Resultaten voor saus patatas bravas

Patatas bravas met look, chorizo en rozemarijn | VTM Koken

https://koken.vtm.be/piet-speelt-met-vuur/recept/papas-bravas-met-look-chorizo-en-rozemarijn

... patatas bravas met look, chorizo en rozemarijn - Grill of bak de aardappelen in stukken met de pel eraan. Voeg de rozemarijn, gehakte look erbij Snijd de chorizo in julienne en voeg erbij Ingrediënten 20 schijfjes chorizo 2 teentjes look 4 takjes rozemarijn olijfolie ...

Patatas Bravas | VTM Koken

https://koken.vtm.be/piet-speelt-met-vuur/recept/patatas-bravas

... avas - Aardappelen in de schil koken en deze op de bbq krokant grillen. Deze vervolgens in een grote kom scheppen. Voor de tomatensaus: de passata koken met cayennepeper en Italian Mix. Doe hierbij de balsamicoazijn en geplette look. Deze saus voor het serveren over de aardap ...

Patatas bravas

https://www.prinsessenboontjes.be/post/patatas-bravas

... e versie voor deze patatas bravas. Genieten doe je sowieso.Naar nog meer hapjes Ingrediënten:Bereidingswijze:Maak lekkere tomatensaus. Deze tomatensaus is er perfect bij. Zie tip. Je hebt 150 ml nodig. Of kies de snelle versie, die is ook super lekker, zie tip.Was 500 g krielaardappeltjes. En dep ze droog.Snij ze in blokjes. Doe de blokjes in een schaal en meng er 1 eetlepel lekker zout onder en 3 eetlepels lekkere olijfolie. Meng goed.Bak de aardappeltjes 17 minuten in de airfryer op 200°C. S ...

Patatas bravas - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/patatas-bravas/

... eze als tapa dan ook erg vaak gegeten! Deze knapperige, vaak gefrituurde aardappelpartjes gaan altijd gepaard met de bijbehorende saus, de salsa brava. De saus kenmerkt zich vooral door zijn pit, want dit is echt een pittige saus. De knapperige aardappelen en de pittige tomaten saus gaan perfect samen! patatas bravas bij de tapas Hoe dan ook, als je een tapasm ...

Jeroen Meus - Gevulde paprika's met patatas bravas - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gevulde-paprikas-met-patatas-bravas

... a's met patatas bravas - Fan van de Spaanse keuken? Deze heerlijk gevulde pepers met patatas bravas serveer je met pikante tomatensaus en klassieke lookmayonaise. - 0. Pel en snipper de sjalot. 1. Snijd de tomaten en de chilipepers in stukken. 2. Fruit de sjalot in een scheut ol ...

Patatas bravas - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/meer-groepen/tapas/patatas-bravas

... aans Ingrediënten 500 g bloemige aardappelen olijfolie 2 teentjes knoflook, gekneusd 500 g tomaten, in stukjes 1 eetlepel tomatensaus (passata) 1 eetlepel fijne suiker ½ theelepel sherryazijn Tabasco Bereiden Was de aardappelen goed, maar schil ze niet. Doe ze in een pan en zet ze onder water. Voeg 1 eetlepel grof zout toe en kook de aardappelen 25 minuten. Prik met de punt van een m ...

Gebakken sardines met patatas bravas | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gebakken-sardines-met-patatas-bravas

... n laag vuurtje. Roer af en toe in de pot. Leg de aardappelen in een schaal. Laat even afkoelen.  Snij ze in blokjes.   Laat de saus nog even verder inkoken zonder deksel. Kruid de sardientjes met peper en zout. Haal door de bloem.  Maak mayonaise (link). Doe in een spuitzak. Bak de sardientjes in een pan met flink wat olie. Tip: ongeveer anderhalve minuut aan elke kant. Frituur de aardappelen aan 175 graden. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met fleur de sel. Snij een citroen in partjes.  Leg de sardine en de aardappelen op een bord, lepel er de saus over. Werk af met wat sla, een partje citroen en mayonaise. Ingrediënten 16 sardines 800 g aardappelen een paar eetlepels bloem peper zout 1 flinke scheut arachideolie ...

Tapas | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/tapas

... jn en suiker, kruid met een snuifje zout. Roer regelmatig om. Doe er de gepelde tomaten bij en laat alles garen. Mix tenslotte de saus met een staafmixer en serveer over de aardappelen. Tip: als je niet van pikant houdt, gebruik je best wat minder cayennepoeder. Voor de gevulde dadels met geitenkaas:Verwijder de pitten uit de dadels en vervang deze door een stukje geitenkaas.Rol de gevulde dadels in de sneetjes spek en doorprik ze met een tandenstoker.Leg de dadels in een ovenschotel en kruid met peper. Deze mogen nu mee in de oven naast de patatas bravas. Voor de pan con ajo y tomate:Snij de ciabatta zodat de sneden in de broodrooster passen en toast ze.Wrijf het geroosterd brood in met de look en tomaat, beleg met 2 blaadjes ...

Patatas bravas | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/patatas-bravas/

... (zeef de olie en bewaar hem voor andere bereidingen). Leg de aardappeltjes op een schaal, meng er zout door en overgiet met de saus. Karbonaden van varken of lam lijken me er lekker bij. patatas bravas Bijgerecht voor 4 personen: veel olijfolie 2 uien, fi ...

Jeroen Meus - Gegrilde inktvis met patatas bravas en crème van paprika - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gegrilde-inktvis-met-patatas-bravas-en-creme-van-paprika

... Gegrilde inktvis met patatas bravas en crème van paprika - Dit gerecht ziet er behoorlijk chique uit: lauwe aardappeltjes met kruiden en verse inktvis die we krokant bakken. Daar komt een paprikacrème en wat groen bij. Laat de zomer al maar komen! - Kook de aardappelen ...