Resultaten voor kippenkruiden
Gerookte kip en zalm | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/gerookte-kip-en-zalm
... te kip en zalm - Warm de rookton op tot 150 à 170°C. Kook de kippenbouten gedurende een half uur en kruid ze met peper, zout en kippenkruiden. Kruid de zalm met viskruiden. Leg de kippenbouten op de grill, samen met de zalmfilets, met het vel naar boven. Hou de temperatuur goed ...
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/varkensspiering-met-spruitjes
... Varkensspiering met spruitjes - Winterse stoofpot met rozemarijn en knoflook afgekruid met kippenkruiden. - Smelt boter in een stoofpot en voeg de rozemarijn en look toe. Schroei vervolgens het spieringgebraad aan alle kanten toe.Haal het vlees uit de stoofpot en houd ...
Kippenstoverij | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/kippenstoverij
... Kippenstoverij - Smelt boter in een stoofpan. Snij het kippenvlees in stukken en kruid met peper, zout en kippenkruiden. Bruin het vlees een 4-tal minuten aan elke kant. Snij de ajuin en de look fijn en bak mee aan, overstrooi met bloem en roer goed door. Blus met bier en water. ...
Gebraden kip | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/gebraden-kip
... look, tijm en laurier. Bind de kip op met bindtouw. Neem een pot en smelt een klontje boter tot ze goudbruin is. Kruid de kip met kippenkruiden. Braad de kip langs alle kanten gedurende 4 à 5 minuten mooi bruin. Let erop dat de boter niet verbrandt. Als het te warm wordt, dan doe je er koude klontjes boter bij zodat de ...
VTM ZOMER: sandwich met kip en chili van Foodies on Tour | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/vtm-zomer-sandwich-met-kip-en-chili-van-foodies-tour
... VTM ZOMER: sandwich met kip en chili van Foodies on Tour - Meng het kippenvlees met chili en kippenkruiden en ollijfolie. Verdeel het in een ovenschaal. Bak gedurende 18 minuten op 200 graden. Tussendoor omroeren. Maak het broodje warm, smeer de bovenkant in met cocktailsaus. ...
Ovenschotel met kip champignons en bruine rijst | VTM Koken
https://koken.vtm.be/lets-get-fit/recept/ovenschotel-met-kip-champignons-en-bruine-rijst
... jes. Snij de paprika in blokjes. Snijd de kip in blokjes en bak ze samen met de champignons en paprika in 1 el vetstof. Kruid met kippenkruiden. Haal de kip, de champignons en de paprika uit de pan en doe ze in een ovenschotel. Blus het aanbaksel met 100 ml halfvolle melk en bind met 1 eetlepel maïzena express. Kruid naar smaak met zout en peper en giet de saus over de ...
Kipfilet met gestoofde worteltjes en aardappel in de schil | VTM Koken
https://koken.vtm.be/lets-get-fit/recept/kipfilet-met-gestoofde-worteltjes-en-aardappel-in-de-schil
... egen om aanbranden te voorkomen). Als de wortelen gaar zijn mag je kruiden naar smaak met bijvoorbeeld peper, nootmuskaat, curry, kippenkruiden, zout en 1 eetlepel zoetstof. Bak de kipfilet kort aan langs beide kanten bruin. Voeg ½ verkruimeld vetarm kippenbouillonblokje en 50ml glas water toe. Zet een deksel op de pan en laat op een medium vuur verder garen. De vloeistof kan achteraf als saus gebruikt worden. Was de aardappelen en kook ze in z'n geheel (zonder schillen) gedurende 20 minuten. Ingrediënten 300 gr wortelen 250 gr aardappelen 100 gr kipfilet 1 grote ui 150 ml water ½ blokje kippenbouill ...
Kip met bruine rijst en curry in de wok | VTM Koken
https://koken.vtm.be/lets-get-fit/recept/kip-met-bruine-rijst-en-curry-in-de-wok
... ns 20 minuten sudderen. Roer er af en toe even in. Nadien de saus mixen en zeven. Snij de kip in blokjes, bestrooi met een beetje kippenkruiden en bak ze aan in een pan of wok met 1el vetstof. Snij alle groenten in reepjes en voeg ze bij in de wok of pan. Voeg 3 eetlepels water toe en laat zo'n 10 minuutjes garen. Kook de rijst in heet water gaar. Schik alles samen op een bord en overgiet rijkelijk met de saus. Serveertip: Verse koriander geeft een heerlijke smaak aan dit gerecht. Ingrediënten 80 gr zilvervliesrijst (ongekookt) 100 gr kippenborst 100 gr wortelen 100 gr courgette 100 gr rode en gele paprika ½ appel 1 sjalot ½ kippenbouillon 1 dl kokosmelk 2 el vetstof peper en zout kippenkruiden nootmuskaat currypoeder verse koriander ...
GEVULDE PAPRIKA MET PARELCOUSCOUS - Chloe Kookt
https://chloekookt.be/gevulde-paprika-met-parelcouscous/
... k iedereen wel lust! Ingrediënten: (voor 2 personen)– 1 paprika– 250g kippengehakt of lamsgehakt (tip: als je tacokruiden of kippenkruiden door het gehakt mengt smaakt het extra goed af)– 1 ei– 2 el paneermeel– 75g parelcouscous– 100g kerstomaatjes– 1 lookteentje– 1 sjalot– handje geraspte kaas– 1 dl tomatensaus of 2 el tomatenconc ...
Kip uit de oven met wortel, appel en paddenstoelen | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/kip-uit-de-oven-met-wortel-appel-en-paddenstoelen
... twee takjes tijm en een schijfje citroen in. Wrijf de buitenkant van de kip in met wat boter. Meng peper, zout, paprikapoeder en kippenkruiden. Masseer hiermee de kip in. Borstel de wortelen en aardappelen proper. Schil ze eventueel en snij in stukjes. Leg ze rond de kip. Verdeel wat klontjes boter en takjes tijm rond de kip. Bak de kip en de groenten 45 à 55 minuten afhankelijk van de grootte van de kip. Lepel af en toe wat braadvocht over de kip. Snij de appels in acht en voeg ze samen met de paddenstoelen toe een twintigtal minuutjes voor het einde. Haal uit de oven, versnijd en serveer. Ingrediënten 1 hoeve-kip (NULL,5 à 2kg) een paar el kippenkruiden peper zout een paar klontjes boter een paar takjes tijm 2 blaadjes laurier 2 wortelen 1 ui 2 raapjes 200 g krielaardappelen 1 kl paprikapoeder 1 schij ...