Resultaten voor varkensspiering stoofpot

Gegrilde varkensspiering met gebakken bloemkool en Blackwellsaus | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/gegrilde-varkensspiering-met-gebakken-bloemkool-en-blackwellsaus

... Gegrilde varkensspiering met gebakken bloemkool en Blackwellsaus - Snij de bloemkool in roosjes. Strijk het vlees in met de olie en rooster op een matig warme grillpan. Kruid met grof zout en peper en strooi er net voor het serveren het bonenkruid over. Kook intussen de bouillon ...

Jeroen Meus - Varkensspiering met spitskool en gebakken krieltjes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/varkensspiering-met-spitskool-en-gebakken-krieltjes

... varkensspiering met spitskool en gebakken krieltjes - Spiering komt uit de nek van het varken. Het vlees is mooi doorregen met vet waardoor het veel smaak heeft. Serveer het met gebakken krieltjes, gestoofde kool en kropsla voor een topgerecht op een doordeweekse avond. - Va ...

Jeroen Meus - Spiering met paprika en pasta - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/spiering-met-paprika-en-pasta

... - Verwarm de bouillon. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken vind je hier.Verwarm de oven voor op 160 °C.Haal de varkensspiering uit de koelkast en laat het vlees op kamertemperatuur komen.Snijd het vlees in blokjes. Kruid met peper en zout.Smelt een klont boter in een grote stoofpot en bak het vlees mooi bruin.Pel de uien en snijd ze fijn.Schep het vlees uit de stoofpot en stoof de snippers ui in dezelfde pot.Kneus en pel de knoflook. Snijd de tenen grof en do ...

Jeroen Meus - Varkensspiering met Parisienne aardappelen en waterkers - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/varkensspiering-met-parisienne-aardappelen-en-waterkers

... varkensspiering met Parisienne aardappelen en waterkers - Jeroen heeft een zwak voor varkensspiering. Het is vlees uit de nek van het varken dat helemaal met vet dooraderd is. Daardoor krijgt het bijzonder veel smaak.Voor dit gerecht laat hij zich inspireren door de Amerikaanse ...

Jeroen Meus - Plat special met kroketten en witloofsla - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/plat-special-met-kroketten-en-witloofsla

... en nog jaarlijks een varken werd geslacht en pensenkermissen werden gehouden. Een plat special met een toef nostalgie. - Snijd de varkensspiering en het kalfsvlees in blokjes en breng het op smaak met peper en zout.Smelt een klont boter in een grote stoofpot en kleur de stukken vlees erin aan.Pel de uien en snipper ze fijn.Snijd de champignons in kwarten.Haal het vlees uit de pot wanneer het goudbruin gebakken is en hou het even apart.Smelt een nieuwe klo ...

Jeroen Meus - Cholent - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/cholent

... Cholent - Cholent is een typisch gerecht dat de chassidische joden rond Pasen bereiden. Het wordt klaargemaakt op vrijdag en geserveerd op sabbath. Het vlees is redelijk hard, maar het wordt dan ook urenlang gestoofd. Slow food op zijn best. - Cholent Laat de witte en de rode ...

Jeroen Meus - Spiering met bloemkool, aardappelen en pickles - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/spiering-met-bloemkool-aardappelen-en-pickles

... raag at: “verstikt” of doordrenkt in saus en zo verder gegaard. Lekker met een gebakken patatje en bloemkool erbij. - Haal de varkensspiering uit de koelkast en laat het vlees op kamertemperatuur komen.Kook de aardappelen in de schil in een grote kookpot met lichtgezouten water.Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze mee gaar met de aardappelen onder deksel. Giet af. Zet de aardappelen en de bloemkool even aan de kant.Kruid het vlees met peper en grof z ...

Jeroen Meus - Stoofpot van varkensschouder met groentjes en gedroogde abrikozen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/stoofpot-van-varkensschouder-met-groentjes-en-gedroogde-abrikozen

... stoofpot van varkensschouder met groentjes en gedroogde abrikozen - Vraag je slager om een gebraad uit de schouder van het varken. Dit stuk wordt meestal gebruikt als ‘draadjesvlees’ voor pulled pork bijvoorbeeld, maar het kan prima als gebraad en heeft veel smaak. - stoofpot ...

Jeroen Meus - Stoofpot van kalf met venkel en linzen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/stoofpot-van-kalf-met-venkel-en-linzen

... stoofpot van kalf met venkel en linzen - Fan van de Indische keuken? Dan is deze stoofpot iets voor jou. Jeroen werkt met kalfsvlees, en serveert er naanbrood en een pittige yoghurtsaus bij. - Verwarm de kippenbouillon. Een recept om zelf een ketel te bereiden vind je hier.Smelt ...

Jeroen Meus - Stoofpot van kip met asperges en gebakken aardappelen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/stoofpot-van-kip-met-asperges-en-gebakken-aardappelen

... stoofpot van kip met asperges en gebakken aardappelen - Gewoon lekker eten: kip in een romige saus met champignons en spek en daarbij nieuwe aardappelen en asperges. Een heerlijk gerecht voor een doordeweekse dag. - De groentebouillon Pel de uien en snijd ze in stukken. Schil ...