Resultaten voor vis met groene asperges, beurre blanc en duchesse aardappelen

Jeroen Meus - Wijting met beurre blanc van ansjovis, gebakken witte kool en mosterdaardappelen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/wijting-met-beurre-blanc-van-ansjovis-gebakken-witte-kool-en-mosterdaardappelen

... Wijting met beurre blanc van ansjovis, gebakken witte kool en mosterdaardappelen - Wat is er beter dan een lekker stukje gebakken Noordzeevis? Jeroen kiest voor wijting en daarbij serveert hij pittige, geplette aardappelen, gebakken sliertjes witte kool en een rijke ...

Jeroen Meus - Gepocheerde rog, beurre blanc met kappertjes en spinaziestoemp - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gepocheerde-rog-beurre-blanc-met-kappertjes-en-spinaziestoemp

... Gepocheerde rog, beurre blanc met kappertjes en spinaziestoemp - Rog is een van Jeroens lievelingsvissen. Hij smaakt fantastisch als je hem klassiek bereidt met een beurre blanc en kappertjes. - De voorbereiding Verwarm de oven voor tot 180 °C.Breng de aardappelen ...

Pinot Blanc Eva Liebe, Alsace | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/pinot-blanc-eva-liebe-alsace/

... Pinot blanc Eva Liebe, Alsace Deze week een betaalbare Pinot blanc uit de Elzas in het zonnetje, bij mijn Volkskrant Weekendmenu, bestaande uit een lasagnette van Hollandse asperges met doperwtjessaus, gamba’s met een kamille-beurre blanc en Sylvia Wittemans ...

Jeroen Meus - Pladijs met broccolistoemp en beurre blanc met kappertjes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pladijs-met-broccolistoemp-en-beurre-blanc-met-kappertjes

... Pladijs met broccolistoemp en beurre blanc met kappertjes - Vis, stoemp en een lekker sausje: meer moet dat niet zijn voor een typisch Belgisch bord vol smaak. - Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.Smelt een klont boter in een ruime kookpot.Pel ...

Jeroen Meus - Kabeljauw met algenpuree en beurre blanc met miso - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kabeljauw-met-algenpuree-en-beurre-blanc-met-miso

... n steelpannetje en laat inkoken op het vuur.Kruid de kabeljauwmoten met peper en zout. Smelt een klont boter in een pan en bak de vis op de velkant. Schuif de pan daarna in de oven om de vis verder te laten garen.Giet de aardappelen en de zeesla af wanneer de aardappelen gaar zijn. Stamp alles fijn en voeg de melk, de eigelen en de boter toe. Breng op smaak met wat peper.Snijd de boter in klontjes en voeg ze toe aan de misosaus terwijl je roert met een garde. Kruid met peper en laat de beurre blanc nog even indikken.Haal de vis uit de oven wanneer hij gaar is.Giet de zeekraal af en laat uitlekken.Schep een toef puree op een bord, leg er een stuk vis en wat zeekraal bovenop. Werk af met de saus. Smakelijk! ...

Jeroen Meus - Kabeljauw met algenpuree en beurre blanc met miso - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kabeljauw-met-algenpuree-en-beurre-blanc-met-miso

... n steelpannetje en laat inkoken op het vuur.Kruid de kabeljauwmoten met peper en zout. Smelt een klont boter in een pan en bak de vis op de velkant. Schuif de pan daarna in de oven om de vis verder te laten garen.Giet de aardappelen en de zeesla af wanneer de aardappelen gaar zijn. Stamp alles fijn en voeg de melk, de eigelen en de boter toe. Breng op smaak met wat peper.Snijd de boter in klontjes en voeg ze toe aan de misosaus terwijl je roert met een garde. Kruid met peper en laat de beurre blanc nog even indikken.Haal de vis uit de oven wanneer hij gaar is.Giet de zeekraal af en laat uitlekken.Schep een toef puree op een bord, leg er een stuk vis en wat zeekraal bovenop. Werk af met de saus. Smakelijk! ...

Lotte met prei en pommes duchesse | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/lotte-met-prei-en-pommes-duchesse

... klontje boter in een grote pot, en stoof de prei. Kruid de lotte met peper en zout. Smelt een klontje boter in een pan. Kleur de vis aan in de pan. Wikkel de gebakken lotte in parmaham. Beboter een ovenschaal, en leg de stukken vis erin. Stamp of mix de aardappelen fijn, en voeg een klont boter, peper , zout en muskaatnoot en een ei aan de pure toe en meng goed. Doe de puree in een spuitzak met gekarteld spuitmondje. Vet een ovenschaal in met wat boter en spuit mooie torentjes aardappelpuree. Zet de vis en de ...

Jeroen Meus - Beurre blanc - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/beurre-blanc

... beurre blanc - De ‘beurre blanc’ is een botersaus waarvoor je een basis of reductie moet bereiden. Deze ‘reductie’ kan je ook gebruiken om andere sauzen te bereiden, zoals bv. Hollandaise. Een overschot van de reductie kan je invriezen om later ...

Pommes Duchesse | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/pommes-duchesse

... Pommes duchesse - Snij de aardappelen in gelijke stukken en kook ze in koud, gezouten water. Prik om te testen of ze gaar zijn. Giet ze af en schud ze droog. Draai ze door een passé-vite en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de eigelen toe en meng goed met ...

Pladijsrolletjes in spek met rode wijnsaus | VTM Koken

https://koken.vtm.be/junior-masterchef/recept/pladijsrolletjes-in-spek-met-rode-wijnsaus

... jn, stoof aan in olijfolie en blus met de rode wijn. Leg de speklapjes op een plank met daarop telkens een pladijsfilet. Kruid de vis met peper en zout, voeg de groentenmengeling toe en rol op. Bak de rolletjes in een hete pan met wat boter en olijfolie. Werk de wijnsaus af door wat boter toe te voegen en te zeven. Haal de pommes duchesse uit de oven. Dresseer de borden. Ingrediënten 8 pladijsfilets 8 aardappelen 150 gr champignons 250 gr spinazie 3 sjalotten 4 sneetjes spek 1 dl rode wijn 1 ei melk olijfolie boter ...