Resultaten voor stoomoven vlees recepten

Asperges in de stoomoven | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/asperges-in-de-stoomoven

... Asperges in de stoomoven - Leg de asperges plat op een plank. Houd ze vast bij de punt en schil ze rondom rond met een dunschiller. Snij de onderkanten eraf en leg ze in de stoomovenschaal. Zet ze 4 min. in de stoomoven op 120°C (hoge druk) Doe de eierdooier, mosterd, ...

Chocoladegebak in de stoomoven | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/chocoladegebak-in-de-stoomoven

... Chocoladegebak in de stoomoven - Smelt de chocolade en de boter in een pan au bain-marie. Smeer de gebakschotel met een kwastje in met boter. Klop de eieren samen met de suiker tot een wit beslag en meng de gesmolten chocolade eronder. Zeef de bloem en voeg ze er geleidelijk ...

Kipfilet met champignons uit de stoomoven | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/kipfilet-met-champignons-uit-de-stoomoven

... fijn en doe ze in een geperforeerde pan van 2,5 liter. Verwarm de room en de bouillon in een pan op het vuur. Neem de kip uit de stoomoven. Stoom de champignons 1 minuut op 120°C of 4 minuten op 100°C. Neem de champignons uit de stoomoven en zet er de pan met de rijst in, stoom 10 minuten op 120°C of 20 minuten op 100°C. Braad de kip aan beide zijden kort aan in een beetje olijfolie en hou warm. Voeg de champignons toe aan de room en bouillon. Laat sudderen, breng op smaak. voor meer recepten ga naar VTMKoken.be ...

Zeeduivel met broccoli en farfalle - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vis/zeeduivel/zeeduivel-broccoli-farfalle

... farfalle in een niet-geperforeerde pan van 4 liter en giet er water bij tot ongeveer 3 cm boven de pasta.Zet de pasta boven in de stoomoven en stoom 8 minuten op 120 °C of 14 minuten op 100 °C.Stoof de fijngesneden sjalot in de olijfolie en een koffielepeltje boter in een pan op het vuur. Kruid met peper en zout.Zet de broccoli in de stoomoven onder de pan met de pasta en stoom 2 minuten op 120 °C of 6 minuten op 100 °C.Giet de pasta kort af zodat ze niet te droog zijn. Doe ze terug in de pan, leg er een deksel op en zet ze terug in de stoomoven.Laat de pasta en de broccoli in de stoomoven staan. Zet de geperforeerde vispan met de niet-geperforeerde pan van 1,5 liter boven in de stoomoven. Stoom alles 6 à 9 minuten op 80 °C (afhankelijk van de gewenste gaarheid).Doe intussen de witte wijn bij de sjalot en laat verder stoven. Voeg de room er aan toe, kruid zo nodig bij en l ...

Jeroen Meus - Rosbief, gegratineerde bloemkool en gebakken aardappelen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/rosbief-gegratineerde-bloemkool-en-gebakken-aardappelen

... ur. Draai het vlees om en laat 20 minuten rusten.De bloemkool Verdeel de bloemkool in roosjes.Stoom ze 3 minuten op 120 °C in de stoomoven. Als je geen stoomoven hebt, kun je ze gewoon koken of garen in een stoommandje.Smelt de boter. Doe er de bloem bij. Laat even bakken.Giet de melk bij de roux en laat binden. Kruid de bechamel met peper, zout en nootmuskaat.Smelt 2/3 van de gemalen kaas in de bechamel. Breng op smaak met enkele druppels citroensap.Zet de ovengrill op.Doe de gestoomde bloemkool in een ovenschaal. Giet er de saus over. Bestrooi met de overgehouden kaas en laat gratineren onder de ovengrill.Afwerken en serveren Schil de aardappelen en stoom ze 8 minuten op 120 °C in de stoomoven. Je kunt ze ook koken of stomen in een stoommandje.Snijd de rosbief ‘tegen de draad’ in plakken. Serveer met de gegratineerde bloemkool en de gekookte aardappelen. Strooi wat grof zout over het vlees. Geef er een beetje braadvocht als saus bij. ...

Luikse salade uit de stoomoven | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/luikse-salade-uit-de-stoomoven

... Luikse salade uit de stoomoven - Was de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer ½ cm. Snijd de boontjes ongeveer even groot als de aardappelblokjes. Stoom ze samen 1 minuut op 120° in de stoomoven. Verwarm ondertussen de Luikse siroop en Grimbergen. Meng de mayonaise ...

Peren met chocoladesaus en pistachenoten - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/toetjes/peer/peren-chocoladesaus-pistachenoten

... asappelsap met zoveel acaciahoning tot het mengsel dik en stroperig wordt en giet het over elke peer.Neem de chocoladesaus uit de stoomoven en roer stevig. Zet weer in het midden van de stoomoven.Zet de pan met de peren boven de pan met de chocoladesaus en stoom nog 4 minuten op 100 °C.Serveer de chocoladesaus, plaats er de peer op, giet er nog wat acaciahoning over en bestrooi met gehakte pistachenoten. Extra benodigd stoomoven Variatietip De room kan eventueel vervangen worden door melk. Er kan ook honing of suiker aan de chocoladesaus toegevoegd worden om een zoeter accent aan het recept te geven. KookboekHet recept 'Peren met chocoladesaus en pistachenoten' is afkomstig uit het kookboek... Stoomkoken voor iedereenKarin Verhelst'Sto ...

Scholfilet in dillesaus - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/partners/miele/scholfilet-dillesaus

... pels dille suiker Bereiden Spoel de visfilets onder koud water af en dep ze droog.. Besprenkel ze met citroensap en doe ze in een stoomovenpan met gaatjes. Doe de wijn en het laurierblaadje in een stoomovenpan zonder gaatjes en schuif deze onder de vis in de stoomoven. Op deze manier wordt het visvocht met de wijn vermengd. Kooktijd: 8 minuten op kookstand 100 °C. Leg de inhoud van het zakje sauce Hollandaise aan met de crème fraiche en roer door het kookvocht. Voeg de garnalen en dille toe en breng op smaak met peper, zout en suiker. Roer tot de suiker is opgelos ...

Hachee met appeltjes - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/hachee/hachee-appeltjes

... agels in de laurierblaadjes (dan kun je ze na bereiding gemakkelijk terugvinden) en leg de ui met de laurierblaadjes in de dichte stoomovenschaal.Verwarm de combi-stoomoven voor op hetelucht 125-130 °C.Roer de mosterd en azijn door de bouillon en schenk de bouillon over het vlees.Bereid het vlees ca. 3 uur op de combinatie hetelucht 125-130 °C + stomen. Voeg tussentijds wat vocht toe als het te droog wordt.Schil 15 minuten voor het einde van de bereidingstijd de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.Voeg de appelstukjes aan het vlees toe en bereid de stoofschotel nog 10 minuten op de combinatie hetelucht 125-130 °C + stomen.Roer eventueel de maïzena - met 2 eetlepels water glad en ...

De nieuwe keuken | Culinette: Cornette's Culinaire Weblog

http://www.culinette.nl/de-nieuwe-keuken/

... te zespits gasfornuis (dubbele branders) met wokbrander en twee ovens. Boven de koelkast, helemaal links, geen magnetron maar een stoomoven. Een lagedruk stoomoven en geen snelkookpan op zijn kant. Voordeel van een lage druk stoomoven is dat er meer in kan en dat je door de ruit kunt kijken. Het is wat langzamer dan een omgevallen snelkookpan maar het gaat om de kwaliteit en de smaak en niet om tijdwinst. De magnetron komt in onze nieuwe keuken niet meer terug. Heel m ...