Resultaten voor aardappelbereiding
Jeroen Meus - Gepocheerde rogvleugel en geplette aardappel met selder - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gepocheerde-rogvleugel-en-geplette-aardappel-met-selder
... epocheerde rogvleugel en geplette aardappel met selder - Aardappelen en vis gaan goed samen, maar Jeroen doet extra moeite om een aardappelbereiding te maken die de smaak en de kwaliteit van de zeebewoner alleen maar eer aan doet. De ‘minerale’ smaak van selder doet ...
Jeroen Meus - Aardappelpannenkoeken - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/aardappelpannenkoeken
... Aardappelpannenkoeken - Deze aardappelpannenkoeken zijn een aardappelbereiding waar de Zweden dol op zijn. 'Raggmunk' is de Zweedse naam en een traditioneel Skandinavisch recept voor aardappel-pannenkoekjes.Jeroen maakte deze aardappelpannenkoeken bij eendenborst met honingsaus. ...
Jeroen Meus - Gratin dauphinois - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gratin-dauphinois
... chijfjes tot ze onderstaan. 7. Strooi ten slotte een laag gemalen kaas over de bereiding. 8. Plaats de schaal in de oven. Laat de aardappelbereiding zo’n 30 minuten garen, tot er een goudbruin kaaskorstje op ligt. Elke oven is anders, dus controleer de gaarheid: prik daarvoor met een mesje in de schijfjes aardappel. 9. Serveer de gratin uit de oven. ...
Jeroen Meus - Balletjes met krieken & balletjes in tomatensaus - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/balletjes-met-krieken-balletjes-in-tomatensaus
... ze nog even opwarmen. 26. Serveer de balletjes met krieken met vers bruin brood besmeerd met een beetje boter. (Of kies voor een aardappelbereiding naar keuze.) 27. 28. Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met een snuif zout. 29. Stamp ze fijn en voeg een klont boter toe, een ei en een scheutje melk. Roer tot je een smeuïge puree krijgt. 30. Proef en kruid de aardappelbereiding met zout en eventueel wat vers geraspte nootmuskaat. 31. Serveer de balletjes in tomatensaus met een schep verse puree. ...
Jeroen Meus - Aardappel-cupcakes - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/aardappel-cupcakes
... . 13. Bak de cakes gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven (170°C). Serveer ze als aardappelsnack, of als een originele aardappelbereiding bij een hoofdgerecht. ...
Ovenschotel met zalm, zoete aardappel en feta » Kokerellen snel en gezond!
https://www.kokerellen.be/ovenschotel-met-zalm/
... . Ben je niet voor zoete aardappel? Gebruik dan gewone aardappel schijfjes of skip ze in deze ovenschotel en serveer je favoriete aardappelbereiding on the side. Qua smaakmakers gebruik ik in dit recept enkel olijfolie en wat verse tijm die ik mee laat garen in de oven. Doordat we de tomaatjes grillen, verliezen ze een deel van hun sap. Samen met de olijfolie, het vocht van de zalm en spinazie vormt dat een een heerlijke marinade. Snij je zoete aardappels in dit recept niet te dik want anders kan het zijn dat je ovenschotel wat langer moet garen. Wanneer ik de spinazie, zalm en tomaatjes toe voeg test ik de aardappelschijfjes. Die zouden dan al beetgaar moeten zijn. De overige 15 minuten wordt de zalm ook gaar, maar niet té en de tomaatjes heerlijk zacht en zoet en de feta krijgt een krokant korstje. ...
Jeroen Meus - Zeewolf met venkel, mosselen en pommes duchesse - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zeewolf-met-venkel-mosselen-en-pommes-duchesse
... n droge puree met alleen maar eierdooier. De eierdooier zorgt ervoor dat de torentjes mooi kleuren in de oven. Het is de perfecte aardappelbereiding bij een stevige ovenschotel met zeewolf, mosselen en flink wat garnituur. - Kook de aardappelen gaar in gezouten water.Smelt een klont boter in een grote kookpot (cocotte).Pel en snipper de uien. Stoof ze in de boter.Kneus en pel de knofloo ...
Jeroen Meus - Gestoomde zeewolf met geplette aardappel en groenten - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gestoomde-zeewolf-met-geplette-aardappel-en-groenten
... d voldoende stukjes! Lepel er de zure room bij, roer en schep er de veldsla doorheen. Voeg een scheutje citroensap toe en meng de aardappelbereiding grondig. 12. Proef en kruid de geplette aardappelen met een beetje zout. 13. Snij de kerstomaten in kwartjes en leg ze in de warme vinaigrette met sjalot. (Geef ze enkel wat warmte.) 14. Schep op ieders bord een portie geplette aardappel met veldsla, leg er gestoomde zeewolf bovenop en lepel er warme vinaigrette met sjalot en tomaatjes over. ...
Jeroen Meus - Gratin met wijting en spinazie - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gratin-met-wijting-en-spinazie
... n de spinazie tot alles onderstaat.Strooi ten slotte een laag gemalen kaas over de bereiding.Plaats de schaal in de oven. Laat de aardappelbereiding zo’n 40 à 50 minuten garen, tot er een goudbruin kaaskorstje op ligt. Elke oven is anders, dus controleer de gaarheid: prik daarvoor met een mesje in de schijfjes aardappel.Serveer de gratin met wijting en spinazie uit de oven. ...
Jeroen Meus - Goudbrasem met kerstomaat, basilicum en fijne puree - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/goudbrasem-met-kerstomaat-basilicum-en-fijne-puree
... er de warme melk met boter en lijfolie doorheen de puree. 16. Scheid de eieren en doe de dooiers in de pot met puree. Ze maken de aardappelbereiding rijker en bovendien aantrekkelijker van kleur. Roer meteen. 17. Schep de goudbrasem(s) in z’n geheel op een ruime serveerschotel. 18. Schik er de zachte sjalotsliertjes en de gebakken tomaatjes rond. Druppel er nog een beetje (fijne) olijfolie over. 19. Snijd enkele blaadjes basilicum in fijne sliertjes. Strooi het smakelijk groen over de vis. 20. Verdeel het fijne malse doradevlees aan tafel. Serveer er de puree bij. ...