Resultaten voor ham pekelen
Nat pekelen | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/nat-pekelen
... n uit het vocht en laat nog 8 dagen narusten. Snijd schijfjes en bak langs beide zijden mooi bruin in de pan. Serveer op een boterham met stroop. Ingrediënten 2 l water 2½ kg rauw spek 500 gr nitrietzout rozemarijn laurier tijm kruidnagel peper ...
Salade met radijs en panna cotta van kaas | VTM Koken
https://koken.vtm.be/groenten-en-vis-van-gio/recept/salade-met-radijs-en-panna-cotta-van-kaas
... Salade met radijs en panna cotta van kaas - Was de radijzen goed en snij dunne plakjes van de helft van de radijzen. De rest laat je pekelen door de basispekel te verwarmen en over de radijzen te gieten. Je kan de radijzen best een tweetal uren laten pekelen. Maak ...
Pickles zelf maken | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/pickles-zelf-maken
... Pickles zelf maken - Alle groenten in gelijke stukjes snijden en pekelen : hiervoor gaan we telkens een laagje groenten aanbrengen in een schaal, afwisselend met telkens een laagje zout. Dit alles onderzetten met koud water. Aluminiumfolie aanbrengen en 24 uur laten ...
Gepekelde fazant met cranberry-whiskysaus. recept - Allerhande | Albert Heijn België
https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R1186454/gepekelde-fazant-met-cranberry-whiskysaus
... Gepekelde fazant met cranberry-whiskysaus - Pekelen? Helemaal niet moeilijk! Het maakt deze fazant bovendien extra lekker. Begin ‘s ochtends al met het maken van de pekel (zoutbad). Snijd hiervoor de citroen in plakjes. Breng het water met het zout en de suiker ...
Kalfstartaar met oude kaas, dragon en olijfolie | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/kalfstartaar-met-oude-kaas-dragon-en-olijfolie
... Kalfstartaar met oude kaas, dragon en olijfolie - Snij de komkommer in minuscule blokjes, strooi er royaal zout over en laat een uurtje pekelen. Spoel daarna zorgvuldig. Ontvel en ontpit de tomaat en snij hem in blokjes. Snipper de dragon, en breek de kaas in kleine ...
Bagel met gerookte zalm salade » Kokerellen
https://www.kokerellen.be/bagel-met-gerookte-zalm-salade/
... n heb je een heerlijke en voedzame lunch op tafel staan. Ik vind een bagel een handig en snel alternatief voor een klassieke boterham. Je haalt ze uit de verpakking, roostert ze goudbruin en ze zijn de perfecte basis om je gezonde lunch op te bouwen. De bagels van New York Bakery Co hebben trouwens nutriscore A en worden zonder kunstmatige kleur- en voedingsstoffen gemaakt. Altijd fijn om te weten lijkt me. ;) Gerookte zalm salade in 1-2-3 Je eigen gerookte zalm salade maken hoeft totaal niet moeilijk te zijn. Ik gebruik een handvol ingrediënten, die je vast nog in de koelkast hebt liggen. Meestal heb ik nog restjes roomkaas in de koelkast, altijd nog een u ...
Nigella Lawson: moeiteloos gebraden varkensvlees - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/varkensvlees/nigella-lawson-moeiteloos-gebraden-varkensvlees
... Nigella Lawson: moeiteloos gebraden varkensvlees 8 personen 10 min voorbereiden 1:30 uur bereiden 24 uur wachten waardering8.2obv 14 waarderingen HoofdgerechtVleesOverige keukens Ingrediënten 1,6 kg ontbeende varkenslende 1 liter appelsap, liefst zelf geperst 100 ...
Crispy buikspek met een salade van primeurgroenten | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/crispy-buikspek-met-een-salade-van-primeurgroenten
... Crispy buikspek met een salade van primeurgroenten - Strooi het zout over het vlees en laat het 24 uur pekelen. Spoel het zout weg en laat het vlees gedurende 8 uur in een ovenschotel garen op 80°. Laat het vervolgens afkoelen en snij het in dikke plakken. Schil ...
Recept voor Gekonfijte kwartel met linzensalade en notenolie | Solo Open Kitchen
http://www.solo.be/nl/recepten/gekonfijte-kwartel-met-linzensalade-en-notenolie/
... Menugang: Hoofdgerecht Bereidingstijd: 45 min Moeilijkheid: Lage moeilijkheidsgraad Prijs: Lage kostprijs Ingrediënten - voor 4 personen 4 kwartelboutjes Toevoegen 4 el grof zout Toevoegen 1 blik eendenvet Toevoegen 4 el groene ...
Gekonfijte kabeljauw met paddenstoelen | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/gekonfijte-kabeljauw-met-paddenstoelen
... hilipepertjes halveren en zaadjes verwijderen en toevoegen samen met de fijngesnipperde look. Traag laten garen op 60°C : 1 uur Champignons : steeltje verwijderen en in 4 snijden. Pan goed heet laten worden, boter toevoegen, champignons, peper en zout, even laten aanstoven. Citroensap en fijngesnipperde peterselie toevoegen. Ingrediënten 4 stukken kabeljauw (120 à 150 gr) grof zeezout ¾ l druivepitolie 2 chilipeppertjes 12 blaadjes basilicum 12 blaadjes koriander 1 takje rozemarijn 2 knoflookteentjes 250 gr champignons klontje boter ½ bosje krulpeterselie sap van 1/2 citroen ...