Resultaten voor kwast

Taartjes met spinazie en walnoten | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/taartjes-met-spinazie-en-walnoten

... meng goed. Verhit de oven tot 180 °C/gasovenstand 4. Laat 1 eetlepel boter smelten in een pan op laag vuur of in de magnetron en kwast er een muffinplaat voor 12 stuks mee in. Laat de rest van de boter smelten. Snijd de vellen filodeeg op een schoon werkvlak in achten. Stapel de lapjes filodeeg op en dek ze goed af, zodat ze niet uitdrogen. kwast steeds een lapje in met boter en leg het in een van de voorbereide muffinvormpjes. Ga hiermee door tot in elk vormpje 4-6 laagjes deeg liggen. Leg de laagjes zodanig schuin op elkaar dat zich een krans van deegpuntjes vormt. kwast het bovenste laagje in met gesmolten boter. Schep de spinazievulling op de deegbodempjes. Giet de room in een kom, roer er de losgeklopte eieren door en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Giet van dit mengsel een beetje in elk deegvormpje. Zet de muffi ...

Sla met grapefruit, venkel en asperges | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/sla-met-grapefruit-venkel-en-asperges

... Sla met grapefruit, venkel en asperges - Ontvel de grapefruitparten. kwast de grillpan in met olijfolie en gril de asperges. Leg de sla op je bord en verdeel de venkel, grapefruit en asperges erover. Besprenkel met olijfolie en balsamico en breng op smaak met peper ...

Recept voor taartje met paddenstoelen | njam!

http://www.njam.tv/recepten/taartje-met-paddenstoelen

... bereiden: Verwarm de oven voor op 200°C. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd in plakjes. Snijd het brickdeeg in vierkantjes van 12 bij 12 cm. kwast ze in met boter en vouw elk vierkant in de lengte driedubbel. Verdeel de pesto over de rechthoekjes en beleg met ...

Bloemkool met kaas uit de oven | Lekker en Simpel

https://www.lekkerensimpel.com/bloemkool-met-kaas-uit-de-oven/

... Leg de stukjes bloemkool op een bakplaat met bakpapier. Meng in een bakje de olijfolie en kruiden door elkaar. Met behulp van een kwast smeer je alle stukjes bloemkool in met de kruidenolie. Bak de bloemkool ongeveer 20 minuten in de oven. Strooi wat geraspte kaas er overheen en zet nogmaals in de oven totdat de kaas gesmolten is. 1 bloemkool, 4 el olijfolie, 1 tl paprikapoeder, 1 tl tijm, 0,5 tl knoflookpoeder, handje geraspte kaas, zout en peper ...

Carolines blog: juni 2012

http://carolinebrouwer.blogspot.be/2012_06_01_archive.html

... i met zout en peper en grill ze in een grillpan aan beide zijden bruin en gaar. (Ik leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier, kwast ze in met olijfolie, strooi er zout en peper op en verwarm de oven voor op190'C, zet de plaat 20 à 30 minuten in de oven en je aubergines zijn klaar). 3. Meng de yoghurt met de knoflook, bijna alle walnoten en koriander, voeg zout en peper naar smaak toe en roer goed. 4. Schik de plakjes aubergine op een schaal, verdeel het kikkererwtenmengsel erover. Schep er wat walnootsaus op en strooi de rest van de walnoten en koriander erover en serveer. Geef de rest van de saus erbij. Bron: BBC Good Food.Deze overheerlijke vegetarische maaltijd doet mij erg aan de recepten van Ottolenghi denken (Johan vroeg ook meteen of het een recept van Ottolenghi was), waarschijnlijk door de kruiden en de vele groentes. Deze schotel is simpel en snel te maken (zeker als je de aubergines in de oven klaar maakt). Erg lekker en gezond door de vele groentes. Al die vleesvervangers kunnen mij gestolen worden; dit is vegetarisch eten op z'n best! Print Friendly Geplaatst door Caroline Brouwer op 07:53 ...

Recept voor bladerdeeghapje met geitenkaas | njam!

http://www.njam.tv/recepten/bladerdeeghapje-met-geitenkaas

... bereiden: Blancheer de lente-uitjes kort in gezouten water en laat ze schrikken in koud water. Laat uitlekken en dep droog. Leg een vel bakpapier op het werkblad, rol het bladerdeeg erop uit en prik er gaatjes in met een vork. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd ...

Tonijn met een sumakkorstje en watermeloensalade | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/tonijn-met-een-sumakkorstje-en-watermeloensalade

... Tonijn met een sumakkorstje en watermeloensalade - Doe alle ingrediënten voor de watermeloensalade in een grote kom, strooi er zout en een snufje peper op en hussel alles goed door elkaar. Zet de salade zolang opzij. kwast de tonijnsteaks in met olijfolie en rol ze ...

Roze Turks fruit | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/roze-turks-fruit

... Roze Turks fruit - Doe de gelatine met de tafelsuiker, maïzena en rozenwater in een grote pan op laag vuur, giet er 850 ml water bij en breng het mengsel al roerend aan de kook. Laat het mengsel zonder te roeren 45 minuten koken. Doe er een paar drupje roze voedin ...

Hasselback pompoen met honing en tijm | Lekker en Simpel

https://www.lekkerensimpel.com/hasselback-pompoen/

... et de open kant naar beneden) in de oven. Na 30 minuten haal je de pompoen uit de oven. Smeer de pompoen in met marinade (met een kwast). Zet de pompoen terug in de oven en haal na 15 minuten weer uit de oven en smeer opnieuw in. Daarna nog 15 minuten in de oven. Smeer de pompoen, als je hem uit de oven haalt, voor de laatste keer in met marinade. 1 fles pompoen, 5 el olijfolie, 1 el honing, 1 tl rozemarijn, 1 tl tijm, snufje zout en peper ...

Zonnevis met prei en mosterdvinaigrette van Rick Stein - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/chefs/rick-stein/zonnevis-prei-mosterdvinaigrette-rick-stein

... delijk de olijfolie door. Breng de vinaigrette op smaak met zout en peper.Zet een geribbelde gietijzeren grillpan op hoog vuur en kwast hem in met een beetje olijfolie. Leg de preitjes diagonaal op de ribbels en bak ze iets minder dan 1 minuut aan elke kant zodat ze mooi diagonaal bruin gestreept worden. Haal de preitjes uit de pan en leg ze op het midden van vier grote warme borden.Snijd elke zonnevis diagonaal in twee even grote stukken. kwast ze aan beide kanten in met boter en bestrooi ze flink met zout en peper. Leg de filets met het vel naar boven op een licht ingevette bakplaat of grillpan en gril ze 4 minuten. Haal ze van de plaat of uit de pan en leg ze op de prei. Leg een half ei op elk bord. Roer 1½ theelepel warm water door de mosterdvinaigrette en sprenkel die over de prei. Strooi de geschaafde Parmezaanse kaas, wat grof gehakte zwarte peperkorrels en zeezout erover en serveer. Extra benodigd Grillpan KookboekHet recept 'Zonnevis met prei en mosterdvinaigrette van Rick Stein' is afkomstig uit het kookboek... Verse visRick SteinWellicht de beste en meest overzichtelijke gids voor het bereiden van vis, schaal- en schelpdieren. Dit fraaie, luxe boek bestaat uit drie delen: in deel 1 worden de... lees verder© Tirion Uitgevers. ...