Resultaten voor calvados

Tijd voor calvados | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/tijd-voor-calvados/

... Tijd voor calvados Bij de appeltaart uit het Volkskrant Weekendmenu van vandaag koos ik, in weerwil van de titel van deze rubriek, geen wijn maar een calvados. Appeltaart is immers dermate intens van smaak dat de meeste dessertwijnen erbij verbleken. Een kloeke calvados ...

Normandische pannenkoek, geflambeerd met calvados | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/normandische-pannenkoek-geflambeerd-met-calvados

... Normandische pannenkoek, geflambeerd met calvados - Schil de appelen, snijd ze in fijne plakjes en kleur ze aan in wat boter. Maak het pannenkoekendeeg door alle ingrediënten (melk, bloem, eieren, olie, 50gr suiker en zout) goed te mengen. Overgiet de appelen met het ...

Ganzenlever gebakken met appels en Calvados | VTM Koken

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/ganzenlever-gebakken-met-appels-en-calvados

... es boter toe om de saus af te werken en te binden. Versier met platte peterselie. Ingrediënten 550 gr ganzenlever 3 appels ½ dl calvados 100 gr boter arachideolie bloem 4 el suiker 1 dl water 2 el balsamico platte peterselie peper en zout ...

Normandische appeltaart

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/normandische-appeltaart

... Normandische appeltaart - Normandische appeltaart is een romige taart met calvados. Ideaal als afsluiter van een feestmaal, maar ook gewoon lekker als vieruurtje. - Schil de appels en verwijder het klokhuis. Hak 1/3 deel grof en kook dit met 25 g suiker het citroensap ...

Recepten - Gebakken appel met granita van appel en calvados

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Gebakken_appel_met_granita_van_appel_en_calvados

... estrooi ze met de rest van de suiker en laat de partjes lichtjes karamelliseren. Klop de room op en breng op smaak met een scheut calvados. Schik de partjes appel in schaaltjes en lepel er room over. Haal de appelgranita uit de die ...

Recept voor Kalfsmedaillon uit de vallée d'Auge | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/kalfsmedaillon-uit-de-vallee-dauge/

... lfsmedaillons met peper en zout. Warm de Solo in een pan. Kleur het vlees aan beide kanten, laat ze bakken en deglaceer ze met de calvados. Flambeer het kalfsvlees en schik het op de borden en hou het warm. Giet de Solo Delifine in de pan met de jus en calvados en voeg de in plakjes gesneden champignons toe.Laat de saus inkoken totdat ze een siroopachtige textuur krijgt. Lepel over het vlees. Dien de kalfsmedaillons op met aardappelpuree en wat seizoengroenten of in kwartjes gesneden gebakken fruit. Geniet van Kalfsmedaillon uit de vallée d'Auge ...

Warm appeldrankje | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/warm-appeldrankje

... nieuw tegen de kook aan. Doe de appelplakjes in een grote karaf en schenk door een zeef het warme appelsap erop. Roer de cider en calvados erdoor en serveer direct. Ingrediënten 1½ th lepel pimentbessen 1 kleine appel (plakjes) 500 ml mousserende appelcider ½ th lepel nootmuskaat 750 ml helder appelsap 80 ml calvados ...

Warme camembert met appeltjes | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/warme-camembert-met-appeltjes

... etje boter en voeg er een beetje kaneel, bruine suiker en rozijntjes aan toe. Schik de schijfjes in de ovenschoteltjes en giet de calvados eroverheen. Snij de camembert in 4 partjes. Leg de camembert erbovenop. Overdek met het bladerdeeg velletje. Zet gedurende 15 minuten in een oven van 180° C. Ingrediënten 1 Camembert 1 Jonagold appel 4 el bruine suiker 4 kleine ronde velletjes bla ...

Nigella Lawson calvados syllabub - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/chefs/nigella-lawson/nigella-lawsons-calvados-syllabub

... Nigella Lawson: calvados syllabub 4 personen 0 min voorbereiden 10 min bereiden 0 min wachten waardering8.3obv 19 waarderingen NagerechtVegetarischOverige keukens Ingrediënten 8 eetlepels droge cider 2 eetlepels calvados ¼ theelepel kaneel 4 eetlepels fijne kristalsuiker ...

Recept voor Tarte Tatin met appel en vanille-ijs | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/tarte-tatin-met-appel-en-vanille-ijs/

... gen 200 g suiker Toevoegen 100 g Solo Bakken en Braden Toevoegen 1/2 koffielepel witte azijn Toevoegen 5 cl calvados (naar keuze) Toevoegen 500 g blader- of kruimeldeeg Toevoegen vanille-ijs Toevoegen Bereidingswijze Verwarm de oven op 200°. Doe de Solo, de azijn en de suiker in een metalen taartvorm, zet die op het vuur en maak een karamel. Schil de appelen, haal het klokhuis eruit en snijdt ze in ...