Resultaten voor griesmeel

Vouwpannenkoeken of m'semen | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/vouwpannenkoeken-msemen

... Vouwpannenkoeken of m'semen - Meng de bloem met het griesmeel in een grote schaal en doe er het zout bij. Doe er beetje bij beetje het water bij en kneed goed door tot een soepel deeg. Vorm balletjes van het deeg met een diameter van 6 centimeter en bestrijk de balletjes ...

Carolines blog: Fistikli Revani (griesmeel pistache-cake)

http://carolinebrouwer.blogspot.be/2010/06/fistikli-revani-griesmeel-pistachecake.html

... Fistikli Revani (griesmeel pistache-cake) Ingrediënten:- ½ cup ongezouten pistachenootjes, gepeld- 3/4 cup griesmeel- ½ cup cakemeel- 6 eieren- 1 eetlepel geraspte citroenschil en sinaasappelschil- ½ cup suiker Voor de siroop:- 1 ½ cup suiker- 2 ½ cup water- va ...

Couscous salade - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/couscous/couscous-salade/couscous-salade

... ereiden 0 min wachten waardering7.6obv 7 waarderingen BijgerechtVegetarischMediterraan Ingrediënten 4 onbespoten citroenen 200 g griesmeel van harde tarwe, fijne korrels 100 ml olijfolie 3 tomaten ½ onbespoten komkommer 40 g gladde peterselie 20 g verse munt 40 g rozijnen ½ theelepel peper 3 lente-uitjes, gehalveerd en in ...

Griesmeelpudding met bessensaus | VTM Koken

https://koken.vtm.be/lets-get-fit/recept/griesmeelpudding-met-bessensaus

... Griesmeelpudding met bessensaus - Laat de gelatine in een beetje koud water weken. Breng de melk aan de kook en roer het griesmeel er doorheen. Laat 5 minuten koken terwijl u blijft roeren. Neem de pan van het vuur, roer de uitgeknepen gelatine, het eigeel en het vanille- ...

Verrukkelijk maïsgebak | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/verrukkelijk-maisgebak

... Verrukkelijk maïsgebak - Meng de Alpro Drink Nature, de verse gist, het zout en het maïsmeel of griesmeel goed door elkaar en laat dit 1 uur rusten. Meng de 2 eigelen, de suiker, de Alpro Cuisine en de fijngeraspte citroenschil door elkaar en giet alles bij het meelmengsel. ...

Hobbykok Pluis: Appeltaart

http://hobbykokpluis.blogspot.be/2012/09/appeltaart.html

... 200 g witte basterdsuiker 175 g ijskoude boter , in blokjes 1 ei (losgeklopt) 4 Braeburn appels 3 Granny Smith appels 3 eetlepels griesmeel (pak a 500 g) 1 theelepel koek- en speculaaskruiden 100 g rozijnen 2 sneetjes witbrood Materialen: plasticfolie springvorm (doorsnede 24 cm) Voorbereiden: In keukenmachine b ...

Jeroen Meus - Verse pasta - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/verse-pasta

... Verse pasta - Zelf pasta maken is een eitje. Het enige wat je nodig hebt? Nog meer eieren, griesmeel, bloem en wat water. - Verse pasta maken Weeg het griesmeel zorgvuldig af en doe het in de mengkom van de keukenmachine. Gebruik het hulpstuk voor deeg.Plaats de kom in ...

Duizendgatenpannenkoeken | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/duizendgatenpannenkoeken

... Duizendgatenpannenkoeken - Mix het griesmeel met de gist, de griessuiker, het zout, het bakpoeder en het water met een staafmixer. (Probeer het beslag niet te kloppen of roeren, maar gebruik een staafmixer. Een shaker kan eventueel ook.) Doe het beslag in een plastic kom ...

Jeroen Meus - Filodeeg met ricotta, citroen en griesmeel - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/filodeeg-met-ricotta-citroen-en-griesmeel

... Filodeeg met ricotta, citroen en griesmeel - Jeroen verrast met een origineel dessert in de vorm van een knapperig filodeegkussentje gevuld met citroen, ricotta en semolina, beter gekend als griesmeel. Als klap op de vuurpijl serveert hij er een warme chocoladesaus bij. ...

Recepten - Taartje van couscous en peulvruchten met konijnenbout

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Taartje_van_couscous_en_peulvruchten_met_konijnenbout

... rtje Versnipper de ui, de wortel, de prei en de knoflook in gelijke stukjes. Bak de snippers 5 minuten aan in olijfolie. Giet de griesmeel erbij en bevochtig met 2,5 dl water. Roer door elkaar en zet de pot met deksel in een oven van 180°C gedurende een 5-tal minuten. Kijk toe dat het griesmeel niet gaat kleven. Roer, als dat het geval zou zijn, er met een vork door. Vermeng de couscous met de gekookte peulvruchten, wat snippers van het pepertje en een klontje boter. Vul hiermee een beboterde tulbandvorm (of kleine potjes), duw goed aan en laat rusten tot de ragou ...