Resultaten voor bladerdeeg hoorntjes

Hoorntjes met aardappelmousse en olijven

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/hoorntjes-met-aardappelmousse-en-olijven

... hoorntjes met aardappelmousse en olijven - hoorntjes met aardappelmousse en olijven - Ontpit de olijven en halveer. Leg de gehalveerde olijven op bakpapier en droog ze in een oven van 120°C. Laat afkoelen en maal in de blender.Bestrijk de vellen filodeeg met olijfolie ...

Vanilleroomhoorntjes en worstenbroodkrans | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/vanilleroomhoorntjes-en-worstenbroodkrans

... mmetje ondersteboven op een bakplaat met bakpapier. Zo behoud je de mooie ronde vorm voor de kerstkrans. Snij vierkantjes uit het bladerdeeg. Rol het gehakt tot worstjes (ongeveer de grootte van een tv-worstje) en rol ze in het bladerdeeg. Plooi dicht. Leg ze rond het kommetje op de bakplaat in kransvorm tegen elkaar. Maak dorure: meng een eidooier met een scheutje melk. Smeer hier de krans mee in. Dit geeft de krans een mooie kleur. Haal het kommetje weg en zet de krans 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden Celsius. Haal de worstenbrood-kerstkrans uit de oven. Laat afkoelen. Werk de krans eventueel af met een lintje. Voor de vanillehoorntjes. Snij het bladerdeeg in slierten van ongeveer één centimer breed. Kleef drie van de slierten aan elkaar tot een lange slinger. Neem de hoornvormpjes. Begin van onder en rol het deeg er helemaal rond. De slierten moet elkaar een klein beetje overleggen. Trek er niet aan! Wrijf de hoorntjes in met een beetje dorure (=een eidooier met een scheutje melk losgeklopt).. Rol de hoorntjes in rietsuiker. Leg de hoorntjes op een b ...

Horentjes met patisseriecrème | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/horentjes-met-patisseriecreme

... Horentjes met patisseriecrème - Haal het bladerdeeg uit de koelkast en versnijd in lange repen van 2 à 3 cm. Neem een hoorntjesvorm en draai het deeg er losjes rond, beginnend van het puntje. Laat 2 à 3 cm van de bovenkant vrij. Smeer het opgeklopt eigeel over het deeg ...

Worstenbrood kerstkrans | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/worstenbrood-kerstkrans-0

... mmetje ondersteboven op een bakplaat met bakpapier. Zo behoud je de mooie ronde vorm voor de kerstkrans. Snij vierkantjes uit het bladerdeeg. Rol het gehakt tot worstjes (ongeveer de grootte van een tv-worstje) en rol ze in het bladerdeeg. Plooi dicht. Leg ze rond het kommetje op de bakplaat in kransvorm tegen elkaar. Maak dorure: meng een eidooier met een scheutje melk. Smeer hier de krans mee in. Dit geeft de krans een mooie kleur. Haal het kommetje weg en zet de krans 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden Celsius. Haal de worstenbrood-kerstkrans uit de oven. Laat afkoelen. Werk de krans eventueel af met een lintje. Voor de 'half en half' cocktail: vul een glas met één derde geuze en vul aan met champagne. Ingrediënten een paar vellen bladerdeeg dorure (eidooier + scheutje melk) 400 g gemengd gehakt (varken/rund) 1 sjalot 1 snee brood (2 à 3 cm dik) 1 bot bieslook melk ...

Verwerk de paaseitjes: bladerdeeghoorntjes met chocoroom | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/verwerk-de-paaseitjes-bladerdeeghoorntjes-met-chocoroom

... Verwerk de paaseitjes: bladerdeeghoorntjes met chocoroom - Snij de vellen bladerdeeg in reepjes. Plak vier lange reepjes aan elkaar vast tot je een zeer lange reep hebt. Plooi een vel aluminiumfolie tot een vierkant en rol op tot een kegel. Vet in met olijfolie.   Draai ...

Cornetto 'smos' met kip-peperroomsalade | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/cornetto-smos-met-kip-peperroomsalade

... Cornetto 'smos' met kip-peperroomsalade - Strijk de sneetjes stokbrood in met olijfolie en wikkel ze rond conische bakvormpjes. Bak ze in de oven op 150 °C. Strijk de stokbrood hoorntjes in met het teentje knoflook. Vul de hoorntjes met de kipsalade. Snijd de tomaten in ...

Jeroen Meus - Vanillehoorntjes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/vanillehoorntjes

... Vanillehoorntjes - Het is wat werk, maar het resultaat mag er dan ook zijn. Jeroen maakt opgevulde puddinghoorntjes. De pudding wordt opgewerkt met room zodat je een crème suisse krijgt. Lekker als dessert of vieruurtje! - Splits de eieren. Houd 1 eierdooier apart.Verwarm ...

Recept voor Sesam-amandelmaantjes | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/sesam-amandelmaantjes/

... Menugang: Nagerecht Bereidingstijd: 20 min Moeilijkheid: Lage moeilijkheidsgraad Prijs: Gemiddelde kostprijs Ingrediënten - voor 4 personen 500 g amandelpoeder Toevoegen 1 tl vloeibare honing Toevoegen 250 g fijne kristalsuiker Toevoegen ...

Varkenshaasje in bladerdeeg met appel | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/varkenshaasje-in-korstdeeg-met-appel

... Varkenshaasje in bladerdeeg met appel - Bak het varkenshaasje bruin langs alle kanten. Snijd de appelen in een fijne brunoise en stoof ze aan in wat boter tot ze gaar zijn. Laat de helft ervan afkoelen, de andere helft blussen met rum. Voeg water en bouillon toe alsook de ...

Ossenhaas in bladerdeeg | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/ossenhaas-in-bladerdeeg

... Ossenhaas in bladerdeeg - Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de vetstof in de pan, kruid het vlees en bak aan tot het overall een mooi korstje heeft (3 minuten aan elke kant) Haal de ossenhaas uit de pan en leg hem gedurende 20 minuten in de koelkast tot hij koud ...