Resultaten voor maismeel

Recept voor pittig gekruid maïsbrood | njam!

http://www.njam.tv/recepten/pittig-gekruid-maisbrood

... bereiden: In een gietijzeren koekenpan bak je de bacon knapperig. Laat het uitlekken op keukenpapier en verkruimel. Fruit in hetzelfde vet de uit aan tot hij glazig ziet. Voeg de jalapeño toe en bak even kort mee. Zet het vuur uit. In een ruime kom meng je het maïsmeel ...

Polenta met spekjes, salie en parmezaan | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/polenta-met-spekjes-salie-en-parmezaan

... Polenta met spekjes, salie en parmezaan - Laat 1 liter water koken en voeg er al roerend het maïsmeel aan toe. Laat 6-7 minuten al roerend goed doorkoken. Bak de spekjes. Op het laatste de boter erdoor roeren en serveren met gebakken spekblokjes, wat salie en geraspte ...

Uit de keuken van Levine: Sinaasappelcake met maismeel

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2009/08/sinaasappelcake-met-maismeel.html

... Sinaasappelcake met maismeel Een lekkere en snel te maken cake. Hij beviel zo goed dat ik helemaal vergeten ben er een foto van te maken! Ik vond het recept zowel op de site van Elise van Simply Recipes als op de site van Martha Stewart. Voor een foto moet je dus even ...

Tortillachips | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/tortillachips

... Tortillachips - Meng het maïsmeel met het warm water. Kruid met peper en zout. Kneed verder met de handen tot het deeg glad wordt. Maak een bolletje van het deeg. Snij de bol deeg in 2 en druk plat. Leg de platte schijf op een plastiekfolie en bedek met een ander stuk ...

Verrukkelijk maïsgebak | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/verrukkelijk-maisgebak

... Verrukkelijk maïsgebak - Meng de Alpro Drink Nature, de verse gist, het zout en het maïsmeel of griesmeel goed door elkaar en laat dit 1 uur rusten. Meng de 2 eigelen, de suiker, de Alpro Cuisine en de fijngeraspte citroenschil door elkaar en giet alles bij het meelmengsel. ...

Gekookte asperge met citroenbotersaus | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/gekookte-asperge-met-citroenbotersaus

... Gekookte asperge met citroenbotersaus - Schil de asperges en blancheer ze vervolgens in een pan met kokend water gedurende 1 tot 2 minuten tot ze zacht maar toch nog enigszins knapperig zijn. Giet de asperges af en spoel ze even onder koud water, dep ze daarna droog met ...

Arepas met pulled chicken, tomatensalsa en guac - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/arepas/

... zout en maïsmeel en giet hier water en olie bij. Roer met een houten pollepel goed door en laat zo'n 10 minuten staan zodat het maismeel al het vocht kan opnemen. Maak intussen de salsa door de tomaten, ui en koriander fijn te snijden en te mengen. Pureer de avocado, knoflook, sjalotje en peper en breng op smaak met zout en limoensap. Verdeel het deeg in 8 stukken. Rol er ballen van en druk deze plat zodat je schijven van zo'n 1,5 - 2cm dik hebt. Zet een grillplaat of koekenpan op hoog vuur. Bak de arepas aan beide kanten enkele minuten (circa 4 minuten aan elke kant), totdat ze gaar zijn. Trek intussen de kip met 2 vorken uit elkaar en meng met de barbecuesaus. Bak alle arepas gaar. Je kunt er voor kiezen om te arepas te vullen met de toppings of de toppings bovenop te leggen. Wij kozen voor het laatste. Besmeer je arepa met guacamole, leg hier wat pulled chicken op en maak af met tomatensalsa. ...

Lepelbrood

http://glutenvrijemama.blogspot.com/2014/01/lepelbrood_10.html

... ervanging van aardappels of pasta bij de maaltijd. Lepelbrood stond al een poosje op mijn kook-to-do-lijst. Het wordt gemaakt met maismeel en lijkt dus een beetje op polenta.In het kerstkookboek van Nigella Lawson staat het recept dat ik gebruikt heb als basis voor onderstaand recept. Het is een vrij compact 'brood' met eens milde, bijna zoete smaak. Het wordt vaak gegeten met worst, kippenpoten of spareribs.Wij aten ...

Uit de keuken van Levine: februari 2010

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2010_02_01_archive.html

... soep van geroosterde tomaten en gerookte knoflook die we morgen gaan eten bakte ik vanmiddag dit heerlijke brood met tarwebloem, maismeel, semolinameel en sesamzaadjes. Het brood ligt inmiddels goed verpakt in de vriezer, morgenmiddag haal ik het er weer uit en laat het in de verpakking ontdooien. Vlak voor het eten 'pie ...

Kaastaart | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/kaastaart

... Kaastaart - Verwarm de oven op 200 graden. Klop de eigelen met 200 g suiker en de eiwitten met 100 g suiker goed stijf. Meng de platte kaas met de room. Doe de platte kaas bij de eigelen en voeg ook het maïszetmeel toe. Meng het eiwit onder het deeg (kort maar goed) . ...