Resultaten voor vol au vent met noordzeevis met pommes duchesse
Jeroen Meus - Vol-au-vent van Noordzeevis met pommes duchesse - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/vol-au-vent-van-noordzeevis-met-pommes-duchesse
... Vol-au-vent van noordzeevis met pommes duchesse - Jeroen maakt vandaag heerlijk klassiek eten: een vol-au-vent van vis met pommes duchesse. In plaats van een bladerdeegbakje, maakt hij een fleuron – een bladerdeegkoekje in de vorm van een halve maan dat perfect ...
Pommes Duchesse | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/pommes-duchesse
... pommes duchesse - Snij de aardappelen in gelijke stukken en kook ze in koud, gezouten water. Prik om te testen of ze gaar zijn. Giet ze af en schud ze droog. Draai ze door een passé-vite en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de eigelen toe en meng goed met ...
Pladijsrolletjes in spek met rode wijnsaus | VTM Koken
https://koken.vtm.be/junior-masterchef/recept/pladijsrolletjes-in-spek-met-rode-wijnsaus
... Pladijsrolletjes in spek met rode wijnsaus - Schil en kook de aardappelen. Snijd de spinazie, de champignons en 1 sjalot fijn. Stoof de groenten aan in olijfolie. Maak puree van de aardappelen, doe die in een spuitzak en spuit pommes duchesse. Plaats de pommes duchesse ...
Lotte met prei en pommes duchesse | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/lotte-met-prei-en-pommes-duchesse
... Lotte met prei en pommes duchesse - Verwarm de oven voor op 180°C. Schil en kook de aardappelen gaar met een snuif zout bij. Snij de donkerste groene uiteinden van de prei af. Snij de prei doormidden en kuis goed. Snij de prei in reepjes. Smelt een klontje boter ...
Jeroen Meus - Zeewolf met venkel, mosselen en pommes duchesse - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zeewolf-met-venkel-mosselen-en-pommes-duchesse
... Zeewolf met venkel, mosselen en pommes duchesse - pommes duchesse of hertoginnenaardappelen maak je van een droge puree met alleen maar eierdooier. De eierdooier zorgt ervoor dat de torentjes mooi kleuren in de oven. Het is de perfecte aardappelbereiding bij een stevige ...
Stoofpotje van everzwijn met bosbessen en pommes duchesse | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/stoofpotje-van-everzwijn-met-bosbessen-en-pommes-duchesse
... muskaatnoot bij. Vermeng tot een mooie puree. Wrijf de bakplaat in met boter. Doe de puree in een spuitzakje en spuit de bakplaat vol. Zet nu gedurende 15 minuten in een oven van 200° Doe een stukje boter in een andere pan en laat het everzwijn hierin kleuren Snij de selder, wortelen en sjalotjes fijn. Laat een klontje boter smelten in een grote stoofpot en stoof de groenten. Voeg er nog 1 kaneelstokje, tijm en laurier aan toe. Bevochtig met de wildfond en de rode wijn. Voeg er ook de crème de cassis en bosbessenconfituur aan toe. Tenslotte zeef je de marinade en voeg je de helft van de bosbessen toe. Laat minstens 40 minuten sudderen tot het vlees gaar is. Ingrediënten 600 g everzwijn 3 sjalotjes 4 selderstengels 4 wortelen 300 g bosbessen 300 ml wildfond 300 ml rode wijn 25 g boter 25 ml crème de cassis 2 el bosbessenconfituu ...
Stoofpotje van everzwijn met pastinaak, pommes duchesse en vijg | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/stoofpotje-van-everzwijn-met-pastinaak-pommes-duchesse-en-vijg
... voor een nostalgisch momentje. Sofie en Sven De Ridder kiezen voor een lekker stoofpotje uit zijn kindertijd. De herfst draait op volle toeren, het wildseizoen begint stilaan en de pastinaken zijn bijna klaar om geoogst te worden. Dit stoofpotje met everzwijn en pastinaak is dus op en top een najaarsgerecht. Laat het vlees min 4 u marineren in de rode wijn. ...
Pommes Duchesse recept - de Kokende Zussen
https://www.dekokendezussen.nl/recepten/pommes-duchesse/
... k fijn en smelt de boter in een kleine steelpan. Wanneer de boter gesmolten is, voeg je de knoflook aan de hete boter toe. Zet vervolgens het vuur uit. Plaats de aardappels in een meng kom en pureer de aardappels met een aardappelstamper. Voeg de parmezaanse kaas, bieslook en knoflookboter toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Laat het aardappel mengsel een beetje afkoelen en voeg vervolgens het eigeel toe. Meng het eigeel erdoorheen. Zorg ervoor dat de aardappel fijn genoeg gestampt is, zodat het zometeen uit de spuitzak kan komen. Anders kan de spuitzak verstopt raken. Pak vervolgens een spuitzak met een stervormige spuitmond en vul de zak met de gestampte aardappel. Op een met bakpapier bekleedde bakplaat spuiten wij aardappeltoefjes. Bak de aardappeltoefjes in het midden van de oven tot goudbruin, ongeveer 16-19 minuten. Wanneer ze goudbruin en knapperig zijn, is het tijd om te eten. Strooi er eventueel nog wat bieslook en kaas overheen. Enjoy! Op zoek naar meer aardappel bijgerechten? Neem dan eens een kijkje op deze pagina. Hier vind je al onze recepten voor bijgerechten. Denk aan groente gerechten, salades en verschillende soorten aardappel bijgerechten. ...
Jeroen Meus - Tongschar diabolique met pommes duchesse - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tongschar-diabolique-met-pommes-duchesse
... in blokjes: de selder, de wortelen en de courgette. Voeg ze toe aan de ui en de look in de pan.Voeg er de tomatenpuree aan toe, gevolgd door de ketchup. Kruid met currypoeder, cayennepeper en paprikapoeder en voeg er enkele takjes tijm en wat laurier aan toe. Meng alles onder elkaar en laat even stoven.Voeg de whiskey eraan toe en laat de drank even wegkoken. Blus met de visfumet, kruid met wat zout, breng de saus aan de kook en laat even inkoken.Snijd de tomaten in en verwijder de kroontjes. Emondeer de tomaten kort in hetzelfde water als dat van de aardappelen en spoel ze onder koud water. Houd ze nog even apart.Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en droog ze even op het vuur. Draai de aardappelen door ee ...
Stoofpotje van varkensschenkel, koolrabi en zoete aardappel
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/stoofpotje-met-varkensvlees-en-pomme-duchesse-van-pastinaakpuree
... na van het bot valt.Schil de aardappelen en pastinaak en snijd in even grote stukken.Kook ze gaar in licht gezouten water.Giet vervolgens af en pureer ze met een klont boter. Kruid met nootmuskaat peper en zout.Haal het stoofpotje uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 200°C.Schep de puree in een spuitzak met gekartelde mond en spuit torentjes op een met bakpapier beklede bakplaat.Plaats 15 minuten in de oven.Kruid het stoofpotje met peper en zout en serveer met de pommes duchesse en de frisse rucola.En werk het gerecht af met fijngesnipperde peterselie. ...