Resultaten voor peter goossens steak tartaar
Steak tartaar met sojakaviaar en citroenmayonaise | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/steak-tartaar-met-sojakaviaar-en-citroenmayonaise
... bord, en vul deze voor twee derden met de tartaar. Vul verder op met de sojakaviaar. Giet wat mayonaise rondom en versier met bladpeterselie. Biertip: Vedett Ingrediënten 400 gr witblauw rundsvlees (steak), fijngehakt 1 el dijonaise mosterd 2 eigelen 1 el kappertjes, fijngehakt 1 el worcestersaus tabasco zwarte peper en zeezout bladpeterselie voor de citroenmayonaise 2 dl mayonaise 2 el zure room sap van een halve citroen voor de sojakaviaar 100 gr gekookte tapiocabolletjes 1 dl sojasaus ...
Steak tartaar met frietjes | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/steak-tartaar
... steak tartaar met frietjes - Doe de gehakte steak in een kom. Hak de look, sjalot en peterselie fijn. Voeg alle andere ingrediënten toe. Pas als alle ingrediënten zijn toegevoegd, meng je alles zeer kort tot een homogene massa. Serveer met een blaadje sla, schijfjes ...
Recept voor bruine kippenfond van peter goossens | njam!
http://www.njam.tv/recepten/bruine-kippenfond-van-peter-goossens
... bereiden: Verwarm de oven voor op 180°. Leg de karkassen op een bakplaat met bakpapier en bak ze 30 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd de groenten grof en leg de ui en wortel bij de karkassen op de bakplaat. Zet nog 20 minuten in de oven. Haal alles uit de oven ...
Jeroen Meus - Toast steak tartaar met remoulade van knolselder - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.een.be/gerechten/toast-steak-tartaar-met-remoulade-van-knolselder
... ;nbsp;Leg de reepjes knolselder in een schaal en voeg er wat fijngehakte sjalot aan toe. Kuis je plank goed af en hak de peterselie fijn. Meng deze onder de steak tartaar. Hak ook de dragon fijn en voeg toe aan de knolselder. Voeg wat mayonaise en een scheutje azijn toe aan de salade en roer alles om. Kruid af met zout en peper. Snijd het brood in plakjes en besprenkel met olijfolie. Rooster het brood tot het krokant is. Beleg het geroosterde brood royaal met de steak tartaar. Leg daarop wat van de knolseldersalade.Laat het smaken! ...
Recept voor bruine kalfsfond van peter goossens | njam!
http://www.njam.tv/recepten/bruine-kalfsfond-van-peter-goossens
... bereiden: Verwarm de oven voor op 180°. Leg de kalfsschenkels op een bakplaat en bak ze 45 minuten in de voorverwarmde oven. Doe de ui en wortel erbij en bestrijk de schenkels met tomatenpuree. Plaats het geheel opnieuw 45 minuten in de oven op 180°C. Haal alles ...
Recept voor steak tartaar - de klassieker | njam!
http://www.njam.tv/recepten/steak-tartaar-de-klassieker
... en zet in een dubbele bodem op ijs. Spoel de gezouten kappertjes af, snijd ze fijn en meng ze onder het vlees. Snijd de sjalot en peterselie fijn en meng ze ook onder het vlees. Voeg zwarte peper en fleur de sel toe. Meng het vlees met de saus. Roer voorzichtig door elkaar. Verdeel de tartaar in 4 gelijke porties. Vul een dresseerring met tartaar en duw aan. Maak met een mes diagonale inkep ...
Receptjes.be - Recepten - Hoofdgerechten - Steak Tartare (Franse Klassieker)
http://www.receptjes.be/recept_steak_tartare.html
... steak Tartare (Franse Klassieker) Ingredienten Voor 2 Personen:Zorg voor zo vers mogelijke steak! - 300 gr vers gemalen steak - 2 eieren - gesnipperde uitjes - gemalen kappertjes - gemalen augurkjesBereidingswijze Schik de gemalen steak op en bord en leg er een eihelft ...
Steak in de wok | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/steak-in-de-wok
... steak in de wok - Snijd de steak in kleine stukken. Snijd de witloofstronken en de champignons in fijne repen. Zorg dat de wok goed heet is en doe het vlees erin, ook het witloof en als laatste de champignons, laat 2 minuten mooi bakken. Kruid met peper, zout, de wokkruiden ...
Steak met roquefort | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/steak-met-roquefort
... t zijn allemaal manieren om een steak te serveren. Ook met roquefortboter is dit superlekker. Zeker eens proberen! Hak de look en peterselie fijn! Cutter de kaas met de boter, peterselie en look tot een roquefortboter. Schik op aluminiumfolie en rol op in een worstje en zet gedurende 2 uur in de koelkast. Bak de steaks in wat boter. Blus de pan met het water en voeg er de bouillon bij. ...
Jeroen Meus - Steak tartaar met frietjes - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.een.be/gerechten/steak-tartaar-met-frietjes
... mes. 8. Hak de augurkjes in piepkleine stukken. 9. Doe de stukjes sjalot, kappertjes en augurken bij het vlees. 10. Spoel de krulpeterselie en snipper de blaadjes zo fijn mogelijk. Gebruik geen peterseliesteeltjes. 11. Voeg een deel van de peterseliestukjes bij het vlees en meng alles. Proef en voeg indien nodig extra peterselie toe. 12. Zet de vleesbereiding in de koelkast terwijl je de frietjes klaarmaakt. 13. Spoel en schil de aardappelen en snij ze met de hand in gelijkvormige frieten. 14. Was de frieten niet, want dan spoel je het zetmeel eraf. Het is net dat zetmeel dat je frietjes krokant zal maken. 15. Verhit het frietvet (bij voorkeur Ossewit) op 140°C. 16. Bak de frieten een eerste keer, maar laat ze nog niet kleuren. (Tijdens de eerste bakbeurt pocheer je ze eigenlijk alleen.) 17. Laat de frieten uitlekken en afkoelen in een schaaltje met een vel keukenpapier. 18. Verhit het frietvet vervolgens tot 180°C. 19. Bak de koude frieten tijdens de tweede bakbeurt goudbruin en knapperig. 20. Giet de frieten opnieuw in een schaal met wat keukenpapier, zodat ze even kunnen uitlekken. Strooi er naar smaak wat zout over. 21. Schep enkele lepels mayonaise bij de vleesbereiding. Meng en doe indien nodig nog wat mayonaise bij de tartaar tot ze smeuïg is. Proef regelmatig. Tip: Het is belangrijk dat je voor de steak tartaar een evenwichtige verhouding van ingrediënten gebruikt. Het vlees mag niet zwemmen in de saus! 22. Voeg een scheutje Worcestershiresaus toe en enkele druppels Tabasco. Proef opnieuw en voeg indien nodig wat extra toe. 23. Druppel vlak voor het serveren het citroensap over de vleesbereiding en meng. (Wacht zeker tot het einde, want de zuren zorgen ervoor dat het vlees koud gaart.) 24. Voeg naar smaak nog een snuifje zout en wat peper toe en meng de steak tartaar een laatste keer. 25. Spoel de blaadjes waterkers en laat ze uitlekken. 26. Schep wat steak tartaar op elk bord en druk die aan tot de vorm van een dikke hamburger. 27. Serveer er de vers gebakken frieten bij en wat pittige waterker ...