Resultaten voor klonten

Recepten - Champignons gevuld met garnalen

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Champignons_gevuld_met_garnalen

... Meng het geheel goed tot de roux goudgeel wordt. De roux mag niet bruin worden. Voeg onder voortdurend roeren nu de melk toe, om klonten te voorkomen. En voeg nootmuskaat, zout en versgemalen peper naar smaak toe. Haal de saus van het vuur en meng nu de garnalen er door. Vul de hoedjes van de champignons met de saus en bestrooi ze met de geraspte kaas. Plaats de bakplaat in de oven onder de grill en bak de champignonhoedjes in 10 minuten af. Serveer direct.   Meer recepten op www.champignonidee.be Ch ...

Recept voor Klassieke zeetong ‘à la meunière’ | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/Klassieke-zeetong-a-la-meuniere/

... rediënten - voor 4 personen 4 tongen Toevoegen 100 g bloem Toevoegen 2 el olijfolie Toevoegen 2 stevige klonten Solo Toevoegen 1 citroen Toevoegen peper Toevoegen zout Toevoegen Bereidingswijze Kruid de tongen met peper en zout. Draai ze in de bloem en tik er de overtollige bloem af. Laat een pan met antikleeflaag goed warm worden op he ...

Uiensoep - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/soep/uiensoep/uiensoep

... es nog 15 minuten.Roer de bloem erdoor en bak deze 2 minuten mee.Blus met de witte wijn en de vermout, blijf roeren zodat er geen klonten ontstaan en voeg dan de bouillon toe. Kook langzaam nog eens 15 minuten.Breng de uiensoep op smaak met peper en zout, serveer met de gemalen gruyère. Lekker met geroosterd knoflookbrood. KookboekHet recept 'Uiensoep' is afkomstig uit het kookboek... Soep!Edmée Trumpis & Jessica VerbruggenMet de verrassende recepten in dit kookboek kan iedereen die gezond en gevarieerd wil eten zelf aan de slag. Een ijskoude gazpacho, een stevige minestrone of gewoon... lees verder© Caplan Books. ...

Nutella Chocolademelk recept - de Kokende Zussen

https://www.dekokendezussen.nl/recepten/nutella-chocolademelk/

... de Nutella en suiker is opgelost, roer je beetje bij beetje de cacaopoeder er door heen. Niet te veel tegelijk, anders kunnen er klonten ontstaan. Giet vervolgens de chocolade melk in een grote mok en versier het met marshmallows, slagroom of stukjes hazelnoot naar wens. ...

Graham’s Extra Dry White Port: koud in de zomer | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/grahams-extra-dry-white-port-koud-in-de-zomer/

... it van dit moment in Nederland, werd aan de Douro passend vervangen door Graham’s Extra Dry White met tonic, welluidende klonten ijs en een schijf citroen. Een P&T heet dat. Thuis heb ik die Extra Dry White nog eens puur over de tong laten klotsen, recht uit de koelkast. Dat droog is inderdaad veel droger dan andere ports, wit of rood, maar niet zo dat alle kleur uit je gezicht wegtrekt. Een stoere zomerdrank voor wie durft, met of zonder tonic, ijs of citroen. Proberen!   Graham’s Extra Dry White Port, bij de winkels van www.wijnkring.nl € 10,95. ________________________________________________________________ Zelf ook over wijn schrijven? Neem een cursus bij de Academie Culinair Schrijven! ...

Mini tulbandjes met Nutella - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/bakrecepten/tulband/mini-tulbandjes-nutella

... alles stevig met een garde.Giet er dan het melk-Nutellamengsel bij. Klop opnieuw stevig met een garde tot een glad beslag zonder klonten, net als een pannenkoekenbeslag. Giet het beslag in een fles en laat het een nacht in de koelkast rusten. Bereiden Verwarm de volgende dag de oven voor op 210 °C.Neem de fles beslag uit de koelkast en schud hem om het beslag goed te mengen. Zet de siliconen bakvorm op een bakplaat. Vul de holtes tot op 5 mm onder de rand met het beslag.Bak de tulbandjes 40-45 minuten in de oven. Stort de nog warme tulbandjes uit de vorm en laat ze afkoelen op een draadrooster. Extra benodigd Siliconen bakvorm TipSchep een toefje Nutella in de holtes van de lauwwarme of koude mini tulbandjes. Dien ze dan meteen op. KookboekHet recept 'Mini tulb ...

Recept voor erwtensoep met rookvlees en croutons | njam!

http://www.njam.tv/recepten/erwtensoep-met-rookvlees-en-croutons

... Ingrediënten voor 4 personen 500 gspliterwten, een nachtje geweekt in water 3 uien, grof gesneden 2 stoofpreien 3 flinke klonten boter 1 varkenspoot 200 ggerookt spek 1 gerookt hammetje 8 sneetjes toastbrood, zonder korst 1 rookworst, in schijfjes peper - zout ...

Recepten - Koninginnenhapje

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Koninginnenhapje_1

... ux door langzaam 4 delen boter te smelten en beetje bij beetje 5 delen bloem toe te voegen. De roux mag niet bruin worden en geen klonten bevatten. Roer nu wat van de kippenbouillon door de roux en blijf roeren tot een smeuïge, maar vaste saus ontstaat. Laat het even goed doorkoken om de bloemsmaak weg te werken. Voeg de kip, de gehaktballetjes en de champignons met het kookvocht toe en roer deze door de saus. Voeg dan ook de helft van de room toe en laat het geheel sudderen. Meng de eierdooiers en de rest van de room stevig door elkaar en roer die door de bereiding. De saus moet goed gebonden zijn, maar mag niet meer koken. Vul de bladerdeegbakjes met de ragout. Serveer met aardappelpuree en een slaatje. Meer recepten op www.champignonidee.be Champignonidee.be ...

Chili con carne - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/chili-con-carne/chili-con-carne

... . Voeg knoflook, komijn, chilipoeder en gehakt toe en bak, al roerend, 5 minuten, of tot het gehakt is verkleurd. Breek eventuele klonten met de achterkant van een houten lepel.Voeg tomaten, tomatenpuree, kruiden, runderbouillon en suiker toe en roer om. Breng aan de kook, temper het vuur en laat, onder af en toe roeren, 1 uur zachtjes koken, of tot de saus rijk en dik is. Roer er de bonen door en warm ze 2 minuten door.Verdeel de chili con carne over zes koppen, bestrooi met de kaas en maak af met een lepel zure room. Garneer met de takjes koriander en serveer met de maïschips. KookboekHet recept 'Chili con carne' is afkomstig uit het kookboek... SpecerijenJane Lawson'Specerijen' is een kleurrijk portret van ruim veertig specerijen: hun geur en rijke smaak, hun vermogen om een gerecht te transfor-meren en hun onmisbare... lees verder© Unieboek - Van Dishoeck. ...

Mini tulbandjes uit Bordeaux - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/bakrecepten/tulband/mini-tulbandjes-bordeaux

... um in. Klop alles stevig met een garde.Giet er de gezeefde melk bij. Klop opnieuw stevig met een garde tot een glad beslag zonder klonten, net als een beslag voor pannenkoeken. Giet het beslag in een fles en laat het een nacht in de koelkast rusten. Bereiden Verwarm de volgende dag de oven voor op 210 °C.Neem de fles met beslag uit de koelkast en schud hem om het beslag goed te mengen. Zet de siliconen bakvorm op een bakplaat. Vul de holtes tot op 5 mm onder de rand met het beslag.Bak de tulbandjes 40-45 minuten in de oven. Laat ze 5 tot 10 minuten langer bakken als je ze meer gekarameliseerd wilt hebben.Stort de nog warme mini tulbandjes uit de vorm en laat ze afkoelen op een draadrooster. Serveer ze dezelfde dag op kamertemperatuur. Bewaar overgebleven mini tulbandjes in een luchtdicht afg ...