Resultaten voor chiliflakes

Recept Geroosterde pompoensalade met kikkererwten – Salades & zo

http://www.saladesenzo.nl/733/geroosterde-pompoensalade-met-kikkererwten/

... osterde pompoensalade met kikkererwten1 flespompoen 75 ml olijfolie 1 el honing 1 tl gekneusd komijnzaad 2 tenen knoflook mespunt chiliflakes 1 blik kikkererwten (450 gr) 1 zakje rucolasalade 3 stengsels bleekselderij 200 gr zachte verse geitenkaas Verwarm de oven voor op 185 ...

Jeroen Meus - Pittige pasta met mosselen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pittige-pasta-met-mosselen

... jd in de keuken doorbracht, mag het vandaag wel eens vooruitgaan. Deze pasta met mosselen zet je in een mum van tijd op tafel. De chiliflakes zorgen voor de pit, de ansjovisfilets voor een zoute toets. - Was de mosselen grondig in koud water met een snuif zout. Laat uitl ...

Aziatische kip met honing, rijst en broccoli | VTM Koken

https://koken.vtm.be/sofie-in-de-keuken-van/recept/aziatische-kip-met-honing-rijst-en-broccoli

... rt op. Kruid met peper en zout. Neem een steelpannetje. Doe er de honing bij. Breng op smaak met sojasaus, appelazijn, sesamzaad, chiliflakes (naar smaak). Breng aan de kook en laat even pruttelen. Roer maizena los met koud water. Voeg toe aan de saus. Laat opkoeken, roer en dik in. Hou wat saus apart voor de kinderen. Voeg extra sojasaus, lente-ui-, koriander en chiliflakes toe aan de portie voor de volwassenen. Meng de kip onder de saus. Serveer met rijst, groenten en eventueel wat koriander. voor meer recepten ga naar VTMKoken.be ...

Jeroen Meus - Pizza salame - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pizza-salame

... de ansjovis fijn en stoof mee aan. Voeg er de tomatenpuree aan toe.Snijd de tomaten in grove stukken, strooi er wat grof zout en chiliflakes over en voeg ze toe. Voeg de overige kruiden toe. Laat de saus rustig inkoken onder een deksel.Duw de grove tomatensaus door de passe-vite en vang ze op in een kom. Laat de saus even afkoelen en kruid ze eventueel wat bij met extra chiliflakes en zout.Afwerken en serveren Laat de oven en de pizzasteen voorverwarmen tot 250°C.Snijd de Boulogneworst in fijne reepjes en de kerstomaten in twee. Spoel de rucola onder koud water en laat uitlekken.Verdeel een lepel tomatensaus over de bodem van de pizza. Strooi er redelijk wat gemalen mozzarella over, gevolgd door de fijngesneden Boulogneworst en de gehalveerde tomaten.Bak de pizza op een pizzasteen in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten.Brokkel de ricotta over de pizza en werk af met de rucola. ...

Jeroen Meus - Crying tiger steak met frisse komkommersalade - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/crying-tiger-steak-met-frisse-komkommersalade

... sse komkommersalade. - Laat een pan heet worden en rooster de rijst goudbruin in de pan. Laat even bakken en voeg op het einde de chiliflakes kort toe aan de rijst.Meng in een kommetje een eetlepel vissaus met een eetlepel oestersaus, een eetlepel palmsuiker en het sap van een halve limoen. Wrijf het vlees in met de marinade, kruid met wat peper en laat het even marineren.Breng een potje gezouten water aan de kook, kuis de boontjes en kook ze kort in het gezouten water. Spoel ze nadien onder koud wa ...

Jeroen Meus - Risotto met gamba's en courgette - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/risotto-met-gambas-en-courgette

... atenpuree toe en laat even meebakken. Voeg vervolgens een scheutje Ricard toe. Kruid met laurier, tijm en rozemarijn, een snuifje chiliflakes en een steranijsje.Blus het geheel met de witte wijn en een flinke scheut kokend water en breng alles aan de kook. Kook de garnalenfumet voor de helft in. Pel intussen de sjalotten en een teentje look. Snipper de sjalotten en de look fijn. Stoof aan in een brede pan met olijfolie. Verdeel de courgette in twee of drie stukken, zet elk stuk verticaal op je snijplank en snijd rondomrond dikke plakken van de courgette. Je houdt een rechthoekige staaf (de binnenkant van de courgette) over. Deze gebruiken we niet. Snijd de plakken courgette in brunoise en stoof mee aan. Voeg de risottorijst toe en laat de korrels even meestoven met de groenten. Zeef 4 dl van de garnalenbouillon af en giet hem bij de rijst en de groenten. Draai ...

Mijn Pop-uprestaurant 2016: overheerlijk ontbijtplankje van Caroline en Gillian | VTM Koken

https://koken.vtm.be/mijn-pop-uprestaurant/recept/mijn-pop-uprestaurant-2016-gezond-ontbijt-van-caroline-en-gillian

... amandelmelk. Meng die met de hazelnootpasta, de honing of agavesiroop, cacaopoeder, een mespunt zout en voor wie wil een mespunt chiliflakes. Voor de peren- en vijgenconfituur: snij de vijgen en peren in stukjes. Stoof ze aan en breng aan de kook met de kokosbloesemsuiker. Laat 4 à 5 minuten doorkoken en voeg op het laatste de geroosterde pijnboompitten toe. Giet in een steriele potjes. Sluit goed af. Draai even om en keer terug om. Voor de frambozen- en chiliconfituur: was de basilicum. Snij de frambozen in stukjes. Doe ze in een kookpot met de ...

Jeroen Meus - Bucatini met champignonragout - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/bucatini-met-champignonragout

... champignons door een stukje keukenpapier in een zeef bij de ragu en voeg de tomatenblokjes toe. Kruid de saus met peper, zout en chiliflakes.Kook de pasta in gezouten water zoals vermeld staat op de verpakking. Schep de pasta bij de ragu, en meng goed onder elkaar met een keukentang. Doe wat van de ragu met de pasta in een bord en werk af met de parmezaanschilfers. ...

Jeroen Meus - Ovenschotel met kip, zongedroogde tomaten en chorizo - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/ovenschotel-met-kip-zongedroogde-tomaten-en-chorizo

... kip en de chorizo mee in de pot. Laat even stoven en voeg de tomatenblokjes, witte wijn en een scheutje room toe. Kruid af met de chiliflakes en zout. Schep een lepel kookvocht van de pasta erbij, giet de pasta af en schep de pasta door de saus.Meng alles goed onder elkaar en schep het geheel in een ovenschaal. Strooi er de gemalen mozzarella over en schuif de ovenschotel onder de grill voor 10 minuten op 200 °C. ...

Jeroen Meus - Pasta met tomaat, saffraan en venkelworst - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pasta-met-tomaat-saffraan-en-venkelworst

...  Stoof de sjalotten aan en voeg er een geplet teentje look aan toe. Breng de sjalotten op smaak met de chiliflakes, de tijm en rozemarijn. Kook de gnocchi sardi zoals vermeld staat op de verpakking. Voeg de dopjes saffraan en ...