Resultaten voor eiwit opkloppen tot merengue met bamix

Merengue | Start to Cook

https://koken.vtm.be/start-cook/recept/merengue

... merengue - Scheid het eigeel van het eiwit. Zorg dat er geen eigeel in je eiwit zit anders zal dit nooit mooi opstijven. Klop het eiwit op en voeg lepel per lepel de bloemsuiker toe. Klop ongeveer 5 min tot dat de massa goed stijf is. Doe het mengsel in een spuitzak. ...

Ile flottante | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/ile-flottante

... Ile flottante - Klop de eiwitten krachtig met de suiker op tot een superstevig geheel. Werk altijd in een propere kom als je eiwitten klopt. Door vettigheid in je kom krijgt je het eiwit nooit luchtig opgeklopt. Door het kloppen smelt de suiker in het eiwit en zet hij ...

Citrususcrème met rode vruchten en vanilleolie | Hobbykok van Vlaanderen

https://koken.vtm.be/de-beste-hobbykok-van-vlaanderen/recept/citrususcreme-met-rode-vruchten-en-vanilleolie

... l een flink handvol muntblaadjes fijn in 200g fijne griessuiker tot de suiker helemaal groen is. Voor de merengue: Begin met 100g eiwit op te kloppen, voeg 60g van de muntsuiker pas na een tijdje, beetje bij beetje, toe en blijf het geheel lichtjes verder opkloppen. Pas op dat je het eiwit niet te ver opklopt maar je mag niet stoppen met opkloppen. Laat ondertussen de overige 140g muntsuiker in een steelpannetje smelten in 17g water, van zodra de muntsuiker helemaal opgelost is, wacht je een vijftal minuutjes en giet je de siroop zachtjes bij het eiwit dat je nog steeds aan het opkloppen bent, je blijft nu doorkloppen tot het mengsel is afgekoeld. Doe de massa in een spuitzak en spuit lange fijne strepen een vel bakpapier dat je voor minstens een half uur in een oven van 100°C plaatst, zorg ervoor dat je ovendeur op een kier staat. Check van tijd tot tijd en haal je merengues er pas uit als ze door en door krokant zijn, laat ze afkoelen en bewaar ze in een afgeslote ...

Meringue | Start to Cook

https://koken.vtm.be/start-cook/recept/meringue

... Meringue - Verwarm de oven op 100° C. Scheid het eiwit van het eigeel. Voorkom dat er eigeel in het eiwit komt. Werk bij voorkeur met eieren die rechtstreeks uit de koelkast komen, koud eiwit is makkelijker op te kloppen. Klop de eiwitten tot een stijve massa en voeg ...

Koekjes op basis van eiwit | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-de-meester/recept/koekjes-op-basis-van-eiwit

... Koekjes op basis van eiwit - De eiwitten opkloppen met de suiker. De bloemsuiker en het cacaopoeder samen zeven om klonters te vermijden. Dit mengsel onder het opgeklopt eiwit spatelen. Doe dit in een spuitzak met spuitmondje en spuit je dotjes op een boterpapier of ...

Correctie frisse citroentaart | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/correctie-frisse-citroentaart/

... at boter en bloem voor invetten Voor de vulling: 100 g boter 100 g suiker 4 eieren 2 biologische citroenen Merengue: 2 eiwit 100 g basterdsuiker Verwarm de oven voor op 180°C. Deeg: gooi alle ingrediënten in de keukenmachine en maal snel tot een deeg. Of klop met een mixer het ei en de suiker wit en schuimig. Doe bloem en zout erbij en klop tot het een soort zand is. Kneed dan de boter erdoor en maak er een bal deeg van. Laat in de koelkast een kwartiertje rusten. Vulling: smelt intussen de boter in een kleine pan met dikke bodem. Klop met de mixer de suiker erdoor, vervolgens de eie ...

Vegan merengue maken met aquafaba - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/vegan-merengue-maken/

... afaba merengues Wanneer je het vocht van de kikkererwten namelijk lang genoeg opklopt, lijkt het wonderbaarlijk veel op opgeklopt eiwit. Stijve witte pieken waarmee je dus perfect merengues kunt maken. Zo op het eerste oog verschillen ze niks van 'the real deal'. Je kunt er ook vegan macarons mee maken, maar daar ben ik nog op aan het oefenen. Zodra die perfect gelukt zijn, zal ik dat recept ook met jullie delen. Kleur toevoegen aan je merengue Voor nu dus deze heerlijk zachte wolkjes. Knapperig van buiten en zacht van binnen. Door azijn toe te voegen krijgen ze die lekkere 'chewy'. structuur aan de binnenkant. Vind je dat niet lekker of wil je gewoon een kn ...

Paasgebak | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/paasgebak

... m. In het gerezen deeg de dooiers toevoegen en goed mengen. Daarna de zachte boter toevoegen en goed mengen. Alsook het opgeklopt eiwit. De overige bloem toevoegen, een deeg maken, goed kneden. Terug laten rijzen (een uur op een warme plaats) Ondertussen rozijnen in warm water laten trekken voor een kwartier, afgieten. Toevoegen aan het gerezen deeg. Terug laten rijzen. Het deeg in een beboterde en bebloemde bakvorm scheppen. Niet meer dan de helft van de bakvorm! Met keukenhanddoek bedekken. Laten rijzen voor een laatste keer. Bakvorm in de oven plaatsen : 180° voor 25 à 30 minuten. Glazuur maken : 2 eiwitten met snuifje zout opkloppen tot ...

Moelleux au chocolat met een fris rood fruitslaatje | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-de-meester/recept/moelleux-au-chocolat-met-een-fris-rood-fruitslaatje

... ruban. Verwarmen de oven voor op 180°C. Giet straalsgewijs de boter bij de chocolade en spatel dit zachtjes onder de ruban. Het eiwit opkloppen en juist voordat het eiwit stijf is voeg je een snuifje suiker of zout toe voor een nog betere stevigheid van het eiwit. Ook het opgeklopte eiwit spatelen onder het chocoladebeslag. Vervolgens het beslag verdelen over ovenbestendige potjes. Let wel op dat je de potjes niet tot aan de rand vult want anders lopen deze over bij het bakken in de oven!!!!! Deze schuiven we dan in de voorverwarmde oven gedur ...

Merengue dessert - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/merengue-dessert/

... kom en garde of mixer vetvrij door deze goed met afwasmiddel af te wassen. Smeer deze daarna in met het stuk citroen. Klop nu de eiwitten totdat ze stijf zijn. Voeg nu in vier keer de kristalsuiker toe terwijl je blijft kloppen. Spatel de poedersuiker door het mengsel heen. Pak nu een lepel en leg op een bakplaat met bakpapier een beetje van het mengsel, ter grootte van een sinaasappel. Smeer dit wat uit zodat het wat platter wordt. Maak op deze manier van het gehele mengsel merengues. Bak gedurende 75 minuten op 100 C. Schil de grapefruit en haal de partjes los. Trek van elk partje afzonderlijk het velletje los. Rooster het amandelschaafsel in een koekepan op middelhoog vuur. Na ongeveer 2 minuten worden ze bruin en zijn ze klaar. Leg grapefruit naast de schuimpjes en garneer met amandelschaafsel ...