Resultaten voor chateau briand op de bb q

Château Bélingard 2007, Bergerac Blanc | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/chateau-belingard-2007-bergerac-blanc/

... Château Bélingard 2007, Bergerac Blanc Bij de hartige taart met vis en geitenkaas uit het Volkskrant Weekendmenu van vandaag een witte, frisse Bergerac. Vis, geitenkaas, crème fraîche, mosterd en dragon, en dat allemaal op een taartbodem, dat vraagt om een ...

Beeldschone witte Bordeaux: Château Couronneau | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/beeldschone-witte-bordeaux-chateau-couronneau/

... Beeldschone witte Bordeaux: Château Couronneau Soms heb ik dat, een enkele keer maar: dat ik ga fantasteren bij een wijn. En dan bedoel ik niet wegdromen naar aangename plaatsen, naar koele terrassen in dampend hete Italiaanse oorden, herbergen in vergeten herf ...

Château Auguste Bordeaux Rosé 2007 | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/chateau-auguste-bordeaux-rose-2007/

... Château Auguste Bordeaux Rosé 2007 Bij de Pilaf met spinazie en pijnboompitten uit het Volkskrant Weekendmenu een rosé, maar niet zomaar eentje: krachtig, vol, droog en nog biologisch op de koop toe. En waarom een rosé? Omdat het rosétijd is en het aardig ...

Sas Kookt!: Walnotenfestijn

http://saskookt.blogspot.be/2010/09/walnotenfestijn.html

... y Weldon" van Matti Baars en Janine Smits.Biefstuk met een notenjasje Voor 2 personen:2 filet mignons van 150-200 g (ik gebruikte chateau briand)2 tenen knoflookolijfolie1 eetlepel mosterd1/2 eetlepel verse rozemarijn, fijngehakt1/2 eetlepel verse salie, fijngehaktzout en peper125 g pecannoten, gehakt (ik gebruikte walnoten, maar had veel over)1 eetlepel boter Verwarm de oven voor op 200 graden.Doe de knoflooktenen met pel in een ovenschaaltje, doe er een geut olijfolie over en zet 20 minuten in de oven.Laat de look even afkoelen, haal ze uit hun pel en wrijf er de biefstukken mee in.Smeer de biefstukken in met mosterd en strooi er de gehakte kruiden, zout en peper op.Verwarm de oven opnieuw voor op 200 graden.Strooi de gehakte noten op een bord en de biefstukken erin zodat ze langs alle kanten met noten bedekt zijn.Verhit in een grote pan wat olijfolie en boter en bak de filets aan alle kanten bruin.Leg ze in een ovenvaste schaal en zet ze 5 minuten in de oven.Serveer met aardappelen en groenten naar keuze, ik serveerde er broccolipuree bij. Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Labels: desserten en zoet gebak, vlees ...

Château Guilhem Rosé 2009 | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/chateau-guilhem-rose-2009/

... Château Guilhem Rosé 2009 Alles is vroeg dit jaar, de aardbeien, de asperges. Dus uw eerste rosémoment is vast ook al geweest. Niet? Nog geen rosé gehad? Nou, gaan we dat inhalen. Ook in rosé kun je kiezen. Voordeliger rosés vallen in twee categorieën: ...

Tarbot met asperges en witte wijnsaus | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/tarbot-met-asperges-en-witte-wijnsaus

... e groene asperges. Spoel ze en stoom gaar. Zorg dat ze nog wat beet hebben.  Schil de aardappelen en snij eventueel in “pommes chateau”.* Stoom ze gaar. *Pommes chateau zijn aardappelen in een “tonvorm” met acht zijden gesneden.  Hak de peterselie fijn. Zeef de saus.  Borstel wat boter op de asperges. Bestrooi met zout. Wrijf ook wat boter op de aardappelen en werk af met de peterselie.  Dresseer het bord en serveer. Werk af met garnalen. Ingrediënten 1 bot groene asperges 1 bot witte asperges 1 klontje boter zout 600 g aardappelen ½ bot peterselie voor de saus 1 sjalot 200 ml witte wijn 200 ml visbouillon 1 takje tijm 1 blaadje laurier voor de vis 4 moten tarbot peper zout 1 citroen 1 tomaat 4 takjes dragon 200 ml visbouillon 1 scheut witte wijn 1 scheut olijfolie ...

Slurp! onbekommerde wijn van Ilja Gort | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/slurp-onbekommerde-wijn-van-ilja-gort/

... Slurp! onbekommerde wijn van Ilja Gort Als ik zeg dat het een opmerkelijke figuur is, hou ik me nog in. Wijnboer, reclamecomponist en mediaman Ilja Gort doet mij steeds weer denken aan iemand uit Kuifje en de Blauwe Lotus. Die snor, hè. Sommige collega-wijnschrijvers ...

Volle rode biefstukwijn uit de Corbières | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/volle-rode-biefstukwijn-uit-de-corbieres/

... Volle rode biefstukwijn uit de Corbières Vandaag in het Volkskrant Magazine mijn uitleg over het bakken van de lekkerste biefstuk. Biefstuk is ideaal wijneten. Rodewijneten. Biefstuk maakt wijnen lekkerder en dat genoegen is nog eens wederzijds ook. Grofweg kun ...

Kasteelaardappelen | VTM Koken

https://koken.vtm.be/groenten-en-vis-van-gio/recept/kasteelaardappelen

... Kasteelaardappelen - Was de aardappelen goed met lauwwarm water en snij ze de vorm van een tonnetje, de keukenterm is pommes chateau of kasteelaardappel. Kook de aardappelen gaar in groentebouillon en citroenverbena. Serveer de aardappelen als ze gaar zijn of koel ze ...

Kalfsniertjes Baugé | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/kalfsniertjes-bauge

... Kalfsniertjes Baugé - Snij de aardappelen in pommes château, kook gaar in gezouten water en giet af. Bak in het vet van de niertjes en kruid met fleur de sel. Kuis de niertjes, kruid met peper en zout en laat aankleuren in het vet ervan. Eens gekleurd, hou je ze warm ...