Resultaten voor koken van kip water warm of koud
Kweeperengelei met zoetstof | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/kweeperengelei-met-zoetstof
... goed zodat de pectine zich oplost. Doe er de citroen bij en snij 1/6 van het vel en doe die erbij. Laat dit gedurende 15 minuten koken. Doe bij het koude sap de zoetstof en roer goed. Voeg dit bij de warme gelei en meng goed. Week de gelatine in koud water. Neem een beetje sap uit de pot, doe er de geweekte gelatine bij en warm op. Voeg dit bij het sap. Doe een beetje gelei op een bordje en zet in de diepvries om te zien of hij hard genoeg is. Hierna kan je de potjes vullen en bewaren in de koelkast. Ingrediënten 150 gr zoetstof 80 gr pectine 1 citroen 2½ kg kweep ...
Conchiglie rigate gevuld met een mediterraanse tartaar | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/conchiglie-rigate-gevuld-met-een-mediterraanse-tartaar
... eper en zout toe. Breng 2 liter water aan de kook met 14 g zout. Schud de conchiglie rigate Barilla® erin en laat 10 minuten koken. Roer af en toe. Laat de pasta uitlekken en afkoelen door te spoelen met koud water. Vul elke conchiglie rigate Barilla® met wat tartaar. Bestrooi met wat blaadjes vers basilicum en serveer koud (dit gerecht kan ook warm worden geserveerd). voor meer recepten ga naar VTMKoken.be ...
Kaastaart met speculaas en ananas | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/kaastaart-met-speculaas-en-ananas
... aas erdoor. Week 20 gram gelatine in koud water en wring goed uit. warm 0,5 dl ananassap op en smelt de gelatine erin (niet laten koken!). Giet dit al roerend bij de kaasmengeling en laat afkoelen in een bad met koud water. Doe de andere helft van de suiker bij de eiwitten en klop stijf met een mixer. Klop de room op. Spatel de opgeklopte eiwitten onder het koude kaasmengsel en doe er voorzichtig de opgeklopte room bij. Verkruimel de speculaas. Smelt de boter en voeg de verkruimelde speculaas toe. Bedek hiermee de bodem van een schaal. Giet hierboven de kaasmousse. Week 12 gram gela ...
Pasta met noten, zalm en roquefort | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/pasta-met-noten-zalm-en-roquefort
... Pasta met noten, zalm en roquefort - Kook de pasta. Spoel de pasta onder koud water. warm de room op met de roquefort en voeg er de pasta en de zalm aan toe. warm het geheel op. Bestrooi het geheel met de gehakte noten, de parmezaan, wat peterselie en olijfolie. In ...
Polenta met spekjes, salie en parmezaan | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/polenta-met-spekjes-salie-en-parmezaan
... Polenta met spekjes, salie en parmezaan - Laat 1 liter water koken en voeg er al roerend het maïsmeel aan toe. Laat 6-7 minuten al roerend goed doorkoken. Bak de spekjes. Op het laatste de boter erdoor roeren en serveren met gebakken spekblokjes, wat salie en geraspte ...
Klassiek Engels ontbijt | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/klassiek-engels-ontbijt
... men met de oregano. Giet de bonen af en spoel ze onder koud water. Laat uitlekken en doe bij de saus. Roer goed onder en warm op (koken mag niet). Werk af met de gehakte peterselie en kruid eventueel bij met peper en zout. Zet nog een anti-kleefpan op het vuur en bak hierin de spiegeleitjes. Kruid met peper en zout. Serveer de bonen met de worstjes, het spek, de groenten en het spiegeleitje. Ingrediënten 4 eieren 8 varkensworstjes 8 plakken gezouten spek 4 tomaten 1 bakje champignons 1 blik witte bonen (400 gr) 1 ui 2 teentje look 8 kerstomaat 1 el tomatenpuree 20 cl groentebouillon ½ theelepel oregano 1 el gehakte peterselie toast boter en olijfolie om in te bakken peper en zout ...
Recepten - Salade met prinsessenboontjes en Meesterlyck-ham
http://www.lekkervanbijons.be/recept/Salade_met_prinsessenboontjes_en_Meesterlyck-ham
... Bereidingswijze De dikke plak ham verdelen in kubusjes. De boontjes beetgaar koken in lichtgezouten water. Afgieten en laten schrikken onder een straal koud water. Goed laten uitlekken. De eieren koken, laten schrikken in koud water en pellen. De tomaten pellen, ontpitten ...
Kalfspicatta met Crème de Fagotin en asperges | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/kalfspicatta-met-creme-de-fagotin-en-asperges
... Bereiding Schil de asperges van boven naar beneden en snij 3 cm af van de onderkant van de asperges. Laat ze hierna 6 minuten koken in gezouten, kokend water. Laat ze hierna schrikken in koud water. Snij elk kalfslapje in 3 reepjes. Leg op elk stuk een sneetje Ardeense ...
Erwtensoep met muntschuim en kwarteleitje | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/erwtensoep-met-muntschuim-en-kwarteleitje
... Erwtensoep met muntschuim en kwarteleitje - Kook de erwten gedurende 6 minuten in kokend water en spoel ze onder koud water (of stoom ze eventjes). Snijd de ui, de aardappel en de prei in stukjes en stoof deze aan in een beetje boter. Bevochtig dit met het water en ...
Recepten - Kleurrijke tortilla
http://www.lekkervanbijons.be/recept/Kleurrijke_tortilla
... Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de bevroren broccoli in een ovenvaste schaal met 10 cl water en verwarm deze 5 minuten op vol vermogen in de magnetron en warm de blikgroenten op. Verwarm een braadpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en giet ...