Resultaten voor halve aardappelen op barbecue

Recepten - Kippenpakketjes op de barbecue

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Kippenpakketjes_op_de_barbecue

... Bereidingswijze Leg de stukken kip op het vel in een hete pan en geef ze kleur. Snijd de rookspek in reepjes. Snijd de ui, champignons, tomaten en paprika in stukjes. Bestrijk de vellen aluminiumfolie met olijfolie en schik de kip erop. Verdeel de groenten en de ...

Jeroen Meus - 'Glazed chicken' op de barbecue - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/glazed-chicken-op-de-barbecue

... 'Glazed chicken' op de barbecue - De trend van een kip te garen op een blik komt uit de Verenigde Staten overgewaaid. Jeroen gebruikt whisky in plaats van bier en wrijft de buitenkant in met een pittig glazuur. - De kip Verwarm de barbecue voor ...

Pulled aubergine van de bbq | vegetarische pulled pork - Lekker en Simpel

https://www.lekkerensimpel.com/pulled-aubergine-van-de-bbq/

... stukje aluminium folie tussen het rooster en de aubergines leggen. Sluit de deksel van de barbecue. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Haal na 30 minuten de aubergines van de barbecue. Zet ondertussen een gietijzeren pan op de grill met een scheutje olie en bak de uien aan. Trek met een vork repen het vruchtvlees van de aubergines los van de schil. Breng de aubergine op smaak met knoflookpoeder, paprikapoeder en een snuf peper. Als de uien lekker zacht zijn, doe je de barbecuesaus erbij. Warm dit even op en voeg dan de aubergine toe. Even roeren en klaar. Serveer de pulled aubergine op een broodj ...

Jeroen Meus - Lamskoteletjes met ras el hanout-puree en wortelen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/lamskoteletjes-met-ras-el-hanout-puree-en-wortelen

... n laat op een laag vuur garen. Haal het deksel van de pot met wortelen en laat het water verdampen. 8. Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Smelt een klontje boter in een pan. Stoof de uien gaar. 9. Spoel de peterselie en snipper hem fijn. 10. Roer de honing door de gare wortelen. 11. Haal de aardappelen van de barbecue en pel ze. Doe ze in een grote schaal. 12. Doe een flinke scheut olijfolie bij de aardappelen en kruid met ras el hanout. Plet de aardappelen met de pureestamper. Doe er de gesnipperde peterselie, de zure room, de gebakken uien en de wortelen bij. Schep alles goed door elkaar. 13. Bak de lamskoteletjes op de barbecue. Dat vraagt maar een paar minuten. Ze moeten vanbinnen nog rosé zijn. 14. Serveer de lamskoteletjes met de puree. ...

Jeroen Meus - Varkenskotelet met jonge wortelen, picklesmousseline en aardappelen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/varkenskotelet-met-jonge-wortelen-picklesmousseline-en-aardappelen

... Varkenskotelet met jonge wortelen, picklesmousseline en aardappelen - Met de zomer in zicht gebruikt Jeroen vandaag al eens de barbecue om echte dagelijkse kost op klaar te maken. Een lekker sappige gegrilde varkenskotelet met geroosterde wortelen en aardappelen (eveneens ...

Jeroen Meus - Zeebaars met geplette aardappel en tomaten - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zeebaars-met-geplette-aardappel-en-tomaten

... zeebaars. Haal de ingewanden uit de buikholte en spoel onder koud stromend water.Steek een takje rozemarijn en de partjes van een halve citroen in de gespoelde buikholte. Prik de holte dicht met enkele tandenstokers.Leg de zeebaars op de schaal met grof zout en draai hem er in rond. Zorg dat de vis helemaal bedekt is met zout, zo blijft hij straks niet kleven aan de grill van de barbecue.Gaar de vis langs beide kanten op de barbecue.Doe een flinke scheut olijfolie in een klein steelpannetje.Pel de sjalotjes en snipper ze fijn.Snijd de chilipeper in flinterdunne stukjes. Snijd de kerstomaatjes in vieren. Leg de sjalotten, de chilipeper en de kerstomaten in de olie.Giet de aardappelen af en vis de teentjes look eruit. Plet de aardappelen lichtjes met een vork. Meng er een likje olijfolie onder.Haal de vis van de b ...

Jeroen Meus - Moelleux met sinaasappel - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/moelleux-met-sinaasappel

... gaan perfect samen. Dat bewijst deze moelleux met sinaasappelsiroop. Om het helemaal speciaal te maken, wordt de moelleux in een halve sinaasappel gegoten en gebakken op de barbecue. - Verwarm de barbecue voor op 230 °C.Smelt de boter en de chocolade op een zacht vuur.Voeg bij de suiker de dooiers en ...

Gegrilde hamburger met aardappelen op de barbecue | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/gegrilde-hamburger-met-aardappelen-op-de-barbecue

... Gegrilde hamburger met aardappelen op de barbecue - Snij de kaas en salami in kleine stukjes. Doe de taco's en de ui erbij. Meng alles samen met het vlees. Maak twee ballen en druk die plat als een hamburger. Kruid die met vleeskruiden. Kook de aardappelen gaar (of ...

Gegrilde scampi met limoen | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/gegrilde-scampi-met-limoen

... Gegrilde scampi met limoen - Pel de scampi, kruid ze met peper en zout en rijg ze aan een brochettestokje. Gril de scampibrochettes op de barbecue. Snijd de aardappelen in schijfjes en gril deze eveneens op de barbecue. Meng de olijfolie met het sap van de limoenen ...

Jeroen Meus - Porchetta op de barbecue met geroosterde groenten - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/porchetta-op-de-barbecue-met-geroosterde-groenten

... scheut olijfolie met salie, rozemarijn, venkelzaad, grof zout, peper, de geraspte schil van de citroen (zeste) en het sap van een halve citroen in de hakmolen. 4. Smeer het buikspek in met het kruidenmengsel, maar houd 2 eetlepels apart voor de groenten. 5. Rol het vlees op. Het vet zit aan de buitenkant.  6. Bind de rollade op met keukentouw (zie tip).  7. Meng de bruine suiker met een snuif zout, cayennepeper, oregano, paprikapoeder en marjolein. Rol het vlees door dit mengsel en wrijf het er stevig in. 8. Steek het vlees op een spit. 9. Zet een aluminium bakje met water in de barbecue zodat er geen vlammen ontstaan. Laat ...