Resultaten voor orecchiette

Orecchiette met aubergine & kerstomaat

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/362/orecchiette-met-aubergine-kerstomaat-1

... chillen. Vermeng het met de geitenkaas, 1 el olijfolie, 1 el gehakte muntblaadjes, en kruid met peper en zout naar smaak. Kook de orecchiette beetgaar in gezouten water. Spoel en halveer de kerstomaatjes. Giet de pasta af en vermeng meteen met de auberginepuree. Doe er de olijven en kerstomaatjes bij. Schep alles in een ovenschaal. Strooi er de gemalen kaas bij en besprenkel lichtjes met olie. Zet 15 minuten in de oven. ...

In papillot: orecchiette met pesto, look en pancetta | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/in-papillot-orecchiette-met-pesto-look-en-pancetta

... In papillot: orecchiette met pesto, look en pancetta - Eline De Munck houdt van Italië. Sofie maakt haar een pasta in papillot klaar. Ze serveert het met zelfgemaakte pesto en pancetta. Puur, lekker en zo eenvoudig! Verwarm de oven voor op 250 graden Celsius. Kook de pasta ...

Kip met citroen, peterselie, pecorino en orecchiette - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/kip-gevogelte/kip/kip-citroen-peterselie-pecorino-orecchiette

... Kip met citroen, peterselie, pecorino en orecchiette 4 personen 0 min voorbereiden 20 min bereiden 0 min wachten waardering7.6obv 8 waarderingen HoofdgerechtGevogelteItaliaans Ingrediënten 375 g gedroogde orecchiette of een andere pastasoort 2 eetlepels extra vergine olijfolie ...

Recept voor orecchiette con cime de rapa e gamberoni | njam!

http://www.njam.tv/recepten/orecchiette-con-cime-de-rapa-e-gamberoni

... Maak de orecchiette: Leg de bloem in een cirkel, meng het water erdoor en kneed het mengsel. Besprenkel met olijfolie, rol tot een balletje en wikkel in folie. Laat 30 minuten rusten in de koelkast. Halveer het pastadeeg, rol uit in reepjes en snijd er met de pastasnijder ...

Orecchiette met Bacon en Broccoli recept - de Kokende Zussen

https://www.dekokendezussen.nl/recepten/orecchiette-met-bacon-en-broccoli/

... r van smaak, zoutig door de bacon en de broccoli past ook goed bij de pasta. Daarnaast is het snel en makkelijk om te maken. Deze orecchiette met bacon en broccoli is dus zeker een aanrader. Ook leuk om weer eens een andere pastasoort op tafel te zetten! De orecchiette pasta kun je kopen bij o.a. de Albert Heijn of een delicatesse zaak zoals Taste of Puglia. Bereiding van de orecchiette met Bacon en Broccoli Kook de pasta naar instructie op de verpakking. Terwijl het pasta water aan de kook wordt gebracht, bakken wij in de koekenpan de spekreepjes krokant. De spekjes staan nu lekker te pruttelen en dit is nu de perfecte tijd om de rest van de ingrediënten te snijden. Snijd de knoflook en de ui fijn en snijd de broccoli in roosjes. Wil je ook net als wij de stronk van de broccoli ook gebruiken? Dat kan heel gemakkelijk wij snijden de stronk namelijk gewoon lekker fijn en voegen het gewoon toe in het avondeten voor extra groente. Laat de spekjes uitlekken in keukenpapier en hou vooral zoveel mogelijk vet in de pan. Op d ...

Orecchiette met zalm, venkel en sinaasappel | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/orecchiette-met-zalm-venkel-en-sinaasappel

... Bereiding Snij de groene stengels van de venkelknol, verdeel de knol in vier en verwijder de harde kern. Was de sinaasappel. Rasp de schil van een halve sinaasappel en pers de 2 sinaasappelen om enkel het sap te behouden. Snij de zalm in reepjes. Laat in een pan de venkel ...

Jeroen Meus - Orecchiette met spinazie en drie kazen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/orecchiette-met-spinazie-en-drie-kazen

... en om prachtige ronde pastaschelpjes te bedenken. Het resultaat deed denken aan kleine oren, vandaar de naam. Je kan handgemaakte orecchiette kopen waarop de duimafdruk van de pastamakers duidelijk te zien is, maar ze bestaan ook als machinaal vervaardigde schijfjes. Jeroen serveert de orecchiette graag in een kaassaus met veel verse spinazie erin. Dit ...

Orecchiette met broccoli | VTM Koken

https://koken.vtm.be/jamies-30-minute-meals/recept/orecchiette-met-broccoli

... et blijvend in de gaten en roer er af en toe eens in. Vul de waterkoker weer voor de helft en breng het water aan de kook. Doe de orecchiette in de steelpan met kokend water samen met een snuif zout en volg voor de kooktijd de instructies op de verpakking. Zet het deksel schuin op de pan. Roer eens in de pasta en giet er nog wat water uit de waterkoker bij indien nodig. Na 5 minuten mag je er de resterende broccoliroosjes en de fijngehakte steeltjes van de paarse broccoli bij voegen met nog eens een scheut kokend water. Giet de pasta en broccoli in een vergiet, zorg ervoor dat je een beetje kookvocht overhoudt, en voeg ze dan toe aan de braadpan met de brij van broccoli. Haal de parmezaankorst eruit en gooi ze weg. Voeg er een handvol of twee geraspte parmezaankaas en soeplepel of twee van het kookvocht aan toe. Roer voorzichtig maar snel om en blijf dat doen tot je een glanzende, losse, gladde pasta bekomt. Proef en pas de kruiding aan, leg alles dan op een dienschotel en strooi er een handjevol parmezaankaas over. Sprenkel er extra vergine olijfolie overheen en ook de rest van de kleine basilicumblaadjes. Zet het op tafel met de rest van de parmezaan om er eventueel op te strooien. Ingrediënten 125 gr parmezaanse kaas 1 grote broccoli 200 gr paarse broccoli 1 blikje van 30 gr ...

Pasta met cannellini bonen en rozemarijn pesto - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/pasta-cannellini-rozemarijn-pesto/

... zien. Daar moest ik wel iets mee doen! Deze pastasoort komt van oorsprong uit Puglia, Italië. Er zijn verschillende traditionele orecchiette recepten te vinden, maar ik ging voor een minder traditionele, maar zeker niet minder lekkere variant! Mijn variant bestaat uit een aantal componenten: cannellini bonen, samen met boerenkool en een heerlijke rucola rozemarijn pesto. ...

Jeroen Meus - Orecchiette met gebakken aubergine, chorizo, saffraan en kerstomaten - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/orecchiette-met-gebakken-aubergine-chorizo-saffraan-en-kerstomaten

... orecchiette met gebakken aubergine, chorizo, saffraan en kerstomaten - Wat een toppasta is dit! Heerlijk geurende stukken verse chorizo, stukjes gebakken aubergine en een smaakbommetje als saffraan zorgen samen voor een geniaal eindresultaat. - Breng een pot gezouten water ...