Resultaten voor visbereiding

Recept voor Visballetjes met een mozzarellahart | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/visballetjes-met-een-mozzarellahart/

... mix fijn. Meng met de peterselie, de ui en 1 ei. Laat ondertussen het brood in de melk weken en snipper het fijn. Voeg het aan de visbereiding toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout en voeg bloem bij tot je een deeg bekomt waarvan je bolletjes kan maken. Verdeel de mozzarella in bolletjes en duw in ieder bolletje een stukje kaas. Klop het resterende ei los. Haal de bolletjes door het losgeklopte ei en dan door het paneermeel.Bak goudgeel in hete olie. Geniet van Visballetjes met een mozzarellahart ...

Jeroen Meus - Gele curry met hondshaai, groenten en wilde rijst - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gele-curry-met-hondshaai-groenten-en-wilde-rijst

... je tijd investeert in de voorbereiding van de groenten kan aansluitend heel vlot verder werken en snel een smakelijke en complete visbereiding serveren. ‘Jaws’ in je bord? Het kan en ‘t is verrassend lekker.  - 0. Versnij eerst de meeste groenten en verzamel ze in een schaal. 1. Snij het donkerste loof en het wortelstuk van de prei, en snij de groente overlangs in twee. Spoel de stukken prei onder stromend water, tot de laatste zandkorrel verdwenen is. 2. Snij elke halve prei eerst overlangs in lange en brede repen en vervolgens in stukjes van zo’n halve centimeter breed. (brunoise) 3. Spoel de selderstengels schoon en snij ...

Jeroen Meus - Zachte venkelsoep met pladijs en garnalen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zachte-venkelsoep-met-pladijs-en-garnalen

... groenten, plaats het deksel licht gekanteld op de pot en laat de soep een half uur pruttelen op een zacht vuur. (Maak intussen de visbereiding.) 10. Vis de kruidentuil en het steranijs uit de pot en mix de venkelsoep glad. 11. Neem een tweede pot en schenk de soep door een grote zeef. Dat levert je een verfijnde en feestelijke soep op. 12. Schenk een flinke scheut room in de soep en kruid ze met wat peper van de molen en een snuif zout. Roer en proef of de soep voldoende karakter heeft. Breng de soep nog kort aan de kook op een zacht vuur. 13. Verwarm de oven voor tot 180°C. 14. Wrijf de binnenzijde van een braadslee of ovenschaal in met een beetje boter. 15. Verwijder de taaiste en houterige stukjes van de zilte zeekraal. Schik de zeekraal op de bodem van de ovenschaal. 16. Snij elke halve pladijs in twee filets. Maak een insnijding in het midden van elk lapje filet en plooi het visvlees dubbel. 17. Schik de gevouwen pladijsfilets bovenop de zeekraal en kruid de vis met een beetje peper van de molen en een snuifje zout. 18. Schenk een flinke scheut witte wijn over de visbereiding en bedek ze met een vel aluminiumfolie. Schuif de schaal voor ongeveer 12 tot 15 minuten in de oven van 180°C. 19. Lepel het smakelijk kookvocht van de vis in de soep. Schep er ook een klont koude boter in en mix de soep tot ze glanst en licht opschuimt. 20. Verdeel het loof van de venkels in elegante pluksels. 21. Leg in elk soepbord wat zeekraal met daarop een pladijsfilet. Stapel op de vis een handje handgepelde grijze garnalen. 22. Schenk een flinke lepel venkelsoep rondom het stukje vis en werk je creatie af met enkele fijne venkelpluksels. ...

Pastilla van vis | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/pastilla-van-vis

... -kleef pan diameter 25 à 30 cm. Vet deze in met boter. Plaats de filodeeg over de pan, 3 vellen, kruisgewijs. Vul deze nu met de visbereiding. Plooi nu de vellen dicht. Met eigeel kleef je toe. Giet er wat gesmolen boter over. Zet nu de pan op het vuur. Korst beide kanten aan. Plaats vervolgens in een voorverwarmde oven van 180°C. Dit circa 5 à 6 min. Werk af met bloemsuiker. Ingrediënten 500 gr kabeljauw 300 gr grijze garnaatljes 2 uien (gesnipperd) 7 el olijfolie 2 teentjes knoflook (geperst) 1 bosje peterselie 1 limoen 8 takjes koriander 2 eieren bloemsuiker 1 pakje mihoen 3 grote vellen filodeeg visbouillon zout en peper ½ kl gemberpoeder ½ kl komijn ½ kl ras el hanout Om deeg en vorm in te vetten 100 gr boter ...

Jeroen Meus - Spinazietaart met feta - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/spinazietaart-met-feta

... getarische taart met spinazie en fetakaas klaar. Je kunt deze taart serveren als lunch, maar ook als bijgerecht bij een vlees- of visbereiding. - 0. Verwarm de oven voor tot 180 °C. 1. Pel en snipper de uien. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet ze met het plat van een mes. 2. Was de spinazie en laat uitlekken in een ...

Jeroen Meus - Wijting à la moutarde - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/wijting-a-la-moutarde

... g dat vrijwel iedereen een pot mosterd in huis heeft. Zo’n eenvoudig product is ook de perfecte smaakmaker in deze tijdloze visbereiding. Jeroen heeft in ieder geval een dikke boon voor ambachtelijke mosterd met een scherpe smaak. - 0. 1. 2. Wie eens de moeite wil doen om zelf paneermeel te maken: Verzamel enkele sneetjes oud (wit) brood in de blender en maal ze fijn. 3 ...

Recepten - Vispannetje met koolvis, zalm en garnalen

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Vispannetje_met_koolvis_zalm_en_garnalen

... Bereidingswijze Maak een verse visfumet of ontdooi de nodige hoeveelheid.De visbereiding Verwarm de visfumet tot tegen het kookpunt. Snijd de filets van koolvis en zalm in hapklare porties. Maak de stukjes niet te klein. Pocheer de stukken vis in de fumet . Reken zo’n 2 ...

Jeroen Meus - Vis met bieslookpuree en romige venkel - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/vis-met-bieslookpuree-en-romige-venkel

... lijk en roer ze (kort voor het serveren) door de warme aardappelbereiding. 15. Verwijder de folie, schenk het pocheervocht van de visbereiding bij de venkelbereiding en roer. Verwijder de uitgekookte laurier, tijm en steranijs. 16. Verdeel op elk bord een gepocheerd stuk witte vis en lepel er bieslookpuree en romige venkel langs. ...

Jeroen Meus - Schelvis met romige broccoli, erwten en aardappelen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/schelvis-met-romige-broccoli-erwten-en-aardappelen

... erselie en snipper de blaadjes fijn. Gebruik gerust een royale portie. 16. Strooi de groene snippers in de pot, proef en kruid de visbereiding naar smaak met extra peper van de molen en zout. 17. Serveer het visgerecht in diepe borden. ...

Jeroen Meus - Koolvis met aardappelen in de oven en veldsla - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/koolvis-met-aardappelen-in-de-oven-en-veldsla

... e schotel zo’n 20 minuten in de hete oven van 200°C, tot de aardappelen een goudbruin korstje krijgen. Maak intussen de visbereiding. 7. Spoel de peterselie en stop de fijnste takjes en het loof in de (kleine) hakmolen. Voeg de malse boter, wat graanmosterd en de panko toe. Laat de machine draaien tot je een egaal gemixte groene pasta krijgt, een ‘persillade’. 8. Kruid de stukken koolvisfilet met een snuifje zout en wat peper van de molen. 9. Bedek elke visfilet met een laagje van de persillade met broodkruim. Druk deze kruidenkorst aan met de bolle zijde van een eetlepel. 10. Leg de stukken koolvis bovenop de geroosterde aardappelen met sjalot. Hou de oven op temperatuur (200°C) en gaar de visfilets gedurende ongeveer 7 minuten. Controleer op tijd, want de gaartijd is afhankelijk van de portie vis. Om het peterseliekorstje wat extra kleur te geven kan je de grill nog even opzetten. 11. Spoel de blaadjes veldsla in ruim water. Doe het voorzichtig want de blaadjes zijn delicaat. 12. Laat de veldsla uitlekken en doe ze in een mengschaal. Snij een stuk appel eerst in schijfjes en vervolgens in dikke lucifers. 13. Kruid de veldsla en de appelreepjes met een beetje fijne olijfolie, een scheutje azijn, wat peper van de molen en een snuifje zout. Meng de sla met propere handen. Zo kan je voorzichtig werken. 14. Serveer op elk bord een portie koolvis met kruidenkorst en geroosterde aardappelen met sjalot.Werk de borden af met de veldsla met appel. ...