Resultaten voor panko jeroen meus

Gegrilde Paprika met Panko recept - de Kokende Zussen

https://www.dekokendezussen.nl/recepten/gegrilde-paprika-met-panko/

... op 200 graden. Wij beginnen met het snijden van de paprika’s, langs de kern van de paprika, in vier plakken. Meng in een kom de panko, parmezaanse kaas, knoflookpoeder en wat olijfolie, ongeveer de helft van de aangegeven hoeveelheid olijfolie. Besprenkel de paprika met wat olijfolie en een klein beetje zout. Vul de paprika met het panko mengsel en besprenkel de paprika met nog wat olijfolie. Bak de paprika’s, tot de panko goudbruin is, in de oven. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Snijd ondertussen de citroen en de peterselie fijn. Strooi de peterselie over de paprika’s met een snufje chilipoeder en serveer het met de citroenen. Je kan dit recept pittiger maken door chilipeper door de panko te doen voordat je ze in de oven doet. Laat de paprika’s wel even afkoelen voordat je begint met genieten. Eet smakelijk! ...

Jeroen Meus - Pasta met gamba’s, look en chili - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pasta-met-gambas-look-en-chili

... en look kan doorgaan voor een simpel maar heerlijk tussengerecht of zelfs een voorgerecht. Afwerken doet jeroen met peterselie en panko. Dit smaakt naar meer! - Pel de gamba’s, haal het darmkanaal eruit en snijd de kopjes eraf. Houd de pantsers en de kopjes van de gamba’s apart.Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en bak de panko bruin ...

Jeroen Meus - Kotelet met pickleskorst en andijviestoemp - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kotelet-met-pickleskorst-en-andijviestoemp

... ijvie uitlekken in een vergiet.Snijd de ui in repen en plet de look. Stoof beiden aan in wat boter en voeg de andijvie toe.Doe de panko met de pickles en de boter in de blender en mix even.Kruid de koteletten met peper en zout, laat wat boter smelten in een pan en bak de koteletten aan beide kanten goudbruin. Voeg er een takje tijm en rozemarijn aan toe.Leg de koteletten op een ovenschaal en verdeel er een laagje pickleskorst over. Gratineer onder de grill.Giet de aardappelen af en ga er met een pureestamper door. Schep de aardappelen bij de gestoofde andijvie en voeg er een klontje boter en de dooiers aan toe. Meng alles goed onder elkaar. Kruid met peper, zout en muskaatnoot.Serveer de gebakken koteletten met pickleskorst met de andijviestoemp. Snipper wat peterselie fijn en werk het gerecht ermee af. ...

Jeroen Meus - Gepaneerde kip met ham en kaas, gebakken aardappelen en boontjes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gepaneerde-kip-met-ham-en-kaas-gebakken-aardappelen-en-boontjes

... paneren: eentje met bloem, de volgende met de losgeklopte eieren en een scheutje arachideolie en tot slot een kom met cornflakes, panko en gedroogde tijm. Verkruimel de cornflakes grof met de hand en meng vervolgens met de panko en tijm. Zet ondertussen ook al een pan op het vuur met boter en arachideolie, zodat de gepaneerde kipfilets meteen de pan in kunnen.Paneer de kipfilets met kaas en ham in de deze volgorde: eerst in de bloem, vervolgens in de losgeklopte eieren en tot slot in de cornflakes en panko. Bak ze krokant in de pan en laat ze nog verder garen in de oven, ongeveer 8 minuten op 180°. Laat vervolgens uitlekken.Bak de aardappelen in een pan met boter tot ze krokant zijn en laat ze uitlekken.Werk de bonensla af met peper, zout en olijfolie en meng goed. Bij het serveren kan eventueel nog wat mosterd. ...

Jeroen Meus - Pasta pesto pomodoro met groene aspergetips en gebakken roodbaars - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pasta-pesto-pomodoro-met-groene-aspergetips-en-gebakken-roodbaars

... pasta! Pasta met tomatenpesto, puntjes van groene asperges en troskerstomaten. Doe daarbij nog een lekker stukje gebakken vis met panko, peterselie en ansjovis, en je hebt het geknipte zomerse, pastagerecht voor jong en oud. . - Breng een pot gezouten water aan de kook.Zet een pan op het vuur en rooster de zonnebloempitten in een scheut olijfolie. Schep de gekle ...

Jeroen Meus - Wijting alla Milanese - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/wijting-alla-milanese

... e kommetjes klaar om te paneren: in het eerste komt de bloem, in het tweede kommetje kluts je de eieren los en tot slot doe je de panko met een snuif oregano en wat geraspte parmezaan in een derde kom. Paneer de pakketjes vis ook in de dezelfde volgorde: eerst bloem, dan eimengsel en dan panko. Houd de vis nog even apart.Breng een pot gezouten water aan de kook.Laat een scheut olie heet worden in een grote pan. Snijd de sjalotten in halve ringen en stoof ze aan in de olie. Voeg nog wat geplette look, fijngesneden chilipeper, fijngesneden ansjovis en kappertjes aan toe. Kruid met wat gedroogde oregano en laat even stoven.Voeg de tomatenpuree toe en laat hem even meebakken. Blus met de w ...

Jeroen Meus - Fishcake met wortelsalade - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/fishcake-met-wortelsalade

... ijfolie. Snipper de peterselie en de dille. Roer de kruiden door de vispuree. Verhit flink wat arachideolie in een pan. Strooi panko in een schaal of bord. Rol burgers van de vispuree en haal ze door de panko. Bak de visburgers in de hete olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de fishcakes met de wortelsalade. ...

Jeroen Meus - Bloemkoolsoep met vongole en gremolata - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/bloemkoolsoep-met-vongole-en-gremolata

... Bloemkoolsoep met vongole en gremolata - Gremolata, vongole, panko, mogen klinken als moeilijke woorden maar dit gerecht is makkelijk verstaanbaar. jeroen serveert een verrukkelijke bloemkoolsoep met verschillende extra touches. De klassieke bloemkoolsoep zal ...

Jeroen Meus - Zelfgemaakte fish sticks - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zelfgemaakte-fish-sticks

... t een bijzondere mix van paneermeel. 4. Om de fish sticks een krokant en stevig paneerlaagje te geven, gebruik ik een mengsel van panko (het Japanse paneermeel) en een deel polenta (griesmeelkorrels). Dit is geen absolute must, maar het zorgt wel voor een zeer geslaagd resultaat. 5. Doe de panko in de beker van de blender en mix het grove paneermeel iets fijner. Zeer kort mixen is voldoende. 6. Doe het fijnere panko, samen met de polenta in het derde schaaltje en meng beide. 7. Snij de visfilets niet zomaar in reepjes, want dan zal de vis veel te gemakkelijk uit mekaar vallen bij het bakken of serveren. Snij elke visfilet overlangs in drie tot vier lange repen, elk zo’n 3 centimeter breed. Snij deze repen in sticks van zo’n 8 cm lang. 8. Kruid de stukjes schelvis aan beide zijden met een beetje zout en peper van de molen. 9 ...

Jeroen Meus - Steenbolkschnitzels - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/steenbolkschnitzels

... rdampen. 6. Spoel de peterselie en laat hem uitlekken. Snipper hem fijn. 7. Kruid de vis met peper en zout. 8. Doe de bloem en de panko in een schaal. 9. Splits de eieren en klop de eiwitten los met een klein scheutje neutrale olie. Bewaar 2 eierdooiers. Gebruik de andere 2 eierdooiers in een andere bereiding. 10. Haal de vis eerst door de bloem, dan door het eiwit en tenslotte door de panko. 11. Verhit een bodem neutrale olie met een klontje boter in een pan. Bak de steenbolk goudbruin en krokant in de olie. Laat de vis even uitlekken op keukenpapier. 12. Plet de aardappelen met een klont boter. 13. Roer de peterselie en 2 eierdooiers door de stoemp. 14. Serveer de vis met de peterseliestoemp en een kwartje citroen. ...