Resultaten voor wat zijn zwitserse schijven

Zwitserse schnitzel | VTM Koken

https://koken.vtm.be/4-ingredients/recept/zwitserse-schnitzel

... zwitserse schnitzel - Snij de kipfilets horizontaal doormidden en klop de helften plat met een deegrol. Bedek beide zijden van de filets met broodkruimels en druk ze goed aan in het vlees. Verwarm de olie in een grote pan met antiaanbaklaag. Laat de schnitzels op ...

Zwitserse schijf met jonge wortelen en gebakken patatjes | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/zwitserse-schijf-met-jonge-wortelen-en-gebakken-patatjes

... ontje boter. Stoof de helft van het sjalotje glazig en voeg daarna de wortelschijfjes toe. Voeg laurier en tijm toe. Zet onder in water. Kruid met peper en zout. Voeg een eetlepel honing toe. Laat gaar koken. Maak nu de zwitserse schijven. Meng het gehakt met de andere helft van het fijngesneden sjalotje, eitje en een paar eetlepels paneermeel. Kruid met peper, zout en eventueel muskaatnoot of paprika. Verdeel het gehakt in vier porties. Verdeel elke portie nog eens in twee porties. Neem een uitsteekring en duw het eerste deel gehakt in de ring. Leg er een sneetje kaas op, maar blijf een centimeter van de rand van de cirkel. Zo blijft d ...

Zwitserse kaastaartjes | Culinette: Cornette's Culinaire Weblog

http://www.culinette.nl/zwitserse-kaastaartjes/

... Maak je deze zwitserse kaastaartjes met Gruyère dan heten ze eigenlijk “Greijerzer chaschuechli” maar aangezien dat, zeker na een glaasje wijn, niet uit te spreken is noemen wij het gewoon zwitserse kaastaartjes. Je hebt er een muffinvorm voor nodig maar in losse ...

Zwitserse koeken | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/zwitserse-koeken

... zwitserse koeken - Start met het basisdeeg: maak een kuiltje in de bloem. Verkruimel de gist in de koude melk en giet het in het kuiltje. Voeg de suiker, de boter, het ei en het zout toe. Zorg ervoor dat het zout niet rechtstreeks met de gist in contact komt. Zorg ...

Kaasfondue met Zwitserse kazen | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/kaasfondue-met-zwitserse-kazen

... Kaasfondue met zwitserse kazen - Halveer een teentje look en wrijf er de caquelon mee in. (U kunt het teentje look nadien eventueel in de caquelon laten). Giet 800 g fonduemengsel in de caquelon. Voeg 3 dl droge witte wijn toe. Breng zachtjes aan de kook, terwijl ...

Zwitserse kaasfondue - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/fondue/kaasfondue/zwitserse-kaasfondue

... zwitserse kaasfondue 4 personen 0 min voorbereiden 15 min bereiden 0 min wachten waardering8.0obv 12 waarderingen HoofdgerechtVegetarischOverige keukens Ingrediënten 1 teentje knoflook 400 ml droge witte wijn 300 g emmentaler, geraspt 300 g gruyère, geraspt 1 ...

Uit de keuken van Levine: Koffiebroodjes / ronde Zwitserse koeken

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2012/07/koffiebroodjes-ronde-zwitserse-koeken.html

... bakken op 220 °C.  Na bakken bestrijken met warme abrikozenjam en dan nog glazuur erop (gemaakt van poedersuiker met een beetje water). Geplaatst door Levine op 00:38 Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Labels: Broodjes ...

Zwitserse ovenschotel met tomaat en prei - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/groenten/prei/zwitserse-ovenschotel-tomaat-prei

... naar smaak toe. Halveer de grote sneden brood. Vet een lage ovenschaal in en leg de sneden brood er dakpansgewijs in, met steeds wat van het ui-preimengsel, partjes tomaat, wat geraspte kaas en basilicum ertussen. Verdeel de rest van de basilicum en geraspte kaas erover en sprenkel tot slot de rest van de slagroom erover. Laat de schotel in de oven in ca. 20-30 minuten door en door heet worden en goudbruin kleuren. TipDeze snelle ovenschotel is een lekkere manier om oud brood te verwerken. Brood van een dag oud zuigt het vocht uit de groente beter op dan vers brood en dat komt de smaak ten goede. Het recept 'Zwitserse ovenschotel met tomaat en prei' wordt je aangeboden door het Voorlichtingsbureau Brood. ...

Zwitserse Kaasfondue recept - de Kokende Zussen

https://www.dekokendezussen.nl/recepten/zwitserse-kaasfondue/

... Ook kun je een losgaan met de opties om in jouw fondue te dopen. Denk aan verschillende vleessoorten, pasta, gegrilde groentes of wat rauwkost. Natuurlijk kun je het ook klein houden met een stuk verse stokbrood. Hoe dan zal het een smullende maaltijd zijn. Kaasfondue is een gerecht dat perfect is voor speciale gelegenheden. Denk hierbij aan een romantisch avondje of gezellig tijdens de feestdagen. Bereiding van de zwitserse Kaasfondue Begin met het inwrijven van de pan met een geplet teentje knoflook. Giet de witte wijn in de fonduepan en breng de wijn aan de kook. Voeg beetje bij beetje beide kazen toe en laat het al roerend smelten. Let op dat de kaas niet teveel wordt verhit, dan is er namelijk kans dat de kaas wat rubberiger wordt. Voeg maizena toe aan de witte wijn en kaas, zodat het goed wordt gebon ...

Hartige taart met paddenstoelen, tijm & Zwitserse gruyère recept - de Kokende Zussen

https://www.dekokendezussen.nl/recepten/hartige-taart-met-paddenstoelen-tijm-zwitserse-gruyere/

... van hoeveel kaas je gebruikt! Bereiding van Hartige taart met paddenstoelen Voordat wij beginnen plaatsen wij eerst een koud glas water in de koelkast, zodat het goed koud kan worden. Na ongeveer een half uur mengen wij in een grote kom de bloem, zout en kristalsuiker. Snijd de koude boter in kleine stukjes en meng het tussen je vingers met het droge mengsel. Voeg eetlepel voor eetlepel water toe tot een deegbal vormt. Maak het plat en rond en plaats het, in plastic folie, in de koelkast, minimaal 1 uur. Je kan de taartdeeg ook maken in een grote foodprocessor. Dit is handig als je van plan bent meerdere taarten te maken of als je geen zin hebt om je handen vies te maken. Verwarm de oven voor op 175 graden. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en plaats het deeg op een bakplaat met bakpapi ...