Resultaten voor wijngaardslakken

Spinaziesoep met wijngaardslakken | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/spinaziesoep-met-wijngaardslakken

... Spinaziesoep met wijngaardslakken - Snijd alle groenten (prei, ui en aardappel) fijn en stoof ze aan gedurende 4 minuutjes in een beetje vetstof.Giet er het water over, voeg de groentebouillon toe en laat opkoken. Voeg de spinazie op het laatste toe zodat de mooie groene kleur ...

Kervelsoep met escargots en melkschuim | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/kervelsoep-met-escargots-en-melkschuim

... r de beignet: Meng de bloem met het bier en eigeel. Klop het eiwit op en meng het geheel. Werk af met PH pepermix en zout. Dip de wijngaardslakken in het beignetbeslag. Frituur ze. Warm de melk op en mix schuimig. Serveer de soep met melkschuim en de gefrituurde wijngaardslakken. Ingrediënten 1 l water 2 el maggi PH groentenbouillon 2 botten kervel 20 wijngaardslakken zuiver water 4 el witbier 4 el bloem 1 ei 1 ui 3 tenen look ...

Recepten - Worst van kippenwit met wijngaardslakken en puree van broccoli

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Worst_van_kippenwit_met_wijngaardslakken_en_puree_van_broccoli

... en. Laat 1 dl kookvocht voor de helft inkoken met 1 dl room. Snijd het teentje look fijn en warm op in een klontje boter. Voeg de wijngaardslakken toe en laat kort meebakken. Bestrooi met wat gehakte peterselie. Warm de puree van broccoli op met de room en breng op smaak. Snijd de worst in stukken en schik op een bord. Leg op elk stuk een lepel broccolipuree. Versier met een gefrituurd velletje tomaat. Werk af met een paar wijngaardslakken. ...

Waterkerssoep met wijngaardslakken | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/waterkerssoep-met-wijngaardslakken

... Waterkerssoep met wijngaardslakken - Snijd alle groenten (behalve de waterkers) fijn, stoof ze aan in boter en kruid vervolgens met peper en zout. Voeg er water en PH Groentebouillon aan toe, laat het geheel opkoken en daarna nog 30 minuten doorkoken. Meng een aantal eetlepels ...

Recept voor Jonge aardappel gevuld met wijngaardslakken en bladspinazie Mozzarella | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/jonge-aardappel-gevuld-met-wijngaardslakken-en-bladspinazie-mozzarella/

... tijd: 40 min Moeilijkheid: Gemiddelde moeilijkheidsgraad Prijs: Gemiddelde kostprijs Ingrediënten - voor 4 personen 20 wijngaardslakken Toevoegen 2 eetlepels Solo Vloeibaar Toevoegen 1 sjalot Toevoegen 1 dl witte wijn Toevoegen 3 dl Solo Delifine Toevoegen 350 g bladspinazie met ...

Recept voor Bladerdeegje met bladspinazie en wijngaardslakjes | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/bladerdeegje-met-bladspinazie-met-gorgonzola-en-wijngaardslakjes/

... ilijkheidsgraad Prijs: Gemiddelde kostprijs Ingrediënten - voor 12 personen 12 bladerdeeggebakjes Toevoegen 12 wijngaardslakken Toevoegen 100 g versnipperde sjalot Toevoegen 1/2 koffielepel pastis Toevoegen 1 eetlepel Solo Vloeibaar Toevoegen 350 g bladspinazie met room Toevoegen 2 teentjes knoflook Toe ...

Bourgondische slakken met knoflookboter | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/bourgondische-slakken-met-knoflookboter

... e slakkenhuisjes in een diep bord. Zet ze 7 à 8 minuten in de oven op ongeveer 190 graden. Serveer met brood. Ingrediënten 20 wijngaardslakken 180 gr boter 20 gr sjalotten 10 gr knoflook (geplet) 20 gr peterselie zout peper 20 slakkenhuisjes ...

Champignons met wijngaardslakjes en kruidenkaas | VTM Koken

https://koken.vtm.be/piet-speelt-met-vuur/recept/champignons-met-wijngaardslakjes-en-kruidenkaas

... anpoeder 1 teentje gehakte look 2 gehakte peterselie 1 gehakte dille 1 gehakte koriander peper 1 potje zachte geitenkaas 24 grote wijngaardslakken zout 24 Parijse champignons ...

Slakken op zijn Catalaans | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/slakken-op-zijn-catalaans/

... waren geweest. Daarmee is het recept dus wezenlijk anders dat dat voor de escargots à la bourguignonne. Dat zouden trouwens wijngaardslakken moeten zijn – al zie je die Helix pomata nog maar weinig, en in Nederland is die soort zelfs beschermd – terwijl de Catalanen de kleinere Helix aspera eten. Net als inmiddels de meerderheid van de Fransen. In de Roussillon, het Franse gedeelte van Catalonië, at ik een keer eerder cargols, maar dat een uiterst dubieus genoegen. Kleine slakjes werden daar gegrild, maar bleken nog vreselijk slijmerig toen ze op tafel kwamen. Manmoedig heb ik er een paar weggewerkt met de bijgeleverde all i oli, maar toen moest ik opgeven. Nee, dan deze. Ik denk dat ik ook maar een gormant word. Of was ik dat al? ...

Slakjes met tomaat en munt | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/slakjes-met-tomaat-en-munt/

... . Grote, vette, dikke naaktslakken, lang en roodbruin, kleine slakjes met mooie gele en bruine streepjes op hun huis, blakende wijngaardslakken met hun forse beige appartementen op hun rug. Buurman Claude verzamelt ze, ik heb het al eens verteld, maar ik sta hun vochtige gang niet in de weg. Althans niet culinair. Tuintechnische bezwaren tegen hun aanwezigheid zijn er echter wel en dus werpen we vooral de naakte exemplaren – die zijn het vraatzuchtigst – krachtig weg in onbewoonde richting. In deze streek eet men slakken. In heel veel streken eet men slakken, trouwens. Ik at verdraaid lekkere op Malta, in Catalonië, op Corsica en Italië. En he ...