Resultaten voor lookolie om te bewaren
Jeroen Meus - Lookolie om te bewaren - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/lookolie-om-te-bewaren
... lookolie om te bewaren - Met een minimum aan inspanning, een maximum aan smaak: lookolie die je kan gebruiken bij de meest diverse bereidingen. - 0. Kneus de tenen look en verwijder de pel. Verzamel ze in een (diepe) mengkom. 1. Schenk er de fijne olijfolie over. 2. Zet ...
Jeroen Meus - Lookolie, chiliolie, basilicumolie en dragonazijn - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/lookolie-chiliolie-basilicumolie-en-dragonazijn
... ie en laat de olie op het vuur staan tot de rode ui volledig gegaard is.Giet de geïnfuseerde olie in de fles en laat afkoelen.De lookolie Verwarm de olijfolie in een hoge pan.Pel de look en mix ze fijn in de blender. Frituur de lookpulp in de hete olie.Neem de fles waarin je de lookolie zal bewaren en duw er de rozemarijn, de tijm en de laurier in.Giet de met look geïnfuseerde olie in de fles en laat afkoelen.De basilicumolie Verwarm de olijfolie in een hoge pan.Verwijder de basilicumblaadjes van de steel.Bak de basilicum krokant in de hete olie en laat ze daarna uitlekken op een vel keukenpapier.Laat de geïnfuseerde olie afkoelen in de pan.Mix de gefrituurde basilicumsnippers met de afgekoelde olijfolie in de blender.Neem de fles waarin je de basilicumolie zal bewaren en giet de geïnfuseerde basilicumolie erin.De dragonazijn Duw de dragon in een lege (azijn)fles en vul de fles opnieuw met azijn. ...
Tomatentaartje | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/tomatentaartje
... n zet de taartjes in de oven gedurende 12 à 15 minuten op 180 graden. Serveer met een gemengd slaatje en overgiet met een beetje lookolie en een beetje balsamicoazijn. Ingrediënten 2 tomaten 2 bolletjes mozzarella 4 velletjes bladerdeeg van 12 cm doorsnede 4 el Parmezaanse kaas Italiaanse kruiden gemengde sla lookolie balsamicoazijn ...
Gepocheerd en gefrituurd ei met puree van sla | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/gepocheerd-en-gefrituurd-ei-met-puree-van-sla
... amen met de ajuin en de gehakte look. Pureer de aardappelen en voeg er de gestoofde sla aan toe. Voeg er tevens een beetje boter, lookolie en room aan toe en meng goed tot het een stevige puree wordt. Pocheer de eitjes. Paneer ze in de bloem, het eigeel en het paneermeel. Frituur de eitjes en serveer ze met de slapuree. Ingrediënten 4 eitjes 6 aardappelen 1 ...
Aardappel-knoflookpuree met scampi's | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/aardappel-knoflookpuree-met-scampis
... oter (of grill met weinig olie). Serveer de scampi's op een bedje van puree, versier met de platte peterselie en overgiet met wat lookolie. Ingrediënten 24 gepelde scampi's 4 teentjes look aardappelen 1 bos platte peterselie frituurolie 2 el PH lookmix 4 el olijfolie lookolie ...
Verse kruiden gebruiken, bewaren en drogen | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/verse-kruiden-gebruiken-bewaren-en-drogen
... Verse kruiden gebruiken, bewaren en drogen - om kruiden te drogen, pluk je de kruiden (neem niet te veel steel mee), leg ze op een bakpapier, en laat ze 1 à 2 uur drogen in een oven op 50°C. om verse kruiden in de koelkast te bewaren, snij een stukje af van de verdroogde ...
Crostini’s met paddenstoelen | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/crostinis-met-paddenstoelen
... vocht volledig is opgenomen en roer er de peterselie onder. Kruid met peper en zout. Snij het brood in stukken en besprenkel met lookolie. Bak ze aan beide kanten bruin in een grillpan. Neem een stukje brood en dresseer met de paddenstoelen. Ingrediënten 1 stokbrood (van 1 dag oud) 50 gr cantharellen 50 gr gele stekelzwammen 50 gr beukenzwammen 30 gr hoorn des overvloeds (trompettes des morts) 15 gr gedroogde morieltjes 2 teentjes geperste look 1 el platte peterselie peper zout olijfolie lookolie ...
Portobello burgers | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/portobello-burgers
... Portobello burgers - Verwijder het steeltje van de champignons en wrijf de hoedjes met een borsteltje volledig in met de lookolie (ook de binnenkant). Zorg dat de olie volledig is opgebruikt. Leg ze met de bolle kant naar boven in een vuurvaste schaal. Laat 15 minuutjes ...
Jeroen Meus - Cassoulet van groenten met stokbrood - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/cassoulet-van-groenten-met-stokbrood
... ze eraan toe, gevolgd door een takje tijm en rozemarijn. Laat de look op een zacht vuurtje rustig konfijten.Laat een deel van de lookolie warm worden in een grote pot. Snijd de sjalot en de ui in grote stukken en stoof ze aan in de lookolie.Snijd de wortelen, de pastinaak, de selder, de courgette en de prei ze in grote stukken. De bloemkool snijd je in roosjes. Voeg alle groenten toe aan de ui en sjalot en laat alles rustig stoven.Maak een kruidentuil met de tijm, de rozemarijn en de laurier en voeg hem toe. Breng nog verder op smaak met komijn, gero ...