Resultaten voor eiwit opkloppen met bamix

Koekjes op basis van eiwit | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-de-meester/recept/koekjes-op-basis-van-eiwit

... Koekjes op basis van eiwit - De eiwitten opkloppen met de suiker. De bloemsuiker en het cacaopoeder samen zeven om klonters te vermijden. Dit mengsel onder het opgeklopt eiwit spatelen. Doe dit in een spuitzak met spuitmondje en spuit je dotjes op een boterpapier of ...

Paasgebak | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/paasgebak

... m. In het gerezen deeg de dooiers toevoegen en goed mengen. Daarna de zachte boter toevoegen en goed mengen. Alsook het opgeklopt eiwit. De overige bloem toevoegen, een deeg maken, goed kneden. Terug laten rijzen (een uur op een warme plaats) Ondertussen rozijnen in warm water laten trekken voor een kwartier, afgieten. Toevoegen aan het gerezen deeg. Terug laten rijzen. Het deeg in een beboterde en bebloemde bakvorm scheppen. Niet meer dan de helft van de bakvorm! Met keukenhanddoek bedekken. Laten rijzen voor een laatste keer. Bakvorm in de oven plaatsen : 180° voor 25 à 30 minuten. Glazuur maken : 2 eiwitten met snuifje zout opkloppen tot ...

Moelleux au chocolat met een fris rood fruitslaatje | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-de-meester/recept/moelleux-au-chocolat-met-een-fris-rood-fruitslaatje

... ruban. Verwarmen de oven voor op 180°C. Giet straalsgewijs de boter bij de chocolade en spatel dit zachtjes onder de ruban. Het eiwit opkloppen en juist voordat het eiwit stijf is voeg je een snuifje suiker of zout toe voor een nog betere stevigheid van het eiwit. Ook het opgeklopte eiwit spatelen onder het chocoladebeslag. Vervolgens het beslag verdelen over ovenbestendige potjes. Let wel op dat je de potjes niet tot aan de rand vult want anders lopen deze over bij het bakken in de oven!!!!! Deze schuiven we dan in de voorverwarmde oven gedur ...

Chocolademousse | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/chocolademousse

... eid van de mousse. Giet de room bij de gesmolten chocolade. Roer de eierdooiers voorzichtig door de gesmolten chocolade. Klop het eiwit op met de suiker. Bij het opkloppen van de eiwitten is het uiterst belangrijk dat het recipiënt en de kloppertjes van de mixer proper zijn. eiwit zal nooit stijf worden als er vet in de buurt is. Zorg er bij het scheiden van eiwit en eigeel ook voor dat er geen eigeel in het eiwit komt. Meng het opgeklopte eiwit door het chocolademengsel. Zorg dat ze allebei op kamertemperatuur zijn. Als de chocolade te warm is, gaat het eiwit direct ...

Sojaslagroom opkloppen | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/sojaslagroom-opkloppen

... lauw is. Voeg de gelatine toe. Voeg het lauwe mengsel bij de rest van de sojaroom en voeg bloemsuiker toe naar smaak. Doe de twee eiwitten erbij en klop door. Doe dit mengsel in een espumafles en laat afkoelen in de koelkast gedurende minimum 10 min. Schudden en spuiten. Ingrediënten 2½ dl sojaroom bloemsuiker naar smaak 4 gr gelatineblaadjes 2 eiwitten ...

Bokkenpootjes | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/bokkenpootjes

... Bokkenpootjes - Klop het eiwit met de helft van de suiker op. Nadat je een beetje schuim hebt gekregen, de andere helft van de suiker erbij doen en verder opkloppen. Voeg de broyage en de bloem erbij en meng eronder. Vul de spuitzak met dit mengsel en spuit op een ovenplaat ...

Geglaceerde nougat | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/geglaceerde-nougat

... 50 g suiker en het sap van 1 sinaasappel. Zeven. Ingrediënten 5 dl slagroom 200 gr gekonfijt fruit of enkel gekonfijte kersen 4 eiwitten 100 gr Brésilienne nootjes 50 gr geroosterde amandelschilfers 75 gr griessuiker 3 el bloemsuiker ...

Speculaasbuche, caramel en sinaasappel | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/speculaasbuche-caramel-en-sinaasappel

... Speculaasbuche, caramel en sinaasappel - Speculaas grof breken. Room opkloppen, niet al te vast. Volle eieren en dooiers en suiker opkloppen tot het mengsel mooi luchtig is. Speculaas mengen met de room, geklopte eitjes ondermengen, voorzichtig. In cakevorm gieten en ...

Crème brulée met cuberdon, vanille of citroengras | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/3-maal-creme-brulee-met-cuberon-vanille-en-citroengras

... itroengras - Verdeel de room, melk en 15 eieren in drie. We maken drie verschillende crème brulées. Scheid de eieren. Hou het eiwit apart. Weeg tweemaal 75 gram suiker af. Hou de rest van de suiker om af te branden. Neem drie kommen. Vul elke pan met de melk. Vul elke pan respectievelijk met cuberdon (i ...

Citrususcrème met rode vruchten en vanilleolie | Hobbykok van Vlaanderen

https://koken.vtm.be/de-beste-hobbykok-van-vlaanderen/recept/citrususcreme-met-rode-vruchten-en-vanilleolie

... l een flink handvol muntblaadjes fijn in 200g fijne griessuiker tot de suiker helemaal groen is. Voor de merengue: Begin met 100g eiwit op te kloppen, voeg 60g van de muntsuiker pas na een tijdje, beetje bij beetje, toe en blijf het geheel lichtjes verder opkloppen. Pas op dat je het eiwit niet te ver opklopt maar je mag niet stoppen met opkloppen. Laat ondertussen de overige 140g muntsuiker in een steelpannetje smelten in 17g water, van zodra de muntsuiker helemaal opgelost is, wacht je een vijftal minuutjes en giet je de siroop zachtjes bij het eiwit dat je nog steeds aan het opkloppen bent, je blijft nu doorkloppen tot het mengsel is afgekoeld. Doe de massa in een spuitzak en spuit lange fijne strepen een vel bakpapier dat je voor minstens een half uur in een oven van 100°C plaatst, zorg ervoor dat je ovendeur op een kier staat. Check van tijd tot tijd en haal je merengues er pas uit als ze door en door krokant zijn, laat ze afkoelen en bewaar ze in een afgeslote ...