Resultaten voor courgetten
Recept voor tagliatelle met scampiroomsaus | njam!
http://www.njam.tv/recepten/tagliatelle-met-scampiroomsaus
... ntdooi de scampi’s in koud water, pel ze en verwijder het darmkanaal. Versnipper de bieslook en de koriander en snijd de courgetten in fijne reepjes. Kook de pasta beetgaar in gezouten water met een scheutje olijfolie. Bak ondertussen de scampi’s in de pan met Alpro ...
Courgettesoufflé | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/courgettesouffle
... Courgettesoufflé - Was de courgetten, snij ze in de lengte in 4 en vervolgens in blokjes. Smelt boter of olijfolie in een kookpot en stoof de courgetten hierin aan. Snij de look en ajuin fijn en bak mee aan. Kruid met peper, zout en lookkruiden. Smelt 60 gr boter in een ...
Recept voor courgettesoep met verse kruiden en knapperige broodcroutons | njam!
http://www.njam.tv/recepten/courgettesoep-met-verse-kruiden-en-knapperige-broodcroutons
... bereiden: Stoof de ajuin glazig in enkele eetlepels Alpro light Bakken en Braden. Doe de courgetten erbij en laat nog even meebakken. Blus met de kippenbouillon en doe het kruidentuiltje erbij. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat 20 minuten pruttelen totdat ...
Gevulde courgette met kalkoen | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gevulde-courgette-met-kalkoen
... het in de cutter. Kruid bij met paprikakruiden Voeg 2 el volle room aan en kruid bij met peper. Maal opnieuw alles fijn. Snij de courgetten dwars door midden en verwijder de zaadjes uit de binnenkant. Snij vervolgens de verwijderde zaadjes fijn en voeg ze toe aan de vulling. Snij de paprika in fijne reepjes en vervolgens ‘en brunoise’ (in blokjes). Voeg de kleine blokjes paprika toe aan de vulling. Vul de uitgeholde courgette op met de vulling, leg ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. De courgetten ...
FRISSE COURGETTE SALADE MET BURRATA EN GEBRANDE HAZELNOTEN - Chloe Kookt
https://chloekookt.be/frisse-courgette-salade-met-burrata-en-gebrande-hazelnoten-%f0%9f%8c%b1/
... zetten in no time. Super simpel , maar vooral ongelofelijk lekker en licht. Ingrediënten:(voor 2 personen) 250g burrata2 kleine courgettensap van 1 limoenscheutje olijfolie1 lookteentjehandje hazelnotenenkele takjes verse muntenkele takjes verse basilicumpeper en zout2 tl suiker Stappenplan: rooster de hazelnoten gewoon in de pan tot ze kleuren (zonder vet ...
Couscous met kippenbouten | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/couscous-met-kippenbouten
... ilipepers fijn en voeg deze bij de kippenbouten. Schil de gember. Snij de ui en gember in schijfjes en snij de rapen, wortelen en courgetten in grove stukken. Voeg alles bij de kippenbouten en roer goed door. Bevochtig de kippenbouten en groentjes met de kippenbouillon. Voeg er 1 eetlepel raz el hanout, fijngemalen kurkuma en wat harissa aan toe. Laat alles langzaam verder pruttelen. Hak de koriander en de munt fijn en voeg ze samen met de gele rozijnen toe aan de couscous. Doe er tenslotte de kikkererwten bij. Kruid af met peper en zout. Ingrediënten 500 gr couscous 1 l water bakboter 8 kippenbouten 4 rapen 4 ...
Recepten - Kalfsgebraad met lavendelsaus en gevulde courgetten
http://www.lekkervanbijons.be/recept/Kalfsgebraad_met_lavendelsaus_en_gevulde_courgetten
... . Neem het gare vlees uit de braadpan en hou warm onder aluminiumfolie. Deglaceer de braadjus met rode wijn en hou apart. Snij de courgetten in stukken van 4 cm en haal er met een aardappellepeltje kleine balletjes uit. Pocheer een viertal minuten in kokend gezouten water. Snij de aubergine en de paprika's in blokjes en doe hetzelfde met de gepelde en ontpitte tomaat. Fruit de gesnipperde sjalot aan in olijfolie en voeg er paprika's, aubergine, tomaat, knoflook, courgetteballetjes en suiker bij. Laat 15 minuten stoven. Bereid intussen een zoetzure saus door de honing te ...
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/moussaka
... an de moussaka: Start met de aubergine onderaan in de ovenschotel. Daarna leg je een laagje gehakt/tomatensaus. Daarna een laagje courgetten en aubergines (leg de courgette dwars op de richting van de aubergines). Daarna opnieuw een laagje gehakt/tomatensaus. Herhaal dit tot de ovenschotel vol is. Giet er een iets vloeibaardere bechamelsaus over. Voeg bij dit alles nog een laagje gemalen kaas en een paar blokjes fetakaas aan toe. Zet de moussaka in een voorverwarmde oven van 200 graden gedurende 20 à 30 minuten. Ingrediënten 400 gr gehakt 2 courgetten 1 sjalot 1 teentje look 2 aubergines olijfolie 1 el tomatenpuree 6 tomaten een lopende bechamelsaus feta ...
Jeroen Meus - Sardienen op de grill met gevulde courgetten - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/sardienen-op-de-grill-met-gevulde-courgetten
... Sardienen op de grill met gevulde courgetten - Dit gerecht met gevulde groenten en sardienen is eerlijk, gezond en bereid met een soort couscous om te ontdekken. Jeroen gebruikt couscous van kamut (khorasantarwe), een oergraan dat de voorvader is van de klassieke harde tarwe. ...
Gratin van courgettes | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/gratin-van-courgettes
... as erover en laat nog 10 minuten gratineren. Ingrediënten 2 teentjes look 1 dl melk 3 dl room tijm laurier 300 gr gemalen kaas 3 courgetten ...