Resultaten voor zeeduivel met witte wijn saus
De Nieuwe Garde - Zeeduivel met scampi | VTM Koken
https://koken.vtm.be/de-nieuwe-garde/recept/de-nieuwe-garde-zeeduivel-met-scampi
... met een scheutje room en Noilly Prat ook laten inkoken. De scampi overlangs doorsnijden tot het staartstuk en bakken in boter. De zeeduivel kruiden en ook bakken in een klontje boter. Op het bord: de julienne van prei in het midden schikken en hierop de zeeduivel leggen. De gebakken scampi er rond schikken en het bord afwerken met de 2 sauzen. Overstrooi het geheel met wat grijze garnalen en shiso. Ingrediënten shiso 150 gr grijze garnalen boter 200 gr pr ...
Zeeduivel met lamsoor en lenteui
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/zeeduivel-met-lamsoor-en-lenteui
... e van lamsoren. Versierd met uien en ingesmeerd met een panade van citroen en sinaasappel. Hmm, heerlijk! - Stoom of bak de zeeduivel halfgaar in ca 12 minuten.Verwijder de stengels van de lamsoor was en zwier droog.Stoof kort aan in wat boter met 1 versnipperde sjalot en 5 cl witte wijnazijn.Stoof de lenteui kort aan in bo ...
Jeroen Meus - Zeeduivel met wittewijnsaus en aardappelen - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zeeduivel-met-wittewijnsaus-en-aardappelen
... allemaal even groot zijn. Kook de aardappelen gaar in de schil in gezouten water.Smelt een klont boter in een hoge pan.Verdeel de zeeduivel in porties. Haal de vis door de bloem. Klop het teveel aan bloem af.Bak de vis in de boter.Pel en halveer de sjalotten. Snijd ze in halve ringen. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes.Haal de vis uit de pan. Bak in dezelfde pan de sjalot met de knoflookpulp. Doe er de kappertjes en een scheutje vermout bij. Laat verdampen.Giet er de witte wijn bij en laat inkoken.Doe een scheut ro ...
Recepten - Zeeduivel à l'Armoricaine
http://www.lekkervanbijons.be/recept/Zeeduivel_a_lArmoricaine
... maken. Werk af met een scheutje cognac en laat de saus 20 minuten zacht inkoken. Smelt een klontje boter in een braadpan. Rol de zeeduivel door de bloem en tik de overtollige bloem eraf. Geef de vis langs alle kanten een krokant korstje, dat duurt nauwelijks een minuut of drie. Schep de stukken vis uit de pan en houd apart. Blus de pan met de witte wijn en wrijf met een spatel over de bodem van de pan tot alle smaakstoffen in de wijn zijn opgelost. Giet de kokende wijn bij de tomatensaus. We laten opnieuw een kwartiertje zacht koken tot het meeste vocht verdampt is en er een zacht gebonden sausje overblijft. Voeg de zeeduivel bij de saus en laat onder deksel een kwartie ...
Risotto met zeeduivel en zwarte olijven
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/risotto-met-zeeduivel-en-zwarte-olijven
... Risotto met zeeduivel en zwarte olijven - zeeduivel in de pan, op de bbq of in een heerlijke risotto: dit stevige stukje vis kan het allemaal. - Snipper de sjalot en de knoflook fijn. Fruit ze aan in wat olijfolie in een gietijzeren pot. Voeg de rijst toe en roer tot ...
Recept voor zeeduivel met witte kool | njam!
http://www.njam.tv/recepten/zeeduivel-met-witte-kool
... bereiden: bak de zeeduivel: Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder alle vliezen van de vis en spoel goed onder koud stromend water. Breng de bloem op smaak met peper en zout en wentel de vis erdoor. Verwarm de boter en olie in een pan en schroei hierin de zeeduivel ...
Jeroen Meus - Zeeduivel met andijvie in witte saus en gekookte aardappelen - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zeeduivel-met-andijvie-in-witte-saus-en-gekookte-aardappelen
... it staart bestaat. Hij heeft lekker stevig vlees waarmee je heel veel kunt combineren. Andijvie in witte saus, bijvoorbeeld. - De zeeduivel met andijvie en aardappelen Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.Verwarm de oven voor tot 190 °C.Was de andijvie en scheur hem in stukken. Snijd de bladeren wat fijner.Smelt een flinke klont boter in een grote pan. Zet het vuur niet te hoog.Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Stoof de knoflook in de bot ...
Medaillons van zeeduivel met schuimwijn op een bedje van spinazie - Recept | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/recept/medaillons-van-zeeduivel-met-schuimwijn-op-een-bedje-van-spinazie
... Medaillons van zeeduivel met schuimwijn op een bedje van spinazie By: Gepubliceerd: 20 September 2011 Totale tijd: 30 - 60 minuten Yield: 4 persons Ingredients: spinazieblaadjes zeeduivel Directions: 1. Was en hak de spinazie grof. Fruit de sjalot in olijfolie in een sauteerpan ...
Zeeduivel met kruidenkorst op zuiderse pasta met scampi's, garnalen en kruidencoulis | VTM Koken
https://koken.vtm.be/wie-komt-er-eten/recept/zeeduivel-met-kruidenkorst-op-zuiderse-pasta-met-scampis-garnalen-en
... ft van de waterkers samen met een beetje olijfolie, de mosterd en het paneermeel. Kruid af met peper en zout. Bestrijk de stukken zeeduivel hiermee. Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal. Stoof voor de saus 2 sjalotten aan met de selderblaren, tijm en laurier. Blus af met de witte wijn en laat die voor 2/3 inkoken. Voeg de room toe en laat even inkoken. Zeef de saus en kruid af met peper en zout. Mix op het laatste de andere helft va ...
Zeeduivel in botersaus | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/zeeduivel-in-botersaus
... zeeduivel in botersaus - Een lekkere botersaus zelf maken? Dat is niet moeilijk. Serveer het met een lekker stukje vis, zoals zeeduivel.ann Smeer de grilpan in met een beetje Alpro soya Bakken & Braden en gril de stukken zeeduivel. Stoof de spinazie aan met een beetje ...