Resultaten voor trappistenbier
Winterbarbecue: fazant met winterboeket | VTM Koken
https://koken.vtm.be/overkoken/recept/winterbarbecue-fazant-met-winterboeket
... k. Kuis diverse wintergroenten: raapjes, spruitjes, pompoen, … Bak aan op het midden van de barbecue. Zet een metalen bakje met trappistenbier op het rooster, doe de barbecue dicht en laat de fazant verder garen aan de zijkant van de grill. Kook de krielaardappeltjes ongeveer 10 à 15 minuten in de schil voor in gezouten water. Knijp er een teentje look over uit, en bak samen met enkele takjes rozemarijn gaar in ganzenvet. Doe wat olijfolie in een wok en bak de ...
Recept voor kabeljauw in de oven met trappistenbier | njam!
http://www.njam.tv/recepten/kabeljauw-de-oven-met-trappistenbier
... haal. Leg er de tijm en laurier op. Kruid de kabeljauw met peper van de molen en zout. Leg de filets op de uien. Overgiet met het trappistenbier en de visbouillon. Strooi het broodkruim over de schotel. Dek af met een vel aluminiumfolie en schuif 15 minuten in een oven van 175°C. Schil de aardappelen ondertussen en snijd bij in vorm, kook ze gaar in gezouten water, giet ze af en bewaar onder ee ...
Recept voor vlaamse stoof karbonade met appelcompote | njam!
http://www.njam.tv/recepten/vlaamse-stoof-karbonade-met-appelcompote
... personen 800 grundsstoofvlees in gelijke stukken 4 uien in fijne ringen 4 Jonagold appels in stukken 50 gboter 2 flesjes donker trappistenbier 1 dlwater 1 elLuikse perensiroop 40 gmosterd 1 snede brood 1 bosje verse tijm 1 laurierblaadje 1 kaneelstokje ...
Jeroen Meus - Varkensgebraad met tripel en knolselder - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/varkensgebraad-met-tripel-en-knolselder
... ppeltjes is eerlijke ‘familyfood’. Een beetje bruut en rustiek, maar tegelijk zo compleet en lekker. Een flesje blond trappistenbier maakt van de saus een delicatesse. Dit gerecht zal zonder twijfel gesmaakt worden, zowel op een doordeweekse dag als op een feestelijke zondag. - 0. Neem het varkensvlees tijdig uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemp ...
Stoverij van rundvlees met bruin bier, uitjes en jonge aardappelen | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/stoverij-van-rundvlees-met-bruin-bier-uitjes-en-jonge-aardappelen
... ten 1 kg Meritus runsdtoofvlees versgemalen peper grof zout 3 grote gesneden uien 1 el mosterd 2 el bruine suiker 1 flesje donker trappistenbier 5 dl rundbouillon 60 gr boter 750 gr kleine vastkokende aardappelen 200 gr zilveruitjes 1 el maïszetmeel ...
Pedro Ximenez Valdespino El Candado | | Onno KleynOnno Kleyn
http://www.onnokleyn.nl/pedro-ximenez-valdespino-el-candado/
... Valdespino El Candado In het Volkskrant Weekendmenu van deze zaterdag een heldere paddestoelensoep met spekjes, wildzwijn met trappistenbier en toe zoete rijsttimbaaltjes met verse dadels. Dat nagerecht is een gelegenheid om eens een PX open te maken, die chocoladekleurige, intens zoete ...
Recept voor konijn met trappist en spruitjes | njam!
http://www.njam.tv/recepten/konijn-met-trappist-en-spruitjes
... de spruitjes. Ingrediënten voor 2 personen 1 jong konijntje 3 elbloem 2 klontjes boter 2 ajuinen, in schijfjes 1 flesje trappistenbier 150 mlwitte kalfsfond 100 gbruine kalfsfond 1 kruidenboeketje (peterselie, tijm, laurier) 2 sneetjes witbrood zonder korst besmeerd met mosterd 300 gspruitjes 150 ggerookt spek, in dunne reepjes ...
Jeroen Meus - Bitterbal van varkenswang met Rochefort 10 en graanmosterd - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/bitterbal-van-varkenswang-met-rochefort-10-en-graanmosterd
... en graanmosterd - Klaar voor een krokant gebakken balletje puur geluk? Deze bitterbal 2.0 is gevuld met varkenswang en een zalig trappistenbier. Het perfecte voorbeeld van een lekkere en verrassende borrelhap! - Kruid de varkenswangen met peper en zout. Laat een flinke klont boter smelten in een pot en kleur de wang ...
Jeroen Meus - Gesmoorde lamsschenkels met waterkerspuree - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gesmoorde-lamsschenkels-met-waterkerspuree
... bt opgebracht, wordt elke tafelgast beloond met een bord eerlijke en stevige kost. Jeroens advies: koop wat extra flesjes van het trappistenbier dat je in de saus verwerkt en serveer dit bij de maaltijd. - 0. Ontdooi een portie kippenbouillon. 1. Zet de kippenbouillon op een zacht vuur en verwarm de oven voor op 140°C. 2. Smelt een klont boter in een ruime stoofpot op een matig vuur. Voeg ook een scheutje olijfolie toe. 3. Kruid de lamsschenkels met peper van de molen en een snuifje zout. Leg de schenke ...