Resultaten voor hot pepper from lombok

Flying pepper | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/flying-pepper

... Flying pepper - De paprika in de shaker doen en plaatstampen. De andere ingrediënten in de shaker en shaken maar. Twee keer zeven, opdat er geen paprika in het glas komt. Opdienen in een voorgekoeld cocktailglas. Ingrediënten ⅕ stukje gele paprika 2 cl citroensap ...

Indonesische spinaziesoep (sop bajem) - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/soep/spinaziesoep/indonesische-spinaziesoep-sop-bajem

... Indonesische spinaziesoep (sop bajem) 4 personen 0 min voorbereiden 45 min bereiden 0 min wachten waardering8.0obv 10 waarderingen VoorgerechtGevogelteIndonesisch Ingrediënten 1 rode lombok 1 eetlepel zonnebloemolie 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, fijngehakt ...

Black pepper beef met sesamrijst - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/black-pepper-beef-met-sesamrijst/

... Black pepper beef met sesamrijst Instructies Meng alle ingrediënten voor de marinade en giet dit over het vlees heen. Laat dit 15 minuten intrekken. Kook intussen de rijst gaar. Giet eventueel af, draai het vuur uit en laat met de deksel op de pan staan. Zet de wok ...

Tempura van ananas met een gelei van kiwi | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/tempura-van-ananas-met-een-gelei-van-kiwi

... Tempura van ananas met een gelei van kiwi - Alle ingrediënten voor het beslag ijskoud kort mengen met een vork. Ananas in blokjes snijden en in de bloem rollen. Onderdompelen in het ijskoud beslag en meteen frituren op 180° tot de blokjes goudbruin zijn. Laten ...

Carolines blog: Tahu telor

http://carolinebrouwer.blogspot.be/2010/06/tahu-telor.html

... Tahu telor Ingrediënten:- 1 pak tofu roerbakreepjes, pittig gekruid (AH) - 200 gram taugé- 1 teentje knoflook, uitgeperst- 1 rode lombok- 3 takjes selderij, fijngesneden- 4 eieren- zout- plantaardige olie- 3 eetlepels ketjap manis- gebakken uitjes Bereiden:1. De ...

De keuken van Johanna: Perkedel Oedang (gebakken visballetjes)

http://dekeukenvanjohanna.blogspot.be/2012/10/perkedel-oedang-gebakken-visballetjes.html

... r. De witte rijst is gaar, maar moet nog goed afkoelen. Een goede afgekoelde en droge korrel geeft het beste resultaat voor een schotel nasi goreng (gebakken rijst). Met de gebakken visballetjes heb ik vandaag weinig bemoeienis gehad. Mijn man heeft alle werkzaamheden op zich genomen tot en met het bakken van de balletjes. Ik heb alleen de balletjes met eigen handen gedraaid. En natuurlijk mocht ik één van de eerste gebakken visballetjes proeven. Heerlijk! Geserveerd met een Thaise Sweet Chilli saus is dit gerechtje op z’n allerlekkerst. Perkedel Oedang (Gebakken visballetje ...

De keuken van Johanna: Dadar djawa

http://dekeukenvanjohanna.blogspot.be/2011/03/dadar-djawa.html

... Dadar djawa Een ei hoort erbij. Zeker, deze mag niet ontbreken op een rijsttafel. Je kan eieren koken en met een boemboe bereiden tot een sambal goreng telor, maar je kan ook een omelet maken. Met wat pepers, ui en kruiden maak je eenvoudig en snel een heerlijk b ...

Abrikoos-tomaat chutney – apricot-tomato chutney (GF-DF-V)

http://boeddhamumglutenfree.blogspot.be/2015/09/abrikoos-tomaat-chutney-apricot-tomato.html

... Abrikoos-tomaat chutney – apricot-tomato chutney (GF-DF-V)Er zijn nog steeds abrikozen op de markt te koop; de laatste dit jaar uit het warme zuiden van Frankrijk.Op de valreep, ik vertrek dinsdag naar Catalunya, dit gemakkelijke recept: zoete, licht pittige chutney; ...

Roasted sunchokes and celeriac soup with kale and ginger - Geroosterde aardpeer-selderijknol soep met boerenkool en gember (GF-S

http://boeddhamumglutenfree.blogspot.com/2014/01/roasted-sunchokes-and-celeriac-soup.html

... Roasted sunchokes and celeriac soup with kale and ginger - Geroosterde aardpeer-selderijknol soep met boerenkool en gember (GF-SF-V-DF)A really grounding and warming winter vegetable soup!Winter is finally coming our way, which I regret deeply, but what can you d ...

Roasted cauliflower salad with warm lentils and harissa dressing(GF-DF-SF-V)

http://boeddhamumglutenfree.blogspot.com/2014/06/roasted-cauliflower-salad-with-warm.html

... f. Set aside. Make the dressingby mixing the raisins, a scoop (to your own taste) of harissa, 1 tbsp of lemon juice and 2 tbsp of hot water. Set aside and let marinate. Assemble the dish:When the vegetables are tender and a little charred, remove from the oven and into a large bowl. Add lentils and harissa dressing and add a royal handful of fresh coriander/cilantro. Mix well but gently.Maybe eat with a nice piece of glutenfree bread or just as it is, it is very tasty!Geroosterde bloemkoolsalade met warme linzen en harissa dressing Voor de geroosterde groenten heb je nodig:1 bloemkool, medium, in roosjes1 ui, in halve maantjes1 rode paprika, in grote stukken1-2 aubergines, in grove stukken Peper, zout Olijfolie Voor de linzen:½ kop (125ml) beluga linzen1 glas rode wijn1 kleine ui + 1 kruidnagel Water Voor de dressing:3 el rozijnen1 el harissa1 el citroensap3  el waterverse koriander Verwarm de oven voor op 200°C.Was en snijd alle groentes in grove stukken en leg ze op de bakplaat. Giet er 3-4 eetlepels olijfolie overheen en bestrooi met peper en zout. Meng alles goed door elkaar met je handen en bak de groentes in het midden van de oven ongeveer 30 minuten tot ze gaar en enigszins bruin zijn. Schep halverwege om.Ondertussen kook je de linzen en maak je de dressing.Was de linzen en doe ze in een pan, voeg de rode wijn toe, de ui met daarin gestoken kruidnagel en het laurierblad. Voeg zoveel water toe zodat er 2 cm boven de linzen staat. Breng aan de kook en laat zachtjes ongeveer 20 minuten koken, tot de linzen gaar zijn. Voeg pas wat zout toe in de laatste 5 minuten, als de linzen bijna gaar zijn.Giet het eventueel overgebleven water af, verwijder laurier en ui en zet de linzen even opzij.Voor de dressing meng je 3 eetlepels rozijnen met een flinke eetlepel harissa (naar smaak!!), 1 eetlepel citroensap en 2 eetlepels water. Zet ook opzij.Het gerecht samenstellen:Doe de groentes, als ze gaar en goudbruin zijn, in een grote schaal en voeg warme linzen, dressing en een flinke ...