Resultaten voor speculaaskoekjes

Dessert op de barbecue: papillot met banaan, rum en chocolade | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/dessert-op-de-barbecue-papillot-met-banaan-rum-en-chocolade

... Leg op een stuk aluminiumfolie. Verdeel stukjes chocolade en marshmallows over de banaan. Voeg een scheutje rum en eventueel wat speculaaskoekjes toe. Plooi dicht. Leg 10 à 15 minuten op een hete barbecue. (of maak het klaar in de oven: 10 minuten, 180°C) Serveer met een bolletje ijs, wat speculaaskoekjes of nootjes. Ingrediënten 4 bananen een paar speculaaskoekjes rum stukjes chocolade een paar marshmallows vanilleroomijs aluminiumfolie ...

Crème brûlée met mispelpuree | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/creme-brulee-met-mispelpuree

... pan op het vuur en vul ze met melk, room en vanillestokje. Snijd de mispel open en doe het vruchtvlees in een zeef. Verkruimel de speculaaskoekjes en duw het mispelvlees door de zeef bij de verkruimelde speculaaskoekjes. Breng melk en room aan de kook. Giet de kokende room met melk op de eieren en roer stevig. Zet de kom onmiddellijk in koud water met ijs en laat 10 minuten al roeren ...

Pannenkoeken met speculaasboter | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/pannenkoeken-met-speculaasboter

... t het deeg mooi verdeeld is. Gebruik een spatel voor het draaien en snijd de pannenkoek los langs de randen. Meng de verbrokkelde speculaaskoekjes met de zachte boter. Bak de pannenkoeken en serveer met de boter. Ingrediënten 20 gr boter 2 el arachideolie ½ l melk 4 eieren 70 gr suiker 200 gr bloem speculaasboter 200 gr speculaaskoekjes 200 gr boter ...

Recept voor verloren brood met appeltjes en speculaas | njam!

http://www.njam.tv/recepten/verloren-brood-met-appeltjes-en-speculaas

... d en zet opzij. Besmeer het brood met boter. Snijd de appels in dunne schijfjes en leg ze op de sneetjes brood. Leg er een laag speculaaskoekjes bovenop en werk af met het tweede sneetje brood. Druk goed aan. Leg de boterhammen in een ruime ovenschaal. Neem het eiermengsel erbij en giet met een pollepel over de boterhammen. Laat deze goed weken in het beslag en draai ze af en toe eens om. Neem een ruime p ...

Mispels met appel en speculaas | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/mispels-met-appel-en-speculaas

... alles koken tot de appelen gaar zijn. Haal de rozemarijn eruit en mix het geheel glad. Haal de mispels door een zeef en voeg er 2 speculaaskoekjes en koffie aan toe. Laat alles even rusten en meng het tot een puree. Snijd de cake in dunne schijfjes en beleg ze met het mispelmengsel. Doe dit 3 keer zodat je een torentje krijgt. Serveer het appelsoepje met de mispelcake en werk af met een beetje rozemarijn, de appelschil en de kaneel. Ingrediënten 2 appels (Jonagold) 12 mispels 1 takje rozemarijn 2 dl water 4 el suiker kaneel 1 stuk c ...

Speculaaskoekjes (suikervrij) » Kokerellen Snel, makkelijk en heerlijk

https://www.kokerellen.be/speculaaskoekjes-suikervrij/

... Hou je er van dat heel je huis naar gember, kaneel en nootmuskaat ruikt? Dan moet je deze speculaaskoekjes zonder suiker zeker eens proberen! Knapperig en in elke vorm te maken die je maar wil. Ik nam deze super leuke mannetjes en werkte de koekjes af met wat frosting. Ook een ...

Recept voor Chocoladeschuim met Baileys en krokante laagjes met meringue en speculaas | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/chocoladeschuim-met-baileys-en-krokante-laagjes-met-meringue-en-speculaas/

... gen 4 eiwitten Toevoegen 100 g suiker Toevoegen 1 gelatineblaadje Toevoegen 10 meringues Toevoegen 12 speculaaskoekjes Toevoegen 4 el karamelsaus Toevoegen Bereidingswijze Warm de slagroom lichtjes op. Week het gelatineblaadje in ijskoud water. Voeg de Baileys bij de room en roer er het gelatineblaadje in los. Laat dit afkoelen en klop vervolgens de room 3/4 stijf.Laat de chocolade au bain-marie smelten en spatel er voorzichtig de room onder.Klo ...

Gekarameliseerde banaan, custard en speculaas | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gekarameliseerde-banaan-custard-en-speculaas

... roer nog minstens een minuutje door.  Flambeer de bananen met een scheut rum. Voeg er een beetje citroensap aan toe.  Breek de speculaaskoekjes.  Klop het eiwit op en klop verder op met 80 gram suiker. Doe het opgeklopte eiwit in een spuitzak.  Doe wat speculaas in een glaasje. Giet er wat pudding op. Leg er wat bananen op. Strooi er opnieuw wat speculaas op, lepel er custard op en werk af met wat eiwit. Brand het eiwit af met een bunsenbrander. Decoreer met bloemsuiker.  Ingrediënten 10 speculaaskoekjes 4 bananen bruine suiker citroen 1 scheut rum 2 el Sweet Mix Voor de custard 250 ml room 3 eieren 205 g suiker 40 g bloem ...

Jeroen Meus - Kerstbûche op basis van speculaas en mascarpone - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kerstbuche-op-basis-van-speculaas-en-mascarpone

... basis van speculaas en mascarpone - Speculaas speelt een hoofdrol in deze traditionele kerstbûche waarin Jeroen speculaaspasta, speculaaskoekjes én speculaaskruiden gebruikt.De rol met vulling kun je van tevoren klaarmaken en bewaren in de koelkast. Het afwerken doe je vlak voor de gaste ...

Recept voor mascarpone met speculaas | njam!

http://www.njam.tv/recepten/mascarpone-met-speculaas

... gsel. Vul af in een spuitzak en zet ca. 1u in de koelkast. Mix de speculaas fijn. Serveren: Neem een glaasje en leg op de bodem speculaaskoekjes. Spuit hierop de mascarpone in laagjes. Werk verder af in laagjes en eindig met koekjes. Ingrediënten voor 4 personen 60 gspeculaaskoekjes 200 gmascarpone 200 gvolle room 35 gsuiker ...