers, platte peterselie. Meng onder de mayonaise met een eetlepel honing en d ...

Jeroen Meus - Risotto met gamba's en courgette - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/risotto-met-gambas-en-courgette

... e gamba’s door de kop, het staartstuk en pantser te verwijderen. Maak een ondiepe insnede langs de rug en verwijder ook het darmkanaal. Verwarm een scheut olijfolie in een ruime pot en bak de koppen en pantsers van de grote garnalen aan. Pel twee teentjes look en de ui. Snijd de ui grof. Voeg de ui en de look toe. Snijd vervolgens de wortel en de selder grof. Stoof mee aan.Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken. Voeg vervolgens een scheutje Ricard toe. Kruid met laurier, tijm en ...

Bamislaatje met gemarineerde gambas | VTM Koken

https://koken.vtm.be/club-camping/recept/bamislaatje-met-gemarineerde-gambas

... rinade van citroengras, look, gembersiroop, olijfolie, koriander en limoen. Goed mixen, passeren. Pel de gamba’s, verwijder het darmkanaal en marineer ze in de marinade. Gril de paprika's zwart, laat even afkoelen in een pot met deksel op, en verwijder het zwarte vel. Kook de pasta gaar, snij de paprika, paksoi, komkommer, wortel ...

Jeroen Meus - Pasta met gamba’s, look en chili - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pasta-met-gambas-look-en-chili

... ht of zelfs een voorgerecht. Afwerken doet Jeroen met peterselie en panko. Dit smaakt naar meer! - Pel de gamba’s, haal het darmkanaal eruit en snijd de kopjes eraf. Houd de pantsers en de kopjes van de gamba’s apart.Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en bak de panko bruin en laat uitlekken op keukenpapier. Als de panko afgekoeld is, snijd dan de peterselie fijn en meng het met citroenzeste onder d ...

Asperges met radicchio en gamba's | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/asperges-met-radicchio-en-gambas

... Asperges met radicchio en gamba's - Spoel en schil de asperges. Kook ze 4 à 5 minuten al dente in water met wat zout. Snij de gamba's in twee en bak in olijfolie, kruid met peper en zout. Doe wat olijfolie in een pan en bak de asperges licht aan. Snij de radicchio in fijne ...