Resultaten voor roggemeel

Receptjes.be - Recepten - Dessert en Gebak - Pepernoten

http://www.receptjes.be/recept_pepernoten.html

... Pepernoten Ingredienten - 700 gr roggemeel - 200 gr rietsuiker - 250 gr honing of stroop - 1,5 el gemalen anijszaad - 1,5 dl karnemelk (bij honing: 1,25 dl) - mespuntje zout - gemberpoeder - 2 eieren Bereidingswijze Meng de zoete bestanddelen voorzichtig met de karne ...

Uit de keuken van Levine: "Roggebrood" met rozijnen

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2009/04/roggebrood-met-rozijnen.html

... ndwiches. Ik zelf vind dit brood het lekkerst met niet te oude kaas. De rozijnen maken het brood een beetje zoet en samen met het roggemeel combineert het goed hartig beleg. Ik heb het brood afgebakken in de oven, maar het kan ook in de broodbakmachine gebakken worden: ...

Uit de keuken van Levine: Semolina Roggebrood

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2008/02/semolina-roggebrood.html

... brood Dit brood bakte ik van de week voor het eerst en het zal niet bij die ene keer blijven! Een heerlijke combinatie van bloem, roggemeel en semolinameel en daarbij wat gesnipperde sjalot. Het is geen 'uienbrood', het kleine beetje sjalot wat erin gaat geeft alleen e ...

Roggeverdommeke | VTM Koken

http://koken.vtm.be/recept/roggeverdommeke

... tussen een licht bebloemde handdoek. Laat 20 minuten rijzen (‘bolrijs’). Bol opnieuw op, druk de bovenzijde in tarwebloem of roggemeel en leg de deegbol op de bakplaat. Dek af met een licht vochtige handdoek en laat nog 40 tot 50 minuten narijzen op een warme en m ...

Uit de keuken van Levine: Wit brood (1)

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2008/08/wit-brood-1.html

... r, olie in plaats van boter of het vet helemaal weglaten. Ook kan een klein deel van de bloem vervangen worden door roggebloem of roggemeel, maismeel of boekweitmeel om maar wat te noemen. Het brood blijft wit, maar krijgt toch net weer een ander smaakje. Dit brood is ...

Zelfgebakken ciabatta - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/brood/ciabatta/zelfgebakken-ciabatta

... uur wachten waardering7.6obv 7 waarderingen LunchgerechtVegetarischItaliaans Ingrediënten 475 g harde tarwebloem 30 g gist 25 g roggemeel 1 eetlepel olijfolie Bereiden Doe 200 g bloem in een kom, wrijf de helft van de gist erboven fijn en voeg al roerende 150 ml wate ...

Carolines blog: Rogge en speltbrood

http://carolinebrouwer.blogspot.be/2013/04/rogge-en-speltbrood.html

... Rogge en speltbrood  Voor de sponge: - 50 g tarwebloem - 100 g roggemeel - 100 g speltbloem - 5 g gedroogde gist - 200 ml koud water Voor het deeg: - 50 g tarwebloem - 100 g roggemeel -100 g speltbloem - 10 g zout - 5 g gedroogde gist - 20 ml olijfolie - 100-150 ml ko ...

De keuken van Johanna: Brea (Fries roggebrood)

http://dekeukenvanjohanna.blogspot.be/2010/05/brea-fries-roggebrood.html

... mijn baksels en een aantal weten de recepten vanuit Friesland zeker te waarderen. Brea (Fries roggebrood)Ingrediënten:500 gram roggemeel 10 gram zout 1 flinke eetlepel Friese keukenstroop 200 gram heet water Attributen:Klein cakeblik Bereiding:Oven voorverwarmen op ...

Uit de keuken van Levine: Frans Landbrood

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2008/09/frans-landbrood_18.html

... lish:240 gram water, kamertemperatuur2 gram (½ theelepel) droge gist200 gram (ongebleekte) tarwebloem20 gram volkorenmeel20 gram roggemeel Deeg:de poolish200 gram water, kamertemperatuur1 eetlepel moutextract/gerstemoutstroop2 gram (½ theelepel) droge gist500 gram (o ...

Uit de keuken van Levine: NYT No Knead Bread (3)

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2007/02/nyt-no-knead-bread-3.html

... n in een mandje, maar door het iets hogere vochtpercentage en door het vervangen van een deel van de tarwebloem door volkoren- en roggemeel.Het brood met de walnoten erin is echt lekker. We hebben het vanavond opgepeuzeld met een heerlijke stoofschotel met rundvlees. I ...