Resultaten voor kippenfond

Noedelsoep met kip, raapsteeltjes en shiitake - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/noedels/noedelsoep/noedelsoep-kip-raapsteeltjes-shiitake

... 0 min voorbereiden 25 min bereiden 0 min wachten waardering7.7obv 9 waarderingen VoorgerechtGevogelteOosters Ingrediënten 900 ml kippenfond ½ verse rode peper 25 g citroengras, gekneusd 15 g verse gemberwortel ½ theelepel djahé 80 g noedels 1 kipfilet, in blokjes 100 g shiitake, in dunne reepjes 200 g raapsteeltjes, in ...

Gefrituurd kippenvel | Hobbykok van Vlaanderen

https://koken.vtm.be/de-beste-hobbykok-van-vlaanderen/recept/gefrituurd-kippenvel

... frituurd kippenvel - Maak de zwarte bonencrème door de zwarte bonen, de tomatenpuree, het pepertje, de look, de peterselie en de kippenfond te blenden. Werk op met olijfolie en passeer door een fijne zeef om een gladde crème te bekomen. Kruid af met peper en zout. Maak d ...

Recept voor duif clamart met groene erwtjes | njam!

http://www.njam.tv/recepten/duif-clamart-met-groene-erwtjes

... jd de sjalot en het teentje knoflook grof, voeg toe aan het geheel en bak glazig. Blus het geheel met cognac en flambeer. Voeg de kippenfond toe en laat 20 minuten op een laag vuurtje sudderen. Zeef de saus. Monteer met een klontje boter en werk af met een paar druppels citroensap. maak de erwtjes en sla: Kleur de boter bruin in een pan op het vuur en sueer de ui. Voeg de rauwe erwten en eventueel wat suiker toe zodra de ui glazig is. Voeg de blanke kippenfond toe en laat sudderen tot de fond volledig verdampt is. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de salade in chiffonade, snijd de peterselie fijn en voeg toe. Snijd de munt en dragon fijn en voeg ook toe. Ingrediënten voor de duif: 4 duifjes, nek en vleugels apart erbij 2 elarachideolie 80 gboter voor de saus: nek en vleugels van de duif 1 elolie 70 gboter 1 sjalot 1 teentje look 20 mlcognac 250 mlbruine kippenfond 30 gboter voor de groenten: 20 gboter 1 ui 450 gerwten 100 mlblanke kippenfond 1/2 kropsla 1 elpeterselie 4 blaadjes munt 1 takje dragon versgemalen peper - zout ...

Asperges met jus van parmezaan | Hobbykok van Vlaanderen

https://koken.vtm.be/de-beste-hobbykok-van-vlaanderen/recept/asperges-met-jus-van-parmezaan

... lie. Laat alles in een fijne zeef doorlekken en zet opzij. Breng op smaak met wat sushiazijn, wat citroen, peper en zout. Laat de kippenfond met de witte wijn tot de helft inkoken; voeg er de room bij en wanneer ook dit tot de helft is ingekookt, haal je het mengsel van het vuur en voeg je er de geraspte parmezaan bij. Roer alles goed onder het warme mengsel tot het meeste van d ...

Recept voor erwtensoep | njam!

http://www.njam.tv/recepten/erwtensoep

... lad, de munt en een teentje look. Laat alles glazig worden. Voeg de de erwten toe en bak ze even mee. Bevochtig het geheel met de kippenfond. Laat alles 20 minuten gaar koken op een matig vuur. Mix en passeer de soep door een fijne zeef. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel room toe. Maak de croutons: Snijd het wit brood in gelijke blokjes, bak ze in boter en dep even af. Werk af: Kook ...

Recept voor bruine kippenfond van peter goossens | njam!

http://www.njam.tv/recepten/bruine-kippenfond-van-peter-goossens

... stromend water en open het deksel. Zeef de fond en plaats een nacht in de koelkast. (Wanneer je geen snelkookpan hebt, kan je ook kippenfond maken in een klassieke kookpot of soepketel. De fond moet dan 3 uur tegen het kookpunt aan sudderen op een zacht vuur.) werk af: Verwijder de vetlaag en kook de fond eventueel wat verder in voor een intensere smaak. tip: Dit recept is voldoende voor enkele liters. De fond die je niet gebruikt, kan je invriezen en later gebruiken in soepen, sauzen, … Zo moet je maar één keer fond maken en heb je altijd fond bij de hand wanneer je hem nodig hebt. (voor meer recepten van Peter Goossens klik hier) Ingrediënten 2 kippenkarkassen met nek en vleugels 1 wortel 2 uien 2 stengels bleekselder 1/2 stengel preiwit 1 tlpeperbollen 2 takjes tijm 2 laurierblaadjes 5 lwater ...

Rode poon met wortelen en tandoori

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/rode-poon-met-texturen-van-franse-sjalot

... en deksel totdat ze volledig gaar zijn. Mix ze tot een gladde crème.Pel de sjalotten. Stoof ze op een zacht vuur met boter kippenfond peper en zout gedurende 40 minuten onder deksel.Was en kook de jonge wortelen gaar en haal ze kort door gesmolten boter in een pot. Verwijder hun scheuten niet.Schil voor de crème van sjalot en kook de aardappelen in de kippenfond. Draai ze door een passe-vite en voeg de melk toe. Snipper de sjalotten en stoof ze volledig gaar met de boter en de tandoori-kruiden. Mix het geheel fijn en meng met de aardappelpuree.Schil en kook voor het krokantje de aardappelen volledig gaar in kippenfond. Mix de aardappelen met een beetje van hun kookvocht. Strijk een dun ...

Gebraden coquelet met supreme sauce | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/gebraden-coquelet-met-supreme-sauce

... ingrediënten klein gesneden toe en verhit deze mee. Blus het resultaat af met de wijn en laat dit tot de helft inkoken. Voeg de kippenfond toe, breng het geheel aan de kook en laat dit gedurende 90 minuten zachtjes koken. Zeef het resultaat en laat alles goed uitlekken. Voeg de room, de crème fraîche en het morillevocht toe en laat dit tot de helft inkoken. Monteer het geheel op ...

Zoetzure pikante kip met ananas en rijst | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/zoetzure-pikante-kip-met-ananas-en-rijst

... j ook de tomaat en gember fijn en doe ze bij in de pot. Ook de tomatenpuree en rode wijnazijn mag je toevoegen. Blus alles met de kippenfond en voeg daarna de zonnebloemolie toe. Snij de kip in blokjes en wok ze daarna in een scheut arachideolie. Snij de ajuin, broccoli, wortel en paprika in stukjes. Ook de babymaïs snij je in twee. Doe daarna alles bij in de wok. Kook de rijst gaar en mix ondertussen de zoetzure saus fijn. Eventueel voeg je nog extra sambal, suike ...

Recept voor erwtensoep - de klassieker | njam!

http://www.njam.tv/recepten/erwtensoep-de-klassieker

... ig worden in de vetstof. Voeg de erwten toe en bak ze eventjes mee. Breng op smaak met peper en zout. Bevochtig het geheel met de kippenfond. Laat alles 20 minuten gaarkoken op een matig vuur. Mix of blend de soep fijn. Passeer de soep door een fijne zeef. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat room toe. maak de croutons: Snijd de korsten van het brood. Snijd de boterhammen in gelijke blokjes. Bak deze krokant in boter. Breng op smaak met peper en zout. Dep droog met papier. werk af: ...