Resultaten voor augurken inmaken jeroen meeus

Groente van het moment: Zoetzure augurken | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/zoetzure-augurken

... Groente van het moment: Zoetzure augurken - Vul je kookpot met water. 1 l water voor 1 kg augurken. Doe in het water 75 gr zout. Laat het water koken, en giet het kokend water over de augurken. Laat de augurken een nacht in het water rusten. Neem 2 dl wittewijnazijn, 1,5 ...

Sas Kookt!: Ingemaakte augurken

http://saskookt.blogspot.be/2011/08/ingemaakte-augurken.html

... Ingemaakte augurken Na het lekkere resultaat van de ingemaakte zilveruitjes vorig jaar, wilde ik het dit jaar eens met augurken proberen. Het recept vond ik in de Foodies van juli 2011, maar ik liet wel een paar dingen weg die ik niet in huis had. Het resultaat is heerlijk ...

Opgelegde groenten in het zuur: wortel, augurken, radijzen en bloemkool | De Keuken van Sofie

https://koken.vtm.be/sofie-in-de-keuken-van/recept/opgelegde-groenten-in-het-zuur-wortel-augurken-radijzen-en-bloemkool

... Opgelegde groenten in het zuur: wortel, augurken, radijzen en bloemkool - Sofie komt elke week koken bij een vriend thuis. Deze keer is ze te gast bij Sam De Bruyn. Sam is grote fan van bokalen. Sofie leert hem hoe hij zelf groenten moet opleggen en inmaken.  Maak de ...

Koffiemarkt België

Zelf gepelde tomaten inmaken | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/zelf-gepelde-tomaten-inmaken

... Zelf gepelde tomaten inmaken - Was de tomaten en ontkroon ze. Breng een grote pot met water aan de kook. Dompel elke tomaat een halve minuut onder in het kokende water en laat ze daarna onder koud water schrikken zodat je ze gemakkelijk kan ontvellen. Steriliseer de i ...

Hamsalade | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/hamsalade

... Hamsalade - Snijd de ham, augurken, zilveruitjes, peterselie en het ei fijn. Meng alles goed met de mayonaise en kruid af met een beetje peper en zout en serveer met een boterham. Ingrediënten 400 gr ham 4 el augurken 4 el zilveruitjes op azijn 1 hardgekookt ei 2 el ...

Jeroen Meus - Parelhoen ‘crosse & blackwell’ met gegrilde aardappel en augurk - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/parelhoen-crosse-blackwell-met-gegrilde-aardappel-en-augurk

... de pickles in de pan. Laat wat inkoken. Voeg er de room aan toe en kruid met peper en zout. Houd warm op een laag vuur. Spoel de augurken. Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden. Haal de parelhoen uit de oven. Draai de filets om en laat ze even rusten. Snijd de aardappelen in plakjes. Besprenkel ze met olijfolie en kruid met peper en zout. Grill de aardappelen in de hete grillpan. Laat een tweede grillpan heet worden. Sprenkel wat olijfolie over de augurken en kruid met peper en zout. Grill de augurken in de tweede grillpan. Spoel de waterkers en breng op smaak met een likje appelazijn, wat olijfolie, peper en zout. Roer een klontje boter door de saus. Serveer de parelhoen met Crosse & Blackwell-saus, gegrilde aardappelen, gegrilde augurken en waterkers. ...

Jeroen Meus - Voetbalburgers - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/voetbalburgers

... met enkele druppels tabasco en Worcestershiresaus. Breng op smaak met mierikswortelpuree, selderijzout en paprikapoeder.Snijd de augurken en zilveruitjes heel fijn. Rits de dragon van de takjes en snipper de blaadjes.Meng de augurken, zilveruitjes en dragon door de saus.De hamburgers Vorm niet te grote hamburgers van het gehakt. Bak ze op de barbecue (of in de pan).Verdeel de sla in blaadjes en spoel. Snijd de tomaten in plakken.Snijd de broodjes open en rooster ze kort op de barbecue.Beleg de broodjes met een hamburger, een plakje kaas (cheddar, cantal of andere pittige kaas), sla, tomaat en saus. ...

Russische salade | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/russische-salade

... j in stukjes en besprenkel met citroensap. Schil de aardappelen en snij in stukken.  Schil de wortelen, snij in stukjes. Snij de augurken overlangs en daarna in stukjes. Breng water aan de kook, voeg aardappelen en wortel toe en kook ze 7 minuten. Voeg de erwten toe en kook 3 minuten.  Laat het geheel enk ...

Jeroen Meus - Thaise komkommersoep - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/thaise-komkommersoep

... Thaise komkommersoep - Jeroens groentetuin was dit jaar geen onverdeeld succes. De komkommers en augurken daarentegen deden het wel goed. Ideaal om te verwerken in een fluweelzacht soepje met een oosterse toets. - 0. Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook. ...

Jeroen Meus - Soljanka - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/soljanka

... Leg de tijm en laurier in de soepketel. Zet een deksel op de ketel en laat minstens 1,5 uur garen op een matig vuur. 7. Snijd de augurken fijn. 8. Snijd een halve citroen in plakjes.  9. Snipper de peterselie. 10. Pers de rest van de citroenen. Doe het citroensap en de gesnipperde augurken bij de soep. 11. Serveer de soep met een plakje citroen, gesnipperde peterselie en een lepel zure room. ...