Resultaten voor groenten bij serveren bij vol au vent

Vol-au-vent | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/vol-au-vent

... bloem. Neem het kookvocht van de kip, doe dit in een apart pannetje en kook de balletjes gedurende 10 minuten. Haal de kip en de groenten uit het kookvocht en ontbeen de kip. Maak een roux van boter en bloem, doe er de melk en het kookvocht op en pers er een halve citroen in. Leg er de kip, de schijfjes rauwe champignons en de balletjes in. Net voor het serveren binden met de liaison van ei en melk. Ingrediënten bloem, om de balletjes mee te rollen 500 gr champignons peterselie 1 citroen 250 gr gehakt 75 gr boter 75 ...

Vol-au-vent

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/vol-au-vent

... Vol-au-vent - Vol-au-vent, videe of koninginnenhapje: het is één van de Vlaamse klassiekers. Vol-au-vent maken is makkelijk. De bereiding ervan vraagt wel wat tijd, maar het is echt de moeite waard. Je kan een volledige kip gebruiken, maar ook met blokjes ...

Jeroen Meus - Vol-au-vent van Noordzeevis met pommes duchesse - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/vol-au-vent-van-noordzeevis-met-pommes-duchesse

... m en laurier bij.Pers er de citroen bij uit en leg de schil van de citroen ook in de kookpot.Bevochtig met water tot de graten en groenten onder staan. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur ongeveer een half uur garen.Zeef de visfumet.De vol-au-vent Smelt een klontje boter in een kookpot.Snijd de selder in stukken en stoof in de boter.Maak de champignons schoon en snijd ze in vier. Doe ze bij de selder.Kruid met peper en zout.Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de pulp bij de groenten.Giet er een scheutje vermout bij en zet een deksel op de pan. Laat de groenten garen op een zacht vuur.Maak een roux met bloem en eenzelfde hoeveelheid boter. Giet er het vocht van de groenten en de visfumet bij. Laat binden op het vuur. De saus moet niet te dik zijn.Roer de room en de mosterd door de saus.Snijd de vis in stukken. Laat kort garen in de saus.Doe er de groenten ...

Vol au vent met frietjes | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/vol-au-vent-met-frietjes-0

... vol au vent met frietjes - Zet het water op, doe er de prei, de selder en de ui in zijn geheel en de kip in. Voeg de kippenbouillon bij en kruid het geheel goed af met PH Pepermix & zout. Laat 45 minuten doorkoken. Rol ondertussen de balletjes allemaal even groot en ...

Eenvoudige vol-au-vent met Maredsous | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/eenvoudige-vol-au-vent-met-maredsous

... Eenvoudige vol-au-vent met Maredsous - Meng de Maredsous Crème de Fagotin samen met de melk op een zacht vuurtje om een Maredsous kaassaus te verkrijgen. Snij de kippenborsten in stukjes. Snij de paddenstoelen in vier. Kook de kippenborsten in kippenbouillon. Stoof de ...

Kippenbouillon

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/kippenbouillon

... eentje knoflook. Wil je graag een donkere bouillon? Laat dan de schillen van de uien meekoken.Neem een grote kookpot en voeg alle groenten en kruiden toe. Vul aan met 3l kokend water leg de bouquet garni erbij en laat 15 minuten koken. Voeg de kip toe en laat 60 minuten koken op een zacht vuur. Gebruik een schuimspaan om onzuiverheden weg te scheppen.Verwijder de kip uit de kookpot en zeef de bouillon.Laat de bouillon afkoelen en plaats in de koelkast om er nadien het vet van af te scheppen. Het vlees van de gare kip kan je gebruiken voor vol-au-vent of in kleine stukjes voor ...

Vol-au-vent van fazant | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/vol-au-vent-van-fazant

... e in de nog steeds kokende bouillon. Wanneer de balletjes komen bovendrijven, zijn ze gaar. Schep ze eruit en zet opzij. Schep de groenten uit de bouillon en laat de bouillon afkoelen. Schep met een lepel het vet van het kookvocht. Snij de champignons in plakjes. Doe een klontje boter in een antikleefpan en bak op hoog vuur de champignons gaar. Kruid met peper en zout. Zet opzij. Smelt de 50 g boter in een grote kookpot en doe er de bloem bij. Roer goed en blijf roeren tot de roux naar koekjesdeeg begint te ruiken (enkele minuutjes). Doe er 3 dl van de bouillon bij en roer goed. Nu mag er ook de wijn bij. Breng al roerend aan de kook en doe er ook het citroensap en de tijm bij. Kruid met peper, zout en muskaatnoot. Doe er de champignons bij en de balletjes. Haal het vlees van de fazant en trek in stukken, en doe b ...

Vol-au-vent

https://www.prinsessenboontjes.be/post/vol-au-vent

... Vol-au-vent Comfortfood op zijn best. Een echte klassieker, en wij vinden hem thuis het lekkerst als ie zelf gemaakt is. Want je kiest dan zelf hoe groot en mals de kip is, hoe dik of dun de saus is,.... Echt genieten.Ingrediënten:Bereidingswijze:Maak of koop kleine ...

Jeroen Meus - Vol-au-vent met puree - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/vol-au-vent-met-puree

... schuiven aan tafel met een grote pot vol-au-vent? - Bouillon Spoel de selder, de prei, de wortelen en ui en snijd ze grof. Zet de groenten onder water in een pot en breng aan de kook. Voeg de tijm, de laurier, de rozemarijn, de peterseliestengels, de teentjes look, de kruidnagels en de peper eraan toe.Leg de kip in de warme bouillon en laat een uurtje koken.Vol-au-vent Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.Doe het gehakt met een dooier, de truffelpasta (optioneel) en de gehaktkruiden in een mengkom en meng goed. Giet wat van de bouillon door een zeefje (ongeveer 5 dl) en breng de bouillon aan de kook. Rol balletjes van het gehak ...

Jeroen Meus - Vol-au-vent met kroketten - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/vol-au-vent-met-kroketten

... Vol-au-vent met kroketten - Een Belgische klassieker die tot ons culinair erfgoed behoort. Een overheerlijke one pot wonder met kip, balletjes en champignons. De videe of vol-au-vent wordt uiteraard geserveerd met kroketten... Wat dacht je anders? - Spoel de wortel, selder ...