Resultaten voor wat is cocotte

Cocotte-eitje

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/cocotte-eitje

... Cocotte-eitje - Cocotte-eitje - Wrijf 4 ovenschoteltjes in met boter. Lepel er 1 el room in.Bak in een pannetje met wat olie de sjalot met de gesnipperde salie tijm en daarna de gesneden champignons. Kruid met peper en zout.Blancheer de broccoliroosjes kort in gezouten ...

Oeuf en cocotte - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/oeuf-en-cocotte/

... de eieren wel gaar worden, maar tegelijkertijd heerlijk zacht blijven. Instructies Verwarm de oven voor op 180 C. Kook een liter water. Verdeel de crème fraîche over de bakjes en strooi hier de helft van de bieslook overheen. Bewaar de andere helft om zo meteen mee te garneren. Breek de eieren voorzichtig open boven de schaaltjes zodat de dooiers niet breken. Besprenkel met peper en zout. Zet de schaaltjes in de grote ovenschaal en vul met kokend water tot aan de helft van de kleine bakjes. Alleen de onderste h ...

Oeuf en cocotte

http://madamezsazsa.blogspot.com/2014/04/oeuf-en-cocotte.html

... e Araucana's.Van groene eieren wordt al eens gezegd dat ze minder cholesterol bevatten, dat klopt alleen maar omdat groene eitjes wat zijn kleiner zijn. Om dezelfde reden bevat een bitterbal minder cholesterol dan een vleeskroket. Maar bon, weer over naar het ont ...

Recept voor stoofpotje met piepkuiken en dragon | njam!

http://www.njam.tv/recepten/stoofpotje-met-piepkuiken-en-dragon

... bereiden: Was alle groenten. Haal het zaad uit de courgette en snijd ze samen met de rest van de groenten in grove gelijke stukken. Kruid de piepkuikens zowel vanbinnen als buiten met peper en zout. Verhit de helft van de olie in de cocotte op een matig vuur en kleur ...

Jeroen Meus - Kalfsgebraad 'en cocotte' met erwtjes en wortelen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kalfsgebraad-en-cocotte-met-erwtjes-en-wortelen

... ook de takjes tijm, de takjes rozemarijn en de laurierblaadjes rond.Leg een stukje boter op het vlees en giet een klein scheutje water rond het vlees over de groenten. Zet het deksel op de cocotte en laat het geheel op een zacht vuur garen gedurende 20 minuten.Zet een pannetje met boter op het vuur.Snijd de ui fijn en stoof in de hete vetstof.Verwijder het loof en de topjes van de jonge wortelen en spoel ze schoon onder water. Snijd de wortelen in stukken en laat ze meestoven met de ui.Voeg er een klein scheutje water aan toe gevolgd door een snuifje zout, enkele fijngehakte takjes tijm en peper. Zet ook hier een deksel op en laat verder stoven op een zacht vuur.Leg een vel aluminiumfolie klaar. Neem het vlees uit de cocotte, draai het om op de folie en laat het even lang als de bereidingstijd (20 min.in dit geval) rusten in de folie.Bak de kroketten goudbruin in de friteuse.Voeg de diepvrieserwtjes toe aan de wortelen in het pannetje en breng de groenten op smaak met een snuif nootmuskaat, peper en zout.Haal de tijm, de rozemarijn de laurierblaadjes en het teentje look uit de saus.Snijd het vlees in sne ...

Jeroen Meus - Varkenskroon met cider en appel, kropsla en aardappelnootjes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/varkenskroon-met-cider-en-appel-kropsla-en-aardappelnootjes

... Varkenskroon met cider en appel, kropsla en aardappelnootjes - De smaken van gebakken varkensvlees en zoetzure appel gaan hand in hand. Een simpel, maar heerlijk gerecht van eigen bodem om het weekend goed in te zetten. - Kruid het vlees met peper en zout.Zet een ...

Varkenskroontje met bulgur

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/varkenskroontje-op-de-barbecue-met-bulgur

... ten glazig worden zonder ze te verkleuren. Wanneer de groenten bijna gaar zijn overgiet je ze met de kalfsfond en een beetje water.Leg het varkenskroontje op de BBQ en schroei alle kanten dicht. Kruid goed met peper en zout.Plaats de kroon in de cocotte bovenop de groenten en voeg een takje tijm blaadje laurier en enkele citroenbladeren toe. Laat gedurende 35 à 45 minuten sudderen onder gesloten deksel.Laat het geheel even rusten in de cocotte. Haal daarna het vlees eruit en laat het vlees nog wat rusten op een warme plaats.Zeef de jus van de cocotte en ko ...

Jeroen Meus - Varkenskroon met picklesmousseline, boontjes en gratin - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/varkenskroon-met-picklesmousseline-boontjes-en-gratin

... n een pan en stoof er de sjalot en de boontjes in aan.Kruid de boontjes met peper, zout en nootmuskaat. Voeg er een flinke scheut water aan toe en zet een deksel op de pan. Laat de boontjes stoven onder een deksel.Haal het vlees uit de pot, draai het om, wikkel het in folie en laat het nog eens 25 minuten rusten.Voeg de pickles en een scheut room toe aan de cocotte en breng de saus kort aan de kook. Kruid met peper en zout.Voeg een scheutje azijn toe aan de boontjes wanneer ze gaar zijn.Snijd het vlees in plakken en leg ze op een schaal. Lepel wat picklessaus over het vlees. Serveer tenslotte de boontjes en de gratin erbij. ...

Recepten - Varkenskroontje op de barbecue met bulgur

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Varkenskroontje_op_de_barbecue_met_bulgur_1

... iënten glazig worden zonder ze te verkleuren. Wanneer de groenten bijna gaar zijn, overgiet je ze met de kalfsfond en een beetje water. Leg het varkenskroontje op de BBQ en schroei alle kanten dicht. Kruid goed met peper en zout. Plaats de kroon in de cocotte bovenop de groenten en voeg een takje tijm, blaadje laurier en enkele citroenbladeren toe. Laat gedurende 35 à 45 minuten sudderen onder gesloten deksel. Laat het geheel even rusten in de cocotte. Haal daarna het ...

Jeroen Meus - Kalkoengebraad met krieltjes, selder en venkel - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kalkoengebraad-met-krieltjes-selder-en-venkel

... en.Pel de ui en snijd hem grof. Leg de stukjes ui rond het vlees, zo verbrandt de vetstof niet.Voeg de kruidnagels toe en giet er wat van de hete kippenbouillon bij.Zet het deksel op de pot. Laat het kalkoengebraad zo’n halfuurtje garen ‘en cocotte’.Verwarm de oven voor tot 180 °C.Was de selder, de venkel en de worteltjes. Snijd de groenten in stukken en doe ze in de ovenschaal.Spoel ook de krieltjes zorgvuldig, zodat je ze ongeschild kan gebruiken. Snijd ze in stukken en doe ze mee in de ovenschaal.Besprenkel de groenten met een scheut olijfolie. Kruid met peper en zout.Giet er de kippenbouillon bij. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en laat zo’n 40 minuten garen in de voorverwarmde oven.Haal het gebraad uit de cocotte en zet het even aan de kant.Voeg de graanmosterd toe aan het braadvocht en klop los met een garde. Breng de saus eventueel verder op smaak met peper en zout.Verwijder het touwtje dat rond het spek en het gebraad zit. Snijd het v ...