Resultaten voor vlees kroketten

Zelf kroketten maken | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/kroketten-maken

... Zelf kroketten maken - Schil de aardappelen en kook ze goed gaar. Pureer ze door een roerzeef en kruid met peper en zout. Voeg ei toe, roer tot een homogene massa. Vul de krokettenmachine en duw goed aan. De kroketten in gelijke grootte snijden en een nacht koud zetten. ...

Jeroen Meus - Kalfsrollade orloff met gebakken champignons en kroketten - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kalfsrollade-orloff-met-gebakken-champignons-en-kroketten

... pignons en kroketten - Bij het zien van deze Dagelijkse kost loopt het water je spontaan in de mond. Een sappige rollade met kalfsvlees, ham en kaas, gebakken champignons, kropsla en gebakken kroketten. Laat dat feestje maar beginnen! - Doe het gehakt met het ei en de gehaktkruiden in de kom van de ke ...

Jeroen Meus - Stoofvlees Cross & Blackwell met kroketten en boontjes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/stoofvlees-cross-blackwell-met-kroketten-en-boontjes

... Stoofvlees Cross & Blackwell met kroketten en boontjes - "Koken is voortdurend variëren" zegt Jeroen wel vaker. En hij zet zijn woorden ook om in daden. Deze variatie op het klassieke stoofvlees is een combinatie van verschillende elementen: het rundvlees ...

Recepten - Aardappel in kroket met ham en peterselie

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Aardappel_in_kroket_met_ham_en_peterselie

... Bereidingswijze Plet de gekookte aardappelen. Smelt één eetlepel boter in een pan en stoof er de sjalot en de gehakte champignons in. Smelt de rest van de boter en meng het samen met de gekookte ham (in blokjes gesneden), eierdooiers, mosterd, gehakte peterselie ...

Langzaam gegaard kalfsgebraad | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/langzaam-gegaard-kalfsgebraad

... ze eerst door de bloem, dan door het losgeklopt eiwit en broodkruim. Laat ze vervolgens een nachtje rusten. De dag zelf: Doe het vlees in een ovenschaal en laat het gedurende 1,5 uur garen op 80°. Spoel de spinazieblaadjes en snij de sjalot fijn. Stoof de sjalot in een eetlepel boter, voeg de spinazie toe en laat garen op een hoog vuur. Doe er de mascarpone bij en breng op smaak met zout. Verhit de resterende boter in een pan en laat het vlees er in korsten. Kruid met zou ...

Traaggegaard kalfsgebraad met spinazie en boerenkool

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/traaggegaard-kalfsgebraad-met-spinazie-en-boerenkool

... kroketten. Haal ze eerst door de bloem dan door het losgeklopt eiwit en broodkruim. Laat ze vervolgens een nachtje rusten.Doe het vlees in een ovenschaal en laat het gedurende 1 5 uur garen op 80°C.Spoel de spinazieblaadjes en snijd de sjalot fijn. Snijd de boerenkool fijn.Stoof de sjalot in een eetlepel boter voeg de boerenkool toe en roerbak 5 minuten. Voeg nu de spinazie toe en laat garen op een hoog vuur. Doe er de mascarpone en hazelnoten bij en breng op smaak met zout.Verhit de resterende boter in een pan en laat het vlees er in korsten. Kruid met zout en peper.Haal het vlees u ...

Jeroen Meus - Varkenshaasje ‘zingara’ met kroketten en veldsla - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/varkenshaasje-zingara-met-kroketten-en-veldsla

... oven voor ongeveer 12 minuten op 180°.Snijd de champignons in partjes en bak ze in de pan. Dit kan in dezelfde pan waarin het vlees gebakken is.Snijd 1 sjalot in halve ringen en voeg ze toe aan de champignons in de pan. Hierbij komt nog één teen geplette look. Alles mag vrij grof gesneden worden, het is deel van de saus, maar tegelijk ook deel van de garnituur.Snijd de gerookte ossentong en de ham in reepjes en voeg toe aan de pan. Meng er nog de tomatenpuree onder. Blus tot slot met madeira en kruid bij met tijm, laurier, bruine fond, peper, zout en de truffelpasta. Laat de saus nu verder pruttelen op een zacht vuur. Op het einde kan je nog wat dragon fijn snijden en bij de saus doen.Haal het vlees uit de oven en laat ongeveer 12 minuten rusten in zilverpapier.Bak de kroketten. Was de veldsla en ...

Vleeskroketten | Start to Cook

https://koken.vtm.be/start-cook/recept/vleeskroketten

... niet aan je handen blijft plakken als je de kroketten rolt. Kruid het gehakt met peper en zout. Hak wat koriander en voeg bij het vlees. Voeg een volledig ei toe. Meng met je handen. Rol kleine balletjes en leg ze meteen in de bloem. Rol de balletjes door de bloem. Dit zorgt ervoor dat de kroketten niet zullen barsten. Doe de ballet ...

Jeroen Meus - Kalfstournedos met sla, kroketten en champignonsaus - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kalfstournedos-met-sla-kroketten-en-champignonsaus

... Kalfstournedos met sla, kroketten en champignonsaus - Het stukje kalfsvlees heeft zijn naam te danken aan de muzikant en fijnproever Rossini. De man vroeg zijn toeschouwers steeds de rug te keren (tournez le dos) naar de keuken. Op die manier konden ze niet aanschouwen ...

Jeroen Meus - Varkensgebraad met boschampignons, witloof en kroketten - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/varkensgebraad-met-boschampignons-witloof-en-kroketten

... sgebraad op kamertemperatuur komen. Kruid het rondom met peper en zout. 2. Verhit een stevige klont boter in een cocotte. Leg het vlees in de pan met de vetlaag naar beneden en korst het rondom aan. 3. Pel de ui en snijd hem in stukken. Schil de wortel en snijd hem ook in stukken. Kneus en pel de knoflook. 4. Haal het vlees uit de pan als het rondom mooi gekleurd is. 5. Steek de kruidnagel eventueel in de wortel. Verspreid de ui, wortel en knoflook over de bodem van de pan. Doe er laurier, tijm en rozemarijn bij. De groenten zorgen ervoor dat het vlees niet aanbrandt wanneer het in de oven staat. 6. Leg het vlees op de groenten met de vetkant naar boven en zet een deksel op de pan. Laat het garen in de oven. Reken ...