Resultaten voor roggemeel

Uit de keuken van Levine: "Roggebrood" met rozijnen

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2009/04/roggebrood-met-rozijnen.html

... ndwiches. Ik zelf vind dit brood het lekkerst met niet te oude kaas. De rozijnen maken het brood een beetje zoet en samen met het roggemeel combineert het goed hartig beleg. Ik heb het brood afgebakken in de oven, maar het kan ook in de broodbakmachine gebakken worden: doe alle ingredienten in de bak van de bbm en kies voor het basisprogramma en zet de korst op medium."Roggebrood" met rozijnen Recept printen240 gram water, lauwwarm 5 gram droge gist 140 gram rozijnen 7 gram zout 25 gram Crisco* of 30 ml olie 115 gram roggemeel 270 gram tarwebloem *Kijk voor uitleg over Crisco bij het recept voor Zach ...

Uit de keuken van Levine: februari 2008

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2008_02_01_archive.html

... brood Dit brood bakte ik van de week voor het eerst en het zal niet bij die ene keer blijven! Een heerlijke combinatie van bloem, roggemeel en semolinameel en daarbij wat gesnipperde sjalot. Het is geen 'uienbrood', het kleine beetje sjalot wat erin gaat geeft alleen een extra smaak a ...

Havermoutcrumble met appel en blauwe bessen – Nooit meer diëten

https://www.nooitmeerdieten.be/recepten/ontbijt/havermoutcrumble-met-appel-en-blauwe-bessen/

... ermoutcrumble met appel en blauwe bessen Verwarm de oven voor op 180° C. Meng de blauwe bessen met de stukjes appel, 1 kleine el roggemeel en de kaneel. Doe in een ovenschaaltje. Smelt het kokosvet op een laag vuur. Doe alle overige ingrediënten in een kom en meng goed. Vo ...

Uit de keuken van Levine: Semolina Roggebrood

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2008/02/semolina-roggebrood.html

... brood Dit brood bakte ik van de week voor het eerst en het zal niet bij die ene keer blijven! Een heerlijke combinatie van bloem, roggemeel en semolinameel en daarbij wat gesnipperde sjalot. Het is geen 'uienbrood', het kleine beetje sjalot wat erin gaat geeft alleen een extra smaak a ...

Roggeverdommeke | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/roggeverdommeke

... tussen een licht bebloemde handdoek. Laat 20 minuten rijzen (‘bolrijs’). Bol opnieuw op, druk de bovenzijde in tarwebloem of roggemeel en leg de deegbol op de bakplaat. Dek af met een licht vochtige handdoek en laat nog 40 tot 50 minuten narijzen op een warme en mogelijk vochtige plaats. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het brood 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Ingrediënten 100 gr rozijnen 15 gr boter of broodbereidingsmiddel 20 gr boter 3 gr kristalsuiker 7 gr zout 120 ml koud water 15 gr verse gist 20 gr krenten 100 gr roggemeel 100 gr tawebloem ...

Uit de keuken van Levine: Wit brood (1)

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2008/08/wit-brood-1.html

... r, olie in plaats van boter of het vet helemaal weglaten. Ook kan een klein deel van de bloem vervangen worden door roggebloem of roggemeel, maismeel of boekweitmeel om maar wat te noemen. Het brood blijft wit, maar krijgt toch net weer een ander smaakje. Dit brood is één van mijn favoriete witte broden. Er wordt een klein beetje roggemeel aan toegevoegd en er wordt meer boter in gebruikt dan standaard (= 3 - 5%). Als vocht wordt karnemelk gebruikt. Vlak voor het bakken worden er in de in ...

Zelfgebakken ciabatta - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/brood/ciabatta/zelfgebakken-ciabatta

... uur wachten waardering7.6obv 7 waarderingen LunchgerechtVegetarischItaliaans Ingrediënten 475 g harde tarwebloem 30 g gist 25 g roggemeel 1 eetlepel olijfolie Bereiden Doe 200 g bloem in een kom, wrijf de helft van de gist erboven fijn en voeg al roerende 150 ml water toe. Meng alles tot een slap deeg en laat dit afgedekt met plasticfolie ...

Carolines blog: Rogge en speltbrood

http://carolinebrouwer.blogspot.be/2013/04/rogge-en-speltbrood.html

... Rogge en speltbrood  Voor de sponge: - 50 g tarwebloem - 100 g roggemeel - 100 g speltbloem - 5 g gedroogde gist - 200 ml koud water Voor het deeg: - 50 g tarwebloem - 100 g roggemeel -100 g speltbloem - 10 g zout - 5 g gedroogde gist - 20 ml olijfolie - 100-150 ml koud ...

De keuken van Johanna: Brea (Fries roggebrood)

http://dekeukenvanjohanna.blogspot.be/2010/05/brea-fries-roggebrood.html

... mijn baksels en een aantal weten de recepten vanuit Friesland zeker te waarderen. Brea (Fries roggebrood)Ingrediënten:500 gram roggemeel 10 gram zout 1 flinke eetlepel Friese keukenstroop 200 gram heet water Attributen:Klein cakeblik Bereiding:Oven voorverwarmen op 125 graden (heteluchtoven 110 graden).Meng het roggemeel in een kom met het zout. Voeg de stroop en het water toe en meng en kneed het geheel tot een stevig deeg. Voeg - indien nodig - tijdens het kneden nog 1 of 2 eetlepels heet water toe. Vormen:Vorm van het deeg eerst een bal en plat die rondom af tot een rechthoek ter grootte van het blik.Doe het deeg in een beboterde cakeblik. Dek het blik af met dubbelgevouwen en aan de binnenkant beboterde aluminiumfolie.Bakken:Bak het broodje ongeveer 3 uur in de op 125 graden (heteluchtoven 110 graden) verwarmde oven. Of doe het deeg in een vorm voorzien van een goed sluitend deksel en stoom het brood circa 3 uur boven kokend water. Laat het brood op een rooster afkoelen. Bewaren in een luchtdichte trommel.Smullen maar! Geplaatst door Johanna op 11:08 Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Labels: Brood ...

De keuken van Johanna: Fryske Krûdkoeke (Friese kruidkoek)

https://dekeukenvanjohanna.blogspot.com/2017/11/fryske-krudkoeke-friese-kruidkoek.html

... een afgesloten potje en in de koelkast zijn ze maandenlang houdbaar. Fryske Krûdkoeke (Friese kruidkoek) Ingrediënten: 300 gram roggemeel 1 theelepel bakpoeder 0,5 theelepel backing soda 1,5 theelepel kaneel 1 theelepel gemberpoeder 0,5 theelepel gemalen kardemom 0,25 theelepel gemalen nootmuskaat 1 snufje gemalen kruidnagel 250 gram maple syrup (ahornsiroop) 50 milliliter water 75 gram palmsuiker of oersuiker 50 gram sukade, fijn gesneden 50 gram stemgember, fijn gesneden 50 gram gekonfijte sinaasappelschil, fijn gesneden Attributen: Cakeblik Bakpapier Beslagkom Steelpan Mixer Lepel Huishoudfolie Werkwijze: Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven 145 graden). Vet het cakeblik in met boter en bekleed deze met het bakpapier. Zeef het roggemeel met het bakpoeder, backing soda en de specerijen in de beslagkom. Verwarm de siroop met de suiker en het water in de steelpan. Roer en verwarm totdat het mengsel gelijkmatig gekleurd is en niet meer stroperig is. Laat het mengsel afkoelen tot handwarm (ongeveer 40 graden Celsius). Voeg dit mengsel bij de droge, gezeefde ingrediënten in de beslagkom. Voeg alle andere ingrediënten toe en mix tot een glad en egaal ge ...