Resultaten voor alle recepten van jeroen meus vorige week taart met peer enflan

Jeroen Meus - Frangipanetaart met peer, pecannoten en speculaasijs - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/frangipanetaart-met-peer-pecannoten-en-speculaasijs

... Frangipanetaart met peer, pecannoten en speculaasijs - Verras je geliefde eens met een fantastische frangipanetaart met peren en een vleugje Poire Williams. - Frangipanetaart met peer, pecannoten en speculaasijs Verwarm de oven voor tot 175 °C.Schil de peren, verwijder ...

Jeroen Meus - Gember-chocoladetaart met peer - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gember-chocoladetaart-met-peer

... nde smaak van gember en peer. - Peren Meng de suiker met het water en breng het geheel aan de kook. Laat het water even koken tot alle suiker is opgelost.Voeg er wat citroensap aan toe. Schil de gember, snij hem in reepjes en voeg hem toe aan het suikerwater. Laat de gember een 5-tal minuten konfijten.Schil de peren, verwijder het ...

Jeroen Meus - Stoofpot van kalkoen met peer en roquefort, kroketten en witloofsla - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/stoofpot-van-kalkoen-met-peer-en-roquefort-kroketten-en-witloofsla

... Stoofpot van kalkoen met peer en roquefort, kroketten en witloofsla - Zondagse kost kan eigenlijk op eender welke dag van de week, als het maar lekker is! En dat is ook deze stoofpot met kalkoen, peer en roquefort zonder enige twijfel. Serveer er een fris slaatje met ...

Jeroen Meus - Shakespear milkshake met peer en yoghurtijs - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/shakespear-milkshake-met-peer-en-yoghurtijs

... peren in grove stukken en doe ze in de blender. Voeg de amandelmelk, het limoensap, het yoghurtijs en de gembersiroop toe en mix alles tot een romige shake.Doe de room, de bloemsuiker en het kardemompoeder in een kom en klop alles tot een luchtige slagroom. Doe de slagroom in een spuitzak.Doe wat blokjes peer in een glas en giet de milkshake erover. Spuit er een toef kardemomslagroom op en werk af met wat gekarameliseerde amandelschilfers. Smakelijk! ...

Jeroen Meus - Pasta alle vongole - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pasta-alle-vongole

... Pasta alle vongole - Een onvervalste pasta alle vongole maak je à la minute klaar. In geen tijd staat er een geurige pot genot op de tafel. Gebruik wel verse venusschelpjes! - 0. Zet een ruime pot water op het vuur, om straks de pasta te koken. 1. Snipper de sjalotten ...

Jeroen Meus - Tapiocapudding met peer en speculaas - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tapiocapudding-met-peer-en-speculaas

... tenvrij ingrediënt, gemaakt van de cassavewortel of maniokwortel. Jeroens grootmoeder gebruikte tapioca vaak als bindmiddel voor allerlei soepen. In dit recept maakt jeroen er een smeuïge pap van, met blokjes peer en krokante speculaas. - Verwarm de tapioca met de melk en de suiker in een steelpannetje op een zacht vuur.Scheid de eier ...

Jeroen Meus - Crème brûlée-taart met abrikozen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/creme-brulee-taart-met-abrikozen

... engschaal. Breek de eieren en scheid de eigelen van het eiwit.Klop de dooiers los met de garde en voeg er de suiker aan toe. Meng alles zorgvuldig, maar let erop dat je het mengsel niet bleek en schuimig klopt.Giet een deel van de warme room al roerend bij het mengsel van eigeel en suiker. Giet deze crème vervolgens terug in de kookpot met de resterende room op het vuur.Voeg op het kookpunt de gelatineblaadjes toe. Roer goed verder.Haal de taartbodem uit de oven en verwijder het bakpapier en de blindbakvulling.Smeer een dikke laag abrikozenconfituur over de voorgebakken taartbodem.Giet er de vanillecrème over. Laat de taart minstens 2 uur opstijven in de koelkast.Meng de kristalsuiker met de bruine suiker in de blender.Haal de taart uit de vorm en strooi er het suikermengsel over. Karamelliseer met een bunsenbrander. ...

Jeroen Meus - Koekjes voor De Warmste Week - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/koekjes-voor-de-warmste-week

... n beide koekjes een laagje speculaaspasta aan de onderkant. Plak ze tegen het andere koekje en duw samen. Werk op dezelfde manier alle andere koekjes af.De koekjes met chocolade Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit.Besmeer het deeg aan de bovenkant met een laagje chocopasta. Rol het deeg daarna op zoals een pannenkoek.Gebruik een beetje water als lijm om het laatste randje ‘toe te plakken’.Verpak de rol deeg in een vel vershoudfolie en laat opnieuw opstijven in de koelkast.Snijd 1 cm dikke schijfjes van de rol koekjesdeeg en leg ze op een bakplaat. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 13 à 14 minuten tot ze goudbruin zien. Laat de koekjes nadien afkoelen op een roostertje zodat ze mooi krokant kunnen worden.Verpak de afgekoelde koekjes in een papieren zakje om te verkopen of smul ze zelf op. Smakelijk! ...

Jeroen Meus - Mokkapudding met peer en boterwafeltjes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mokkapudding-met-peer-en-boterwafeltjes

... ooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze tot ruban. Voeg de suiker er lepel per lepel aan toe, nooit meteen alles van in het begin. Laat even draaien. Voeg het puddingpoeder toe aan de ruban en laat de machine nog even draaien.Giet een deel van de melk op de ruban, laat de machine nog even draaien en giet de ruban vervolgens alles bij de rest van de melk. Haal de vanillepeul eruit en zet de steelpan weer op het vuur en blijf kloppen tot je een mooie gebonden pudding hebt. De dooiers garen op het vuur, maar het mag nooit koken want dan zal de pudding schiften.Stort de pudding in een schaal, dek hem af met vershoudfolie en laat hem afkoelen in de koe ...

Jeroen Meus - Taart met chocoladeganache en praliné, bresiliennenootjes en mokka-ijs - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/taart-met-chocoladeganache-en-praline-bresiliennenootjes-en-mokka-ijs

... taart met chocoladeganache en praliné, bresiliennenootjes en mokka-ijs - Voor alle chocoladeliefhebbers onder ons maakt jeroen een fantastische taart met chocolade, chocolade en nog meer chocolade. En ook een beetje nootjes! Dit is genieten van de eerst tot ...