Resultaten voor jonge duifjes recept
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/duif-clamart
... groene uiteinden van de pijpajuin fijn. Doe de duifjes en de erwtjes bij de saus. Werk af met een scheutje porto. Ingrediënten 4 jonge duifjes boter 1½ kg vastkokende aardappelen (Charlotte) 2 erwtjes in peul (type Clamart) 1 th lepel bicarbonaat 1 ajuin of sjalot 1 bussel pijpajuin 5 dl bruine fond peper en zout rode porto ...
https://koken.vtm.be/recept/sappig-gebakken-duifje-met-een-taartje-van-aardpeer-morieljes-en-natuursaus
... jes : enkele tijm : takje wortel : 1 sjalotten : 4 bouillon : 0.5 l morieltjes : 10 rode bieten : 2 pastinaak : 1 amandelen puree jonge duifjes : 4 Directions: 1. Bereiding van de duifjes Kleur de duifjes in een pan met boter. Stop, zodra hun buitenkant een mooi kleurtje heeft, de duifjes onder de grill van 220 °C. Laat de bovenkant 6 minuten en daarna ook de onderkant 6 minuten braden. Laat de duifjes nog 5 minuten in de warmeluchtoven tot ze goed gaar zijn. De gaarheid hangt af van u ...
Gebakken duif met spruitjes-sla | Hobbykok van Vlaanderen
https://koken.vtm.be/de-beste-hobbykok-van-vlaanderen/recept/gebakken-duif-met-spruitjes-sla
... ok snel te laten garen. Alles afgieten en laten uitlekken. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Rasp de rest van de groentjes (jonge venkel, sjalot en rauwe spruitjes) fijn met een mandoline en verzamel in een kom samen met de rucola. Op het laatst de sla marineren met peper, zout, olie, scheutje azijn en druppel balsamico. De filets op het karkas kruiden met peper en zout en aanbakken in bruine boter. Zorg ervoor dat ze mooi krokant worden aan de buitenkant door ze goed aan te drukken tijdens het bakken. Doordat de filets op het karkas aangebakken worden krijg je een mooiere smaak en drogen ze niet uit. Laat ze even rusten en snij de filets van het karkas. Zeef de ingekookte fond, voeg wat koude klontjes boter toe en mix op. Dit doet de jus mooi blinken. Dresseren. Snij de filets in fijne schelletjes en schik ze op het bord. Schik een handvol rauwe sla erbij en versier met de gekookte spruiten en ...
Duifje met porto, schorseneren in bechamelsaus en kroketjes | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/duifje-met-porto-schorseneren-in-bechamelsaus-en-kroketjes
... Duifje met porto, schorseneren in bechamelsaus en kroketjes - Brand de resterende pluimpjes van de duif af met een bunsenbrander. Pel en snij de ajuin fijn. Pel ook de look en plet. Hou opzij. Kruid de duifjes langs de binnen- en buitenkant met peper en zout. Kleur ...
Gebakken duif met erwtencrème, gebakken sla, krieltjes en Madeirasaus | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gebakken-duif-met-erwtencreme-gebakken-sla-krieltjes-en-madeirasaus
... Gebakken duif met erwtencrème, gebakken sla, krieltjes en Madeirasaus - Voor Filip Peeters is een duifje altijd goed. Sofie legt uit hoe je dit perfect bakt. Ze maakt het extra feestelijk met erwtenpuree, gebakken sla en krieltjes. Bovendien geeft ze je het recept ...
Recept voor Gebraden duifje met peultjes en erwtenschuim | Solo Open Kitchen
http://www.solo.be/nl/recepten/gebraden-duifje-met-peultjes-en-erwtenschuim/
... Menugang: Hoofdgerecht Bereidingstijd: 60 min Moeilijkheid: Hoge moeilijkheidsgraad Prijs: Gemiddelde kostprijs Ingrediënten - voor 4 personen 2 à 4 duifjes Toevoegen 1 handvol gare doperwten Toevoegen 100 g peultjes Toevoegen ...
Jonge sla met scampibrochette op de grill | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/jonge-sla-met-scampibrochette-op-de-grill
... p de grill. Maak een vinaigrette van het ei, de mosterd, azijn, olie en water en kruid met curry, zout en peper. Schik wat van de jonge sla op een bordje, leg er de gegrilde appel op, de scampibrochette en giet er de vinaigrette over. Ingrediënten 20 scampi's 1 zakje jonge sla 1 jonagold appel 1 el mosterd 3 el light room 3 el wijnazijn 3 el water Olie 1 el curry ...
Gebakken duifje met toastje van kippenlevers | VTM Koken
https://koken.vtm.be/masterchef/recept/gebakken-duifje-met-toastje-van-kippenlevers
... Gebakken duifje met toastje van kippenlevers - De duifjes kruiden met peper en zout en aankleuren in een pan met olijfolie en een klontje boter. Vervolgens voor 10 minuten in een oven schuiven van 200°C. Als de duif gaar is deze even laten rusten. Puree van erwtjes ...
Jonge sla met kruidenkaas en barbecuespek | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/jonge-sla-met-kruidenkaas-en-barbecuespek
... et de hand) wat van de vinaigrette onder, leg de rolletjes er rond en versier met wat gefrituurde bieslook. Ingrediënten 1 zakje jonge sla barbecuespek (dunne plakjes) pijnboompitten zachte kaas (geitenkaas of Philadelphia) 4 dl olie 1 dl sojaroom 4 el (witte wijn)azijn 6 el water 2 el mosterd 1 ei bieslook lookkruiden ...
Groentetorentje met jonge en oude Noord-Hollandse Gouda | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/groentetorentje-met-jonge-en-oude-noord-hollandse-gouda
... Groentetorentje met jonge en oude Noord-Hollandse Gouda - Snijd alle groenten in plakjes. De aubergine-, courgette- en paprikaplakjes voorbakken in een pan met wat olijfolie. kruid met peper en zout. Maak een torentje met alle groenteplakjes, ook met de tomaat en leg ...