Resultaten voor sausdikte

Biefstuk met kruidensaus en aardappelen

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/biefstuk-met-een-sausje-van-groene-kruiden

... de helft inkoken.Bak intussen de aardappelen en kruid met peper en zout.Giet de room bij de saus en laat inkoken tot de gewenste sausdikte.Roer de smaakmakers door de saus.Serveer met het vlees een flinke toef tuinkers en gebakken aardappelen. ...

Recepten - Kaaskroketjes

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Kaaskroketjes

... doe er de bloem bij. Laat even doorbakken om de bloemsmaak te elimineren. Giet er de koude melk bij, klop flink door en laat tot sausdikte koken. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en laat de kaas in de bechamelsaus smelten. Doe er de eierdooier bij om het extra smeuïg te maken. Giet het mengse ...

Speenvarkenkotelet met Abdijbier | Jeroen Meus

https://koken.vtm.be/met-meus-en-vork/recept/speenvarkenkotelet-met-abdijbier

... seren.  Voeg tijm en laurier toe en blus af met fond en de Trappist.  Voeg mosterd toe en laat de saus inkoken tot je een mooie sausdikte hebt.  Kruid de saus af met peper en zout en werk er op het laatste nog een klontje boter onder.  Serveer de kotelet met de saus. Ingrediënten 2 tijmtakjes 4 el spekblokjes 1 ui 1 lookteentje 1 klontje boter 1 laurierblad 2 theelepels suiker 1 el graanmosterd 1 dl abdijbier 1 dl bruine fond 4 speenvarkenkoteletten ...

Recepten - Visaardappelkoekje in rood jasje

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Visaardappelkoekje_in_rood_jasje

... uiden met peper en zout, een weinig suiker eronder mengen en parfumeren met tijm en laurier. De visfumet toevoegen en inkoken tot sausdikte. Zeven en eventueel bijkruiden. De saus over de borden lepelen en de visaardappelkoekjes erop schikken. ...

Konijn met krieken

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/konijn-met-krieken

... en de wortels uit de stoofpot en houd warm.Breng de saus op smaak met gemalen peper. Zeef de saus en laat inkoken tot een lichte sausdikte.Voeg de krieken toe en het vlees laat opwarmen in de saus.Serveer met gekookte aardappelen. ...

Recepten - Ei "en cocotte"

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Ei_en_cocotte

... wijn en breng aan de kook. Doe er de tijm bij en laat even inkoken. Doe er vervolgens ook de kalfsfond bij en kook verder in tot sausdikte. Breng op smaak met peper en zout en werk af met het klontje boter. Stoof de spinazie kort aan in een klontje boter. Breng op smaak met peper en zout. Schep in 4 kleine ovenschoteltjes wat knolsederpuree, in 4 andere sjalotten en in de resterende 4 spinazie. Breek er telkens een ei overheen en zet in de oven op 180°C tot het eiwit net gestold is. Snijd intussen de korst ...

Gebakken kwartel met toast champignon en stiltonjus | Jeroen Meus

https://koken.vtm.be/met-meus-en-vork/recept/gebakken-kwartel-met-toast-champignon-en-stiltonjus

... n stiltonjus - Stoof sjalot aan met rozemarijn en blus af met port. Laat voor 2/3 inkoken en voeg rundsfond toe. Laat inkoken tot sausdikte en voeg er de stilton aan toe. Mix en zeef de saus. Voeg een klontje boter toe net voor het serveren. Bak de champignons met look en peterselie. Kruid af met peper en z ...

Recept voor Jonge aardappel gevuld met wijngaardslakken en bladspinazie Mozzarella | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/jonge-aardappel-gevuld-met-wijngaardslakken-en-bladspinazie-mozzarella/

... r de sjalot en stoof in de Solo.Deglaceer met witte wijn en laat inkoken met de geplette look, de slakken en de Solo Delifine tot sausdikte. Warm de spinazie op in de microgolfoven. Plaats de aardappel in het midden van het bord, vul voor de helft op met spinazie en de slakken. Overgiet met een beetje saus en decoreer met een takje kervel. Geniet van Jonge aardappel gevuld met wijngaardslakken en bladspinazie Mozzarella ...

Noordzeetongrolletjes met schelpensaus

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/gevulde-noordzeetongrolletjes-met-schelpensaus

... rbak tot de schelpjes open gaan. Haal de schelpen uit de pan en houd ze warm. Voeg kerriepoeder en room toe laat inkoken tot sausdikte (of bind de saus indien nodig met een beetje in water opgeloste maïzena). Voeg de schelpjes terug bij de saus.Verdeel de gevulde tongrolletjes over borden en schep er de schelpjessaus rond. Lekker met frietjes en een fris glas bier of witte wijn. ...

Recept voor kapoen in rode wijn | njam!

http://www.njam.tv/recepten/kapoen-rode-wijn

... kapoen uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Laat het kookvocht inkoken tot 1/3. Voeg er fond aan toe en laat inkoken tot sausdikte. Breng verder op smaak met peper en zout en werk af met een klontje boter. werk af: Doe het vlees weer in de pan en bestrooi rijkelijk met gehakte peterselie. weetje: Kapoen of ‘Chapon’ is een jonge, gecastreerde en vetgemeste haan met buitengewoon mals en fijn vlees. Ingrediënten voor 6 personen 1 kleine hoevekapoen 150 ggerookt spek in blokjes 150 gpaddenstoelen in kwartjes 150 gzilveruitjes 2 elbloem 2 elboter 1 lrode wijn 3 dlgevogeltefond 1 bouquet g ...